ТЕНЕТА Пт, 29.03.2024, 02:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Травень » 29 » Терор окупаційної влади проти "Свободи"
14:39
Терор окупаційної влади проти "Свободи"
Свобода28 травня 2011 року у Львові біля слідчого ізолятора № 19, що на вул. Городоцькій-20, де відбувається безтермінова акції протесту "Ні! – політичним репресіям!", затримали Андрія Шурка. Як повідомили очевидці, до намету ВО "Свобода", біля якого стояв пан Андрій, під'їхав автомобіль ВАЗ 2109 білого кольору, з нього вийшли двоє осіб у міліцейській формі. Не представившись та без жодних пояснень, міліціянти заламали руки Андрієві Шурку та затягли його в машину.

Як вдалося з'ясувати, Андрія Шурка відвезли в Личаківський райвідділ міліції Львова, щоби взяти в нього покази щодо подій 9 травня. Туди вже виїхали юристи Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Шурко Андрій – львів'янин, безпартійний, член Товариства пошуку жертв війни "Пам'ять".

Довідка. Львівське міське управління МВС України вимагає від виконкому Львівської міської ради у судовому порядку заборонити усі акції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львові. Про це йдеться у листах за підписом начальника Львівського міського управління Головного управління МВС України у Львівській області Станіслава Броневицького на адресу Львівської міської ради.

Зокрема, МВС вимагає заборонити безстрокову акцію протесту з вимогою звільнити політв'язнів біля Львівського СІЗО на вул. Городоцькій, де утримують трьох депутатів-свободівців, яка розпочалася 26 травня 2011 року.

Також МВС, погрожуючи кримінальною відповідальністю, вимагає від міської ради заборонити Марш захисту українців, що має пройти у Львові 29 травня 2011 року о 17-00 від пам'ятника Степанові Бандері до пам'ятника Тарасу Шевченку. О 18-00 "Свобода" проведе віче біля пам'ятника Тарасові Шевченку під гаслами: "Проти свавілля панівного режиму! За соціальну та національну справедливість! За свою Свободу!".

26 травня 2011 року о 19-30 вечора депутата Львівської міської ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода", голову постійної депутатської комісії економічної політики, підприємництва, інвестицій та зовнішніх відносин, відповідального за акцію протесту під Львівським СІЗО №19 Андрія Хомицького викликали в Галицький райвідділ міліції Львова, де утримували понад дві години.

Свободівцю інкрімінують вчинення адміністративного правопорушення. Йдеться про безтермінову акцію протесту проти міліцейського свавілля біля стін Львівського слідчого ізолятора №19, що на вулиці Городоцькій, 20 (докладніше на http://www.svoboda.lviv.ua/diyalnist/novyny/022002/ ). Правоохоронці наполягають, що свободівці розпочали акцію протесту, не попередивши місцеві органи самоврядування.

27 травня 2011 року в Івано-Франківську невідомі схопили і повезли у невідомому напрямку голову Стрийської районної організації ВО "Свобода", депутата Стрийської районної ради від ВО "Свобода" Мар'яна Берездецького. Викрадачів було семеро, усі вони були у цивільному. Мар'янові вони не пред'явили жодних повісток чи документів.

Триває восьмий день голодування депутата Пустомитівської районної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Степана Підкуймухи. 20 травня 2011 року проти нього було порушено кримінальну справу за статтями 293 і 296 (ч.2) Кримінального кодексу України. Степана Підкуймуху затримали 20 травня 2011 року, коли він прибув до Львівського міського управління МВСУ на допит як свідок у справі щодо подій 9 травня у Львові. Згодом йому повідомили, що проти нього порушено кримінальну справу.

25 травня 2011 року Личаківський районний суд міста Львова виніс рішення про адміністративний арешт двох членів Всеукраїнського об'єднання "Свобода" – Назарія Семчія – брата депутата Львівської міської ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайла Семчія – та його помічника Олега Новоставського. Вирок про ув'язнення відповідно на 7 та 10 діб був винесений, незважаючи на те, що у протоколах про адмінпорушення не було вказано, у чому власне полягали неправомірні дії Олега Новоставського та Назарія Семчія. "Свобода" подає апеляцію на рішення суду.

19 травня українець Роман Семчій був затриманий на робочому місці працівниками правоохоронних органів Російської Федерації. 9 травня у м. Львові міліція затримала Романа Семчія, який постійно працює в Красноярському краї РФ, а у Львові перебував у відпустці. Того ж дня міліція відпустила Романа Семчія після складання протоколу про вчинення ним адміністративного правопорушення, а 11 травня він виїхав на постійне місце роботи. 19 травня Роман Семчій встиг повідомити свою родину по телефону про те, що його закували в кайданки для екстрадиції на Україну, після чого зв'язок обірвався. Від того часу відсутні всякі відомості щодо місця перебування і долі Романа Семчія.

Також 15 травня міліція схопила і заарештувала депутатів Самбірської районної ради від ВО "Свобода" Володимира та Михайла Ковалівих. Зараз вони перебувають у Львівському слідчому ізоляторі №19 . До них не пускають дружин.

15 травня 2011 року близько опівночі після п'ятигодинного допиту у приміщенні управління МВС у м. Тернополі було заарештовано свободівця Віктора Козорога. Його звинувачують у пошкодженні кривавого большевицького прапора у Тернополі 9 травня 2011 року. Нагадаємо, що у Тернополі вивішування червоних прапорів було заборонене рішенням міської ради. Віктору Козорогу вручили постанову про відкриття кримінальної справи за ст. 296 ч.2 Кримінального Кодексу України, що загрожує чотирма роками ув'язнення.

Прес-служба ВО "Свобода"
Категорія: Репресії | Переглядів: 617 | Додав: premium78 | Теги: окупаційна влада, банда регіонів, терор, переслідування, репресії, хунта, злочинна влада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz