ТЕНЕТА Пт, 29.03.2024, 11:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Липень » 19 » Янукович ще зменшує мізерне фінансування армії
16:50
Янукович ще зменшує мізерне фінансування армії
яничараПідписавши закон про скорочення бюджету-2010, який передбачає скрочення фінансування армії на на 2 мільярди 135 мільйонів гривень, президент втратив довіру військових.

Як вважає народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко, скорочення бюджету означає, що військових в черговий раз обманули, і зробив це не хто-небудь, а їхній Верховний головнокомандувач.

Про це повідомили Тижню в прес-службі Анатолія Гриценка.

«Я переконаний, що рішенням про скорочення оборонного бюджету, одним розчерком пера, Віктор Янукович серйозно підірвав довіру до себе серед військових», - підкреслив Гриценко.

Він пояснив, що на початку червня Янукович видав свій перший, знаковий указ з військових питань, у якому армії пообіцяв «золоті гори». Зокрема, з 1 липня безкоштовне харчування усіх контрактників, повна компенсація безквартирним військовим їхніх витрат на піднайом житла, до кінця року будівництво для армії 2000 нових квартир, з 1 жовтня підвищення посадових окладів усім офіцерам. Указ доведений до офіцерського складу.

А два тижні тому в Севастополі Янукович оголошує рішення удвічі збільшити грошове забезпечення офіцерам-морякам і авіаторам. Офіцери це теж почули.

Тиждень тому Янукович проводить екстрене засідання РНБО, де ситуація в армії ним оцінюється як надзвичайна, критична, неприпустима, і ставляться завдання щодо кардинального збільшення військового бюджету. Указу з цього приводу ще не видано, але завдяки ЗМІ інформація до армії дійшла.

Крім того, 15 червня, Янукович підписує закон, яким фіксується позаблоковий статус України.

«Щоб забезпечити обороноздатність власними силами, без союзників, бюджет армії треба збільшити мінімум у 3-4 рази – військові фахівці це добре розуміють. Про позаблоковий статус офіцери вже знають, а чого він вимагає від армії – загалом усвідомлюють», - пояснив народний депутат.

За його словами указ Януковича не виконано, над ним усе ще розмірковують в уряді та «готують проекти рішень Кабміну, на яких поки що стоїть однакова віза Мінфіну – «коштів немає», а після підписаного Януковичем секвестру – і не буде».

«Отож з 1 липня ніхто контрактників безкоштовно не харчує, як обіцяли, і коли почнуть – невідомо. Крім цього, витрати на піднайом житла ніхто не компенсує, і коли Кабмін прийме відповідну постанову – невідомо. Причина та ж сама: коштів немає, а МВФ не дрімає – фіксує будь-які спроби Кабміну збільшити бюджетні витрати», - пояснив політик.

З підвищенням на 55% посадових окладів офіцерам – ще складніше, бо доведеться збільшувати бюджет не лише Міноборони, а й Пенсійного фонду, оскільки закон вимагає перерахунку пенсій.

Загалом, за словами Гриценка, загальна потреба додаткових бюджетних коштів на реалізацію обіцяного Януковичем у 2010 році оцінюється в 9-10 мільярдів гривень. «Вартість» позаблокового статусу – це ще вдвічі більше цієї суми, бо армія без техніки і без бойової підготовки не зможе захищати країну. І от за таких умов рішенням Януковича бюджет не збільшено, а зменшено – на 2,135 мільярдів гривень! А крім того – не всі про це знають – своїм указом від 3 червня Янукович вилучив із Державної програми розвитку ЗС на період до 2011 року вимогу «забезпечити щорічне фінансування армії в розмірі не менше 2% ВВП». Виходить, однією рукою Верховний головнокомандувач підписує рішення про розвиток армії, іншою – про її руйнацію?!», - підкреслив народний депутат.

Він повідомив, що у приватних розмовах впливові «регіонали» підкреслюють, мовляв, нічого страшного: по-перше, не все обіцяне президенти виконують, до цього вже звикли; по-друге, от отримаємо кредит від МВФ, тоді одразу й збільшимо бюджет армії і нікуди МВФ не дінеться, якось змириться…

«Причина секвестру бюджету зрозуміла – потрібен кредит МВФ. Але ж не МВФ визначає, які саме статті бюджету скорочувати! Так кого Янукович такими діями хоче обманути – армію, МВФ, чи самого себе?», - резюмував Гриценко.

Категорія: Надзвичайні події | Переглядів: 586 | Додав: premium78 | Теги: Янукович, знищення армії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz