ТЕНЕТА Пт, 19.04.2024, 03:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Липень » 23 » Окупаційна влада продовжує утискати свободу слова
16:59
Окупаційна влада продовжує утискати свободу слова
міліціяПрацівники міліції в штатському 22 липня о 22.00 увірвалися до приміщення одного з інтернет-клубів Одеси, де розміщено головний сервер інтернет-версії газети «Свободная Одесса», вигнали з приміщення відвідувачів, побили представника видання «Свободная Одесса» і вивели з ладу обладнання.

Про це повідомив головний редактор опозиційного видання Володимир Ущаповський.

За його словами, «у знищенні інтернет-версії газети «Свободная Одесса» брали участь працівники обласного Управління по боротьбі з економічними злочинами УМВС України в Одеській області».

На думку Ущаповського, «міліція явно виконувала політичне замовлення, адже в присутності операторів місцевих ЗМІ, які вели відеозйомку, представникові газети «Свободная Одесса» викручували руки й били його».

Ущаповський підкреслив, що «багатьом силовикам наша газета не до душі, оскільки публікувала матеріали про корупційні зв`язки лідера партії «Родина» Ігоря Маркова з багатьма вищими міліційними і прокурорськими чинами, зокрема з екс-прокурором Одеської області Василем Присяжнюком і прокурором Миколаївської області Миколою Стояновим».

Редактор газети «Свободная Одесса» уточнив, що «це одні з останніх резонансних публікацій, і можемо припустити, що знищення інтернет-версії нашої газети, що видається в обласному центрі 50-тисячним тиражем, є реакцією на них деяких впливових героїв видання».

На думку Ущаповського, схоже, що керівництво одеської міліції вирішило: «Краще закрити рот нашому виданню, створити в місті атмосферу страху, ніж негайно звільнити «перевертнів у погонах», які заради ремонту своїх службових кабінетів стають надійним дахом для бандитів різних мастей».

При цьому редактор газети «Свободная Одесса» запевнив, що зникнення інтернет-версії газети – «явище тимчасове».

«Ми продовжимо боротьбу. Якщо силовики пішли на застосування до нашого видання незаконних методів – значить, ми на правильному шляху», зазначив Ущаповський.

Він констатував, що «співробітники УБЕЗ залишили приміщення інтернет-клубу лише близько другої години ночі 23 липня, при цьому незаконно конфіскували й вивезли в невідомому напрямку один із системних блоків». Він назвав ці дії «першою спробою влади встановити жорстку цензуру над українськими інтернет-виданнями. Якщо вони вб`ють нас, немає сумніву, що потім вони безкарно топтатимуть, закриватимуть, викручуватимуть руки й співробітникам інших видань».

Тиждень

Категорія: Політика | Переглядів: 506 | Додав: premium78 | Теги: міліція, окупанти, кремлядь, напад на редакцію, утиски свободи слова, банда регіонів, вільна Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz