ТЕНЕТА Пт, 19.04.2024, 06:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Липень » 1 » Ігор Швайка: Біло-синя орда боїться будь-яких українських символів у Харкові
13:44
Ігор Швайка: Біло-синя орда боїться будь-яких українських символів у Харкові
крутиАктивність, з якою Харківська міська рада стала на заваді відновленню монумента Героям Крут, засвідчує її панічний страх перед кам‘яною брилою чи іншим навіть найменшим символом, в якому зберігатиметься пам‘ять про великі сторінки української історії. Як не дивно, але найбільше пам‘яті про Крутян бояться фарбовані лиси, які ще вчора присягалися в своїй патріотичності. Про це в ході прес-конференції, що відбулася 30 червня 2011 р. в інформаційній аґенції "МІСТ-Харків", заявив голова Харківської обласної організації ВО "Свобода" Ігор Швайка.

Коментуючи, чому пам‘ятник не вдавалося відновити протягом більш ніж року, свободівець зауважив, що перевстановлення каменя до Дня Героїв Крут (29 січня) було неможливим через дві украй холодні зими. Урешті-решт було вирішено приурочити таку акцію до круглої дати 70-річчя Акту відновлення Української держави у Львові. Саме тоді міська рада проявила неабиякий інтерес до монумента. Мовляв, партія "Пора", що встановила його ще 2006 р, не подбала про належне оформлення документації…

"Майже 4 роки монумент стояв і жодного рішення про його демонтаж не виносили. Ба більше, за часів "помаранчевої" облдержадміністрації біля пам‘ятника проводили урочистості, на майданчику коло нього навіть маршувала почесна варта. Влада у державі змінилася, і для одних і тих самих чиновників національні цінності раптово стали "незручними". Ігор Швайка уточнив: ідеться зокрема про "помаранчевого" заступника голови ОДА, а нині – біло-синього чиновника міськвиконкому Ігоря Терехова. Саме він, головуючи на погоджувальній комісії 29 червня, переконував свободівців добровільно відмовитися від ідеї відновити пам‘ятник Героям Крут: "Учора на 17-00 призначили погоджувальну комісію в міській раді. Засідання завершилося о 17-40. О 17-56 заздалегідь підготовлений текст судового позову лежав у Харківському окружному адміністративному суді. Засідання призначили на 21-00, про що я довідався рівно за 7 хв. до його початку. І практично о 00-00 30 червня було оголошено рішення про заборону свободівської акції". Відповідно, юристи Харківської "Свободи" вирішили оскаржувати постанову в апеляції у день акції. Як стало відомо о 17-30 30 червня, Харківський апеляційний адміністративний суд залишив рішення колег практично без змін.

Нагадуємо, через протяжний дощ відновлення пам‘ятного каменя було скасовано. Воднораз недолугість судового рішення полягає в тому, що воно забороняє мітинг та освячення монумента, але не його перевстановлення. З огляду на це Харківська "Свобода" ініціюватиме відновлення каменя Героям Крут так само у сквері Перемоги. Окрім цього, націоналісти вимагатимуть від Харківської міської ради взяти українську пам‘ятку на облік та забезпечувати її цілісність, як того вимагає законодавство.

Окремою дивиною стало повідомлення про те, що поряд зі свободівцями мали з‘явитися комуністи: "Мене повідомили, що КПУ подало свою заявку до адміністрації Київського району міста на 18-00 20 червня саме на Сквер Перемоги. Таким чином, біло-синя окупаційна адміністрація проявила ще більший страх перед акцією "Свободи". Для мене дуже символічним є велетенське опудало Карабаса Барабаса, що стоїть наразі намайдані Свободи. Це промовисте амплуа головного харківського наперсточника, що завдяки вправним пальчикам тепер маніпулює ляльками – комуністами та іншими "придворними" політичними силами", – зазначив керівник Харківської "Свободи" у ході прес-конференції.

Відповідаючи на інші питання кореспондентів, Ігор Швайка зупинився на темі тоталітарної монументалістики на тлі "Євро-2012". Уже зараз євродепутати готують проєкт звернення до УЄФА з вимогою позбавити міста, не очищені від пам‘ятників совєцьких катів, права приймати чемпіонат – наразі під цей критерій потрапляють Київ, Донецьк та Харків. "Захисники тоталітарного спадку верещать про втручання у внутрішні справи України. Це не відповідає дійсності. Європа каже нам: хочете залишатися з лєніними-постишевими – будь ласка, це ваша справа. Але УЄФА як організатор "Євро" позбавить вас мандату на прийом матчів. Так, для українців, преш-за-все українських вболівальників, це буде удар. Та не забуваймо, що це буде такий самий удар по злодійській владі, що звикла п‘ятий рік тягнути бюджетні гроші за ширмою "Євро". І їй ой як не хочеться втратити ще рік такої сваволі. Не настільки їм дорогі лєніни з косіорами, щоби позбутися через них годівнички". Ігор Швайка підсумував: з огляду на це позитивом є примусова декомунізація українських міст хоча би під прапором "Євро", а негативом – намагання реґіоналів робити на цій справі (як і на будь-якій іншій) антинародний бізнес.
Прес-служба Харківської обласної організації ВО "Свобода"
Категорія: Політика | Переглядів: 556 | Додав: premium78 | Теги: монумент, акт, Україна, герої крут, відновлення, ррда, 70 років, незалежності, Швайка, харків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz