ТЕНЕТА Пт, 19.04.2024, 21:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Грудень » 7 » Російські супутники впали у океан
13:47
Російські супутники впали у океан
глонассТри супутники "Глонасс-М", запущені в неділю з Байконура на ракеті-носієві "Протон-М" для завершення формування російського навігаційного угрупування ГЛОНАСС, за попередніми даними, впали в несудохідному районі Тихого океану, орієнтовно неподалік Гавайських островів.

Російська глобальна навігаційна супутникова система ГЛОНАСС - аналог американської GPS - було введено в експлуатацію в 1993 році. ГЛОНАСС призначена для визначення за допомогою портативних або вбудованих супутникових приладів-навігаторів місцерозташування і швидкості руху морських, повітряних і сухопутних об`єктів, у тому числі й людей.

Україна разом з Росією розвиватиме навігаційну систему ГЛОНАСС. На зміну дешевим і компактним GPS -навигаторам можуть прийти громіздкі і дорогі мультидиапазонные приймачі.

У GPS погрішність 1 метр, ГЛОНАСС - його заявлена погрішність 10 метрів, але на ділі - значно більше.Проте Україна і Росія нещодавно домовилися про співпрацю у використанні цієї системи, а це може означати, що скоро українцям доведеться замінити звичні GPS -навигаторы на нові пристрої. Розробляти ГЛОНАСС почали ще при союзі, але попиту на них не було. Ще в 2005 р. міністр оборони РФ Сергій Іванов запропонував Путину "почати розробку проекту указу, де державні споживачі просто зобов'яжуться встановлювати приймальну апаратуру ГЛОНАСС.

Клієнт не купує з очевидних причин:-ГЛОНАСС-навігатор у декілька разів більше GPS -устройства, а існуючого угрупування російських супутників недостатньо для точного визначення координат, при цьому багато хто з сателітів, запущених Росією останніми роками, вже встиг вийти з ладу і устаріти, тоб-то прилад дає невірну інформацію. На такому фоні ціна російського супутникового модуля для навігатора виглядає просто абсурдною: $135 за ГЛОНАСС при $15-20 за GPS. Щоб вийти на конкурентоздатну вартість, потрібне масове виробництво і відповідний попит. Поки його немає, Росія збирається вирівнювати ціни за рахунок дорожчання GPS -приемников: до кінця 2010 р. там мають намір ввести обмежувальне мито на ввезення автомобільних навігаторів, що приймають тільки сигнал GPS, також мають великі сподівання продажу ГЛОНАСС Україні, аби повернути вже вкладені в ГЛОНАСС кошти.

Українці могли б ігнорувати ці новини якби 17 травня Національне космічне агентство не підписало договір про розвиток ГЛОНАСС.

Згідно недавно підписаному договору України і Росії , будуть створені українські наземні інфраструктури, які забезпечить використання системи на Україні, тоб-то Україна буде закупувати нікому не потрібний прилад за невиправдану ціну. Оскільки насправді попиту на цей прилад немає, цілком імовірно, що просувати ГЛОНАСС-навігаторів в Україні будуть тими ж методами, що і в Росії, тобто насильно.
"У Україні в примусовому порядку будуть збувати ГЛОНАСС-навігатори військовим, залізничникам, транспорту, МНС, заморозивши на завершальному етапі наші розробки в цьому напрямку"

..."Український аналог GPS, був би ще дешевший і точніший за американський аналог, бо приймав би сигнали від американських та українських спутників, пристрій вже майже готовий до масового виробництва- заявляють науковці, але влада поставила крест на українському аналогу, давши зелене світло застарілому російському аналогу прошлого століття.

От і супутники впали у океан, то Господь Бог береже Україну від мільярдних витрат на користь московщини, на збиток Україні.

http://blog.i.ua/user/2776387/591267/

Категорія: Економіка | Переглядів: 620 | Додав: premium78 | Теги: падіння, супутники, ГЛОНАСС, хороші новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz