ТЕНЕТА Чт, 28.03.2024, 18:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Жовтень » 14 » Тотальний дерибан
16:15
Тотальний дерибан
голубий дерибанВсе-таки правду казав колись Янукович з численних своїх передвиборчих «бігмордів» про покращення життя вже сьогодні. Воно таки наступає, невпинно і невблаганно, як бульдозер. Шкода тільки, що не для всіх – але цього, здається, Віктор Хведорович якраз і не обіцяв.

Сьогодні Фонд Держмайна виставив на продажу один із найпривабливіших державних активів – «Укртелеком». Стартова ціна – 10,5 мільярдів гривень. Як на мене, то це, м’яко кажучи, не дуже багато за право володіти таким серйозним гравцем на ринку зв’язку. Звісно, в ході торгів ціна може зрости, і дуже суттєво, але якраз щодо цього є серйозні сумніви.

Річ у тім, що умови участі у конкурсі з продажу «Укртелекому» виписані таким чином, що автоматично відсіюють майже усіх потенційних покупців. І участь у торгах зможуть взяти хіба що компанії МТС та «Лайф». Перша має російське походження, а друга – донецьке. Сподіваюся, натяк зрозумілий?

Зараз важко сказати точно, для кого саме з них готується ця приватизація. З одного боку, російський бізнес з моменту приходу Януковича до влади користується невиправдано широкими привілеями та преференціями в Україні. З іншого – власник «Лайфу» Ренат Ахмєтов не тільки є одним із головних спонсорів та акціонерів проекту «Янукович», але й з давніх пір виявляв інтерес саме до «Укртелекому». Хто з них переважить – стане відомо 28 грудня. Однак із високою долею ймовірності можна бути впевненим, що переможець викладе за компанію не на багато більше від стартової ціни. Це частково підтвердив і голова ФДМ Рябченко, заявивши, що «Укртелеком» коштуватиме «не менше 11 мільярдів».

Хотілося б дізнатися лише одне: навіщо у розпал кризи продавати настільки глобальні активи? Адже ці 10-11 мільярдів будуть миттєво роздерибанені і розікрадені. Або, у найкращому випадку, підуть на латання колосальних бюджетних дірок. Причому дефіцит бюджету «з’їсть» цю виручку в момент, бо це крапля в морі в порівнянні з існуючими розмірами недофінансування.

Але, зрозуміло, передвиборчі обіцянки треба виконувати. І якщо президент обіцяв «покращення життя», то він таки свою обіцянку виконає.

А ось іще пара прикладів того, як діюча влада займається забезпеченням виконання передвиборчих гасел Віктора Хведоровича. Їх можна легко знайти на веб-порталі державних закупівель.

Наприклад, 11 жовтня Пенсійний фонд України закупив за процедурою закупівлі у одного учасника «послуги консультативні з програмного забезпечення і послуги з розроблення програмного забезпечення» у ПАТ «Атлас» на суму 4,67 млн. грн. та 0,53 млн. грн. Коментарі, думаю, тут зайві.

Того ж самого дня Державний центр зайнятості за такою ж процедурою придбав у ТОВ «Електронне світло» «устаткування для автоматичного оброблення інформації: програмно-апаратні комплекси (мотиваційний термінал розвитку зацікавленості до професійного самовизначення)» на суму 137,4 млн. грн.

Звісно, у порівнянні з масштабами наміченого дерибану «Укртелекому» це дитячі забавки. Але у якості доказу практичного втілення президентських обіцянок – цілком згодиться…

Володимир Йадороб

Категорія: Кримінал | Переглядів: 578 | Додав: premium78 | Теги: здача національних інтересів, корупція, дерибан, державна зрада, тотальний дерибан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz