ТЕНЕТА Пт, 03.05.2024, 13:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Лютий » 8 » Націоналіст Ігор Швайка здобув підтримку 10 % кегичівців на Харківщині
22:45
Націоналіст Ігор Швайка здобув підтримку 10 % кегичівців на Харківщині
Кегичівка7 лютого 2011 року Кегичівська районна виборча комісія Харківської області завершила підрахунок голосів на виборах депутата Харківської обласної ради в одномандатному мажоритарному окрузі №43. Кандидат від Всеукраїнського об‘єднання "Свобода", голова обласного осередку партії упевнено зайняв друге місце з результатом у 335 голосів виборців округу на 11 дільницях, що становить 9,55 %.

Депутатський мандат отримає реґіонал Олександр Колос – за нього проголосували 2728 кегичівців (77,79 %). На третьому місці – місцевий фермер Василь Чернецький, його підтримали 208 громадян (5,93 %). Загальна явка виборців в окрузі не відрізняється від загальнообласної на місцевих виборах 31 жовтня 2011 року й складає 42,11%.

Беручи участь в цій кампанії, Харківська "Свобода" ставила перед собою три стратегічні цілі: досягнути відомості партії в реґіоні, де досі не було активного партійного осередку, власне утворити дієвий районний осередок ВО "Свобода" та отримати депутатський мандат. По завершенні виборів можемо констатувати, що перші два пункти досягнуто.

Важливим здобутком кампанії є та обставина, що "Свободі" вдалося зламати тотальну безальтернативність Партії реґіонів в одному з найвіддаленіших районів Харківщини, не зважаючи на природну інерцію її підтримки серед виборців. Примітно, що абсолютна більшість провідних реґіоналів Кегичівщини включно із самим Олександром Колосом є колишніми помаранчевими перефарбуванцями. Оскільки мандат депутата обласної ради переходить до останнього, Харківська "Свобода" у жодному разі не полишить розпочатої в районі роботи. Свідомі того, що після впевненого входження до місцевої опозиційної ніші обов‘язок націоналістів – постійний публічний контроль за представницькою владою в особі того самого Колоса. Для цього завдання наразі існує повноцінний Кегичівський районний осередок ВО "Свобода", реєстрація якого лишається технічним питанням найближчого часу.

Можемо стверджувати, що агресивна виборча каманія "Свободи" стала справжім шоком для реґіоналів Кегичівщини, оскільки жодна опозиційна партія до того її не проводила. У результатів "біло-синім" довелося в авральному режимі готувати "дні села" та "дні ветерана", район постійно відвідувало обласне керівництво ПР, а на день виборів було залучено керівника юридичного управління обласного штабу реґіоналів та редакцію газети "Час реґіонів Харківщини". Очевидно, що така "увага" до виборів одного депутата обласної ради, де ПР має тотальну більшість зовсім не є ординарною. Упевнено констатуємо: реґіонали в одній з базових областей не на жарт перелякалися втрати тотального контролю за електоратом, і такий страх породила націоналістична "Свобода", а не будь-яка інша партія з так званого націонал-демократичного табору.

Відсутність будь-якої організованої опозиції на Харківщині, окрім власне ВО "Свобода", є ще одним видимим висновком виборів 6 лютого. У тому самому Кегичівському районі, який є одним з найменш населених на Харківщині, зареєстровано близько 40 осередків різних партії. Неучасть партійної організації у виборчій кампанії є яскравою ознакою бездії цього осередку і цієї партії.

Ідучи до виборця, свободівець Ігор Швайка свідомо не послуговувався кон‘юнктурними гаслами й не обіцяв "усього й одразу". Натомісць Харківська "Свобода" користувалася неприховано націоналістичною риторикою та ані на крок не відходила від партійної Програми захисту українців. Ураховуючи, що загальноукраїнський рейтинг партії у грудні становив близько 6 %, результат у майже 10 % на Сході України свідчить про нестримне зростання підтримки партії в масштабах держави. Українці бачать у "Свободі" єдину опозиційну силу, що так чи інакше веде до формування двопартійного політичного рингу – антиукраїнська кланово-олігархічна Партія реґіонів, яка поки що має владу за рахунок награбованих мільярдів, та ВО "Свобода", що є класичною неолігархічною партією ідеологічного штибу, сформованою "знизу-догори", а не навпаки.

Приймаємо рейтинг в 10 % за базовий для Харківщини на початок 2011 р. Упевнені, що цей показник засвідчує міцний фундамент для чисельної фракції націоналістів у майбутній Верховній Раді. Воднораз застерігаємо Партію реґіонів від будь-яких незаконних дій проти тих, хто робив нашу виборчу кампанію на Кегичівщині та в усій Харківській області.

Прес-служба Харківської обласної організації ВО "Свобода"

Категорія: Політика | Переглядів: 537 | Додав: premium78 | Теги: вибори, обласна рада, результат свободи, Кегичівка, свобода, Швайка, харків, Харківщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz