ТЕНЕТА Пт, 19.04.2024, 16:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Квітень » 5 » Янукович знищує систему державної служби
19:05
Янукович знищує систему державної служби
кадриПрезидент, запроваджуючи адміністративну реформу, повністю знищує систему державної служби.

Про це заявила міністр юстиції опозиційного уряду, член фракції «БЮТ-Батьківщина» Олена Шустік, коментуючи проект Закону про державну службу.

«Здійснюється повна реорганізація і ліквідація деяких видів державної служби, тим, кому пощастить залишитись, визначена невелика надбавка до зарплати», - сказала вона.

Шустік зазначила, що так зване підвищення зарплати держслужбовцям слід очікувати тільки з 1 січня 2013 року і її розмір прирівнюватиметься до мінімальної заробітної плати.

«Закон не враховує реальні фінансово-економічні можливості держави та окремих підприємств. Таким чином, може виникнути ситуація, коли держава буде не в змозі забезпечити повноцінного виконання визначених законопроектом умов. Про це, зокрема, свідчить практика запровадження єдиної тарифної сітки в Україні та інших державах СНД, які поступово відмовляються від її застосування», - сказала вона.

Вона нагадала, що Законом скасовується інститут щомісячного преміювання, що призведе до втрати держслужбовцями стимулюючого характеру - премій, оскільки при запровадженні пропонованої системи не буде враховуватись якість виконання щомісячної роботи.

«Нинішня система оплати праці за рахунок надбавок та щомісячної премії дає керівнику можливість впливати на одержання службовцем до 50% щомісячної оплати його праці, а проектом передбачено лише можливість невеликого збільшення посадового окладу. Таким чином, запропонований проект містить значно менше матеріальних стимулів сумлінного виконання державним службовцем своєї роботи», - сказала народний депутат.

Також вона додала, що відповідно до даного законопроекту державні службовці мають зберігати політичну нейтральність.

«Чиновник, який перебуває в рядах партії, має бути звільнений з роботи. Також громадяни, які перебувають на державні службі, не мають права балатуватися і приймати участь у виборчій кампанії. А як же тоді стаття 36 Конституції України, де «громадяни мають право на свободу об’єднання у політичні партії та громадські організації…». Ця ж норма Конституції дозволяє встановлювати законом певні обмеження згаданих свобод, але лише «в інтересах національної безпеки та громадського порядку, охорони здоров’я населення або захисту прав і свобод інших людей. Заборона на членство партії не має прямого зв’язку із захистом національної безпеки, громадського порядку і т.д.», - сказала Олена Шустік.

«Вирішуючи це питання політичної заборони, Янукович не враховує головного - держслужбовець є індивідуумом, що має свої погляди на свободу вираження, яка гарантується Конституцією України і нормами міжнародного права. В цьому проекті також не враховано, що більшість державних службовців вже зараз є членами політичних партій із набранням чинності Закону – вони будуть звільнені з роботи», - додала вона.
Категорія: Політика | Переглядів: 490 | Додав: premium78 | Теги: знищення системи державної служби, Янукович, кримінал, адміністративна реформа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz