ТЕНЕТА Сб, 20.04.2024, 13:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Червень » 24 » Двісті джипів на чолі з Януковичем руйнуватимуть заповідники
18:41
Двісті джипів на чолі з Януковичем руйнуватимуть заповідники
кримінал на джипахБлизько двох сотень джипів, серед яких і машина сина Президента України Віктора Януковича-молодшого, хочуть влаштувати автогонки бездоріжжям у Поліському та Рівненському заповідниках, а також в Шацькому національному парку.Про це повідомив заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.
"Маршрутджипів буде проходити через три унікальні заповідні території України. У двох з них - Поліському та Рівненському заповідниках - встановлено режим абсолютної заповідності, а це означає, що там заборонено проходити навіть пішим людям. Проведення гонки саме тут найбільш неприпустимо, ніж в інших місцях України", - сказав він.
Судячи з відео і фотографій попередніх трофі-рейдів, зазначив Василюк, важкі машини ламають і викорчовують дерева та кущі, псують дороги, винищують флору і фауну, яка є надзвичайно цінною та охороняється українським законодавством та міжнародними конвенціями.
"Крім цього, саме зараз триває сезон розмноження тварин, у зв'язку з чим більшість країн також запроваджують "місячники тиші". Україна теж повинна виконувати ці зобов'язання, адже ратифікувала Конвенцію про дикі види флори і фауни та
середовища існування в Європі, згідно з якою заборонено розполохувати рідкісні види в сезон їх розмноження", - наголосив еколог.
За його словами, крім обурення світової спільноти і міжнародного скандалу, який може статися після такого недбалого ставлення до заповідників, пробіг може викликати і цілком справедливі юридичні наслідки: за псування об'єктів заповідного фонду передбачена кримінальна відповідальність за статтею 252 Кримінального кодексу.
" Ми дізналися про гонки на джипах через інтернет. Зв'язалися з організаторами, а ті нам сказали: якщо ви будете виступати проти, директора та заступника директора заповідника знімуть з посад. Намагалися знайти який-небудь компроміс, наприклад, щоб працівник заповідника хоча б показав найбільш цінні території, куди не треба заїжджати, але там перестали знімати слухавку", - розповів співробітник одного із заповідників.
У свою чергу депутат Віктор Янукович-молодший, один з активних учасників автогонок бездоріжжям, вважає, що гонки -"це не тільки етап у розвитку спорту, це відкриття і пропаганда нових, невідомих широкій публіці туристичних напрямків і
внесок в економічний розвиток регіонів, якими пройде маршрут. Я впевнений, що всі учасники гонок повернуться в цей дивовижний поліський край і привезуть сюди своїх друзів і знайомих".
Національному екологічному центру України вдалося зв'язатися з організаторами заходу іпопросити змінити маршрут пробігу в обхід заповідних територій, але "крім грубої лайки в слухавці вдалося почути тільки те, що маршрут
міняти ніхто не збирається".
Нагадаємо, автомобільні змагання UkraineTrophy 2011 триватимуть з 2 по 8 липня від Києва до Шацьких озер
вздовж північного кордону з Білоруссю через три заповідні зони.

Джерело: Кореспондент
Категорія: Кримінал | Переглядів: 546 | Додав: premium78 | Теги: Янукович, природа, знищення природи, кримінал на джипах, бандюки, руйнування, джипи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 premium78  
0
і чого та мерзота приперлася на західну Україну, вже виблядки природу сходу повністю знищили

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz