ТЕНЕТА Вт, 19.03.2024, 06:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Книги
Жодного нового підручника не надійшло у школи Львова.

Про це повідомила журналістам 30 серпня на брифінгу начальник управління освіти Львівської міської ради Надія Оксенчук.

"У Львові немає жодного нового підручника. 19-20 серпня відбулася колегія Міністерства освіти. Я їхала з надією, що в перші тижні вересня підручники поступлять до шкіл. Міністр зазначив, що готуються підручники для 10 класу та 1-2 класів, - зазначила Оксенчук. – Школи мають підручники. Їх тільки не має 10 клас – це той клас, який би мав йти за новою програмою 12-річного навчання. Оскільки відмінене 12-річне навчання, вони все одно йдуть за тією програмою, хоча би скоригованою".

Також, як зазначила начальник міського управління освіти, немає у школах підручників з історії для 5 класу.

Нагадаємо, у новому підручнику немає інформації про Помаранчеву революцію, скоротились розповіді про УПА та Січових стрільців, а битва під Крутами взагалі "випала" з програми.

На запитання журналістів, як Н.Оксенчук ... Читати далі »

Категорія: Книги | Переглядів: 833 | Додав: premium78 | Дата: 30.08.2010 | Коментарі (0)

гоблінЩо таке «міжлизень»? Міжлизень, за визначенням Валерія Казакова, це страшний період для чиновницької братії поміж відходом однієї і приходом іншої влади. Страшний він тому, що не відомо, чиї сідниці бідному російському чиновнику варто вилизувати, останнє ж є чи не основною гарантією спокійного, без жодних струсів життя. Книжка Казакова, одного з колишніх кремлівських радників, є свідченням того, що не всім у владних структурах Росії все одно, яким шляхом розвиватиметься держава. Валерій Казаков – білорус, який пройшов шлях від військового кореспондента в Афганістані до працівника Ради безпеки РФ. Після відставки написав книгу «Тінь гобліна» про своє бачення глобальних проблем нової російської імперії. У російському варіанті книжка вийшла з купюрами, тож автор власноруч переклав і видав її білоруською. Нині ж ми можемо знайти її україномов ... Читати далі »
Категорія: Книги | Переглядів: 668 | Додав: premium78 | Дата: 03.06.2010 | Коментарі (0)

28-29 травня до Києва навідається один із найпопулярніших польських письменників – Януш Леон Вишневський. 28 травня о 19 годині й 29 о 14-ій літератор зустрінеться з українськими читальниками й шанувальниками літератури в книжковому клубі «Читай-город». Також о 15 годині відбудеться прес-конференція з Янушем Вишневським, на якій також ітиметься про відкриття другого «Читай-города» у Києві. Варто зазначити, що Україну поляк відвідає уперше.

Януш Леон Вишневський – один із найпопулярніших письменників Польщі. Він був моряком риболовного флоту, потім закінчив університет, здобув ступінь доктора інформатики та доктора хімічних наук. Живе у Франкфурті-на-Майні, займається молекулярною біологією, літературу ж має хобі.

Минулого року вийшов український переклад збірки оповідань Януша Вишневського «Коханка»

ПРО
Категорія: Книги | Переглядів: 694 | Додав: premium78 | Дата: 25.05.2010 | Коментарі (0)

20 травня у Варшаві відкрився 55-й книжковий ярмарок, де українська видавнича продукція представлена окремим стендом. Книжкова експозиція складається з кращих друкованих видань провідних вітчизняних видавництв.

У день відкриття ярмарку на нашому стенді презентували науково-популярну серію «Невідома Україна» Інформаційно-аналітичної агенції «Наш час».

Також на виставці представлять Національну експозицію «Книги України», яка складатиметься з популярної серії «Невідома Україна» та «Українська мілітарна історія», серії перекладної літератури «Класика світового репортажу», «Сучасна європейська проза» та ін. Загалом на стенді представлено понад 300 примірників видавництва «Либідь», ДНВП «Картографія», ТОВ «Грані-Т», літературної агенції «Піраміда», ДП «Всеукраїнське багатопрофільне видавництво "Каменяр"», ТОВ «Інформаційно-аналітична агенція "Наш Час"», тощо. Також під час ярмарку на цьогорічній українській експозиції презентують польському читачеві історичний ро ... Читати далі »
Категорія: Книги | Переглядів: 605 | Додав: premium78 | Дата: 23.05.2010 | Коментарі (0)

18 травня відбулася презентація нової книги доктора історичних наук Тараса Чухліба "Козаки та яничари. Україна у християнсько-мусульманських війнах 1500–1700 рр."

Книга досліджує місце і роль козацтва та шляхти України-Русі, а також Козацької держави (Гетьманату) в європейсько-османських війнах.

Автор відобразив важливий для світового історичного процесу тривалий період протистояння Християнської та Ісламської цивілізацій у добу пізнього Середньовіччя та раннього Нового часу.

При цьому увагу читача звернено не лише на військові дії козацтва проти османської армії, елітний підрозділ якої становив Яничарський корпус, а й на висвітлення мирних відносин України з Османами та Гіреями протягом 1500–1700 років.

Книга буде цікавою не лише для науковців, дослідників військової історії, дипломатів, викладачів та студентів, а й для всіх любителів старовини.

Категорія: Книги | Переглядів: 930 | Додав: premium78 | Дата: 22.05.2010 | Коментарі (0)


Наближається 2012 рік. Розшифровуючи легенди майя про кінець світу, вчені знаходять записи про незакінчену партію якоїсь загадкової гри. То невже життя людства багато віків було грою невідомих сил і всі ми — лише фігури на велетенській шахівниці?

У секретній лабораторії Джеда відправляють у минуле, аби він розгадав таємницю пророцтва і відвернув небезпеку, що чекає на людство 21.12.2012. Це буде кінець світу чи початок нової легенди?
Що пророкує легенда – апокаліпсис чи благословення?

Брайан Д’Амато - автор і євроамериканський скульптор. Отримав ступінь бакалавра мистецтв в Йельському університеті і ступінь магістра в Нью–Йоркському університеті. У 1990-х роках виставляв свої скульптури в галереях, на виставках і в музеях, включаючи музей Whitney, центр мистецтв Wexner і Новий Музей Сучасного Мистецтва . Він видавав декілька журналів, у тому числі Harper`s, Vogue, Flash ... Читати далі »

Категорія: Книги | Переглядів: 1037 | Додав: premium78 | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (0)


Повість класика української літератури для дітей Бориса Комара «Векша» занурить вас, мешканців ХІ століття, в часи Київської Русі. Проте вона близька і сьогоденню, бо оповідає про патріотизм, свободу та незламність духу, що є актуальним у всі часи.

Головного героя Векшу назвали саме так через кмітливість, витривалість та спритність, адже векша – це білка. На вас чекають поневіряння юнака на чужині,втеча з полону, а також багато героїчних вчинків, серед яких – попередження князя Ігоря про підлі наміри печенігів.

Борис Комар. Векша: повість. — К.: Грані-Т, 2010. — 136 с. (Серія Українська дитяча класика).

Категорія: Книги | Переглядів: 1547 | Додав: premium78 | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (0)


«Декамерон» - антологія сучасної української прози, до якої увійшли нові оповідання десяти популярних вітчизняних письменників.

Твори, зібрані під цією обкладинкою, дають чітке уявлення про стан сьогоднішньої літератури, іноді дозволяють побачити авторів у дещо несподіваному світлі, а сама книга є яскравим свідченням про десятиліття, що минає, з його шалом, любов’ю та ніжністю.

Зібравши під прапорами літературної збірної України десять найвідоміших авторів останнього десятиліття, видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» випускає унікальний проект серії «Зірки української прози» - збірку «Декамерон. 10 українських прозаїків останніх десяти років». Антологія, що не має аналогів в Україні, об’єднала: Софію Андрухович, Любко Дереша, Анатолія Дністрового, Сергія Жадана, Ірену Карпу, Світлану Пиркало, Тараса Прохаська, Світлану Поваляєву, Наталку Сняданко та Сашка Ушкалова ... Читати далі »

Категорія: Книги | Переглядів: 1202 | Додав: premium78 | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (0)


Побачила світ книга «Україна: від Русі до Святої Русі», яка охоплює період з середини ІХ до початку ХІ ст. продовжує розповіді про сторінки минулого нашого Краю, початок яким поклали видання «Україна: від Трипілля до Антів» та «Від Антів до Русі».

Півтори сотні років знадобилося для того, аби Русь пройшла тернистий шлях до Святої Русі. Та історія давно оповита легендами, і у рядках літописів, билин та саг, археологічних знахідках сучасні історики намагаються віднайти відгомін реальних подій.

Михайло Відейко. Від Русі до Святої Русі. К.: Кріон, 2010. 242 с. (Серія Україна: від Трипілля до сучасності).

Категорія: Книги | Переглядів: 938 | Додав: premium78 | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (0)

Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz