ТЕНЕТА Ср, 24.04.2024, 12:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Серпень » 12 » Вінницька "Свобода": "Лісових рейдерів – до відповідальності!"
12:51
Вінницька "Свобода": "Лісових рейдерів – до відповідальності!"
протест проти вирубки10 серпня 2011 року Вінницька обласна організація ВО "Свобода" провела мітинг-протест щодо масової вирубки лісових насаджень на теренах Вінницької області. Близько сотні вінничан прийшли підтримати боротьбу "Свободи" з лісовими рейдерами в області. Зловживання у фінансово-господарській діяльності підприємства ВОКСЛП "Віноблагроліс", Вінницького обласного управління лісового господарства (начальник управління Бондар А. О.) досягли небачених розмірів. Вимагаючи вжити заходів, притягнути винних до відповідальності та прозвітувати перед громадою присутні на еко-акції одноголосно підтримали резолюцію "Про вжиття заходів щодо об'єктивного розслідування фінансово-господарської діяльності підприємства ВОКСЛП "Віноблагроліс", Вінницького обласного управління лісового господарства".

Виступаючи на мітингу, голова Вінницької обласної організації ВО "Свобода" Олексій Фурман заявив:

"Вінницька обласна рада своїм рішенням у сфері лісового господарста фактично відібрала у громади можливість користуватись національним багатством – лісовими насадженнями. Такі дії обласної ради інакше як антиукраїнськими назвати не можна, вони свідчать про те, що жодної дієвої опозиції в парламенті Вінниччини немає. Єдиною справді опозиційною силою є Всеукраїнське об'єднання "Свобода", що завжди готове до захисту соціальних та політичних прав українців".

Махінації та зловживання чиновників Вінницького обласного управління лісового господарства гостро торкнулися жителів Чернівецького району Вінниччини. Ситуацію коментує голова Чернівецької районної організації ВО "Свобода" Сергій Продан: "Перевірками за участю посадових осіб Державної екологічної інспекції у Вінницькій області встановлено низку грубих порушень в діяльності ВОКСЛП "Віноблагроліс", зокрема тільки по Чернівецькому району втрачено 60% ділянок лісового фонду внаслідок безвідповідальної господарської діяльності ВОКСЛП "Віноблагроліс". За матеріалами перевірки Державної екологічної інспекції та Держлісгоспу в період за червень 2011 року сума розміру шкоди, заподіяної лісам тільки в Чернівецькому районі становить більше як півмільйона гривень".

Подаємо повний текст резолюції учасників мітингу-протесту:

"Ліс відіграє виключну роль в першу чергу в плані оздоровлення населення, розумне використання потенціалу лісів забезпечує економічну стабільність і задовольняє потреб людей в деревині. В цілому, ліси є надбанням ряду поколінь і мають служити в першу чергу інтересам громади, яка має бути власником лісу як народного надбання.

Протягом останніх десяти років масова і неконтрольована вирубка лісів на території Вінницької області набула загрозливого характеру і змушує нас звернутись від імені громади з вимогою припинити вирубку лісів на Вінниччині і взяти цей процес під суворий контроль. Особливо загрозлива ситуація склалася у лісовому фонді, який знаходиться у підпорядкуванні ВОКСЛП "Віноблагроліс".

Про це свідчать неодноразові перевірки фінансово-господарської діяльності даного підприємства, зокрема у Вінницькому, Чернівецькому, Піщанському, Жмеринському, Муровано-Куриловецькому та інших районах. Зокрема у Чернівецькому районі з 2006 по 2011 рік було проведено ряд перевірок за участю посадових осіб Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, депутатів Чернівецької районної ради, членів комісії з питань охорони навколишнього природного середовища Чернівецької районної ради. Перевірками встановлено низку грубих порушень в діяльності ВОКСЛП "Віноблагроліс", зокрема щодо ведення господарської діяльності в лісовому господарстві, а саме: самовільних рубок лісу як самим власником, так і крадіями; незадовільне відновлення та відтворення лісового фонду; порушення правил здійснення санітарних вирубок; відсутній належний догляд за лісовими ділянками меліофонду. Наприклад, за статисткою тільки по Чернівецькому району втрачено 60% ділянок лісового фонду внаслідок безвідповідальної господарської діяльності ВОКСЛП "Віноблагроліс". За матеріалами перевірки Державної екологічної інспекції та Держлісгоспу в період за червень 2011 року сума розміру шкоди, заподіяної лісам тільки в Чернівецькому районі становить більше як півмільйона гривень.

Ще 28 квітня 2011 року 6 сесія 6 скликання Чернівецької районної ради ухвалила рішення №81 "Про використання комунальних лісів на території району", в якому звернулася до Вінницької обласної ради та Вінницької обласної державної адміністрації в зв'язку із невиконанням вимог лісового кодексу України щодо відтворення та відновлення лісового фонду із низкою вимог, зокрема призупинити рубки ШРКА ДП "Шаргородський райагроліс" на теренах району. До сьогодні не вжито заходів, щодо зупинення рубок деревини, здійснюваних "Шаргородським райагролісом".

В червні цього року у Вінниці відбулося засідання робочої групи, яку очолює заступник Голови Вінницької обласної ради Степан Нешик. На засіданні робочої групи посадовими особами Вінницької області в особі Державної податкової інспекції, Держлісгоспу, та депутата Чернівецької районної ради Сергія Продана були наведені та підтверджені відповідними документами викриті зловживання в фінансово-господарській діяльності ВОКСЛП "Віноблагроліс". На жаль, до сьогодні не вжито заходів щодо об'єктивного розлідування діяльності ВОКСЛП "Віноблагроліс" та притягнення керівництва даного підприємства до відповідальності.

Таке становище не може забезпечити збереження лісу для подальших поколінь у належному стані, тому висловлюємо стурбованість станом лісів територіальних громад, негативними наслідками некомпетентної політики підприємства "Віноблагроліс" і його районних відділень. На неодноразові звернення та вимоги представників громади Вінницької області щодо даної проблеми ми звертаємося до Вас, як до очільників Вінницької області.

Ми, учасники громадських зборів, в зв'язку із цим вимагаємо:

1. Зупинити масову рубку лісових насаджень на теренах Вінницької області.

2. Провести об'єктивне розлідування фінансово-господарської діяльності підприємства ВОКСЛП "Віноблагроліс", Вінницького обласного управління лісового господарства і притягнути керівництво до відповідальності за виявлені порушення та зловживання.

3. Прозвітувати перед громадою і засобами масової інформації Вінницької області про результати перевірки фінансово-господарської діяльності підприємства ВОКСЛП "Віноблагроліс", Вінницького обласного управління лісового господарства та вжиті заходи щодо притягнення винних до відповідальності.

У випадку відсутності реакції на вказані вимоги ми будемо змушені вдатися до масових акцій протесту та інших дозволених законодавством методів захисту конституційних прав громадян з метою вирішення вказаної проблеми".

Ухвалено громадськими зборами на протестному мітингу у Вінниці 10 серпня 2011 року

Прес-служба Вінницької обласної організації ВО "Свобода"
Категорія: Протести | Переглядів: 775 | Додав: premium78 | Теги: протест проти вирубки лісів, Вінниця, свобода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz