ТЕНЕТА Сб, 20.04.2024, 08:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Липень » 23 » Українці проти приїзду Кіріла
17:09
Українці проти приїзду Кіріла
протестВО «Свобода» провела акцію протесту проти приїзду в Україну "громадянина РФ Владіміра Ґундяєва («патріарха Кіріла»)”.

Пікетувальники тримали гасла: «Геть московського попа-колонізатора!», «За Єдину Помісну Православну Церкву з центром у Києві!», «Кіріл – патріарх за сталінсько-гебістським каноном!», «Українське православ’я проти московського мракобісся!», «Московський пархат – духовний окупант!» та інші. Скандували: "Геть московського попа!”, "Геть московських окупантів! Геть московських холуїв!”, "Московський пархат – духовний окупант!”, тощо.

Заступник голови ВО «Свобода» Андрій МОХНИК сказав: "20-28 липня в Україну очікується візит громадянина РФ Владіміра Гундяєва, відомого як Патріарх Кирил. Усі його візити в Україну, яких за його патріаршу каденцію вже було два, – перший раз одразу після його обрання рік тому, і вдруге – коли він приїхав на інавгурацію Президента України Віктора Януковича, і по суті, показав символічно, що Москва сьогодні духовно, політично, економічно і інформаційно є зверхньою над Україною.

Громадянин Гундяєв поводиться не як духовна особа, а як людина, яка активно займається політикою. Тут і годинник за 35 тис. євро, в той час, коли він каже, що християнин має бути смиренним, долати гординю і не спокушатися на всілякі мирські речі.

Насправді Московська церква – це породжена Сталіним структура для духовного поневолення громадян, які ще в Радянському Союзі намагалися якось відсторонитися від большевизму. Священиками були кваліфіковані агенти КДБ, які отримували дозвіл на служіння і відповідні завдання. Вони здавали таємницю сповіді, робили інші антихристиянські речі. Сьогодні це все просто продовжується. Московська церква є на службі Кремля і ФСБ.

У Дніпропетровську патріарх Кирил замовив собі 5-зірковий готель, а в монастирі проведе лише 3 години.

Нам, в принципі, байдуже, чим займається патріарх Кирил. Якщо він поводиться не як духовна особа – для України це навіть краще. Але нам не байдуже, що цей чоловік, громадянин іншої держави, приїздить в Україну і розпалює міжнаціональну і релігійну ворожнечу, ображає релігійні почуття мільйонів українців, які є вірними українським церквам, називає їх розкольниками – і отримує прийом на найвищому рівні, його показують всі канали телебачення і т. д.

Сьогодні ми прийшли, щоб застерегти Президента України Віктора Януковича, щоб він не допустив, щоб громадянин РФ Владімір Гундяєв порушував наші законні права і інтереси, розпалював міжнаціональну і релігійну ворожнечу, ображав релігійні почуття українців.

У випадку, якщо Гундяєв цього не зробить, щоб його було оголошено персоною нон-грата і видворено за межі України.

ВО "Свобода” послідовно виступає за єдину помісну православну церкву з центром у Києві. І будь-які інсинуації, до яких вдається московська церква – наприклад, намагається надати Кирилу титул Патріарха московського, київського і всіх земель руських це просто неприпустимо. Московська церква на це іде вперше у своїй історії, бо відчуває, що втрачає Україну.

Ми, ВО "Свобода” та інші патріотичні організації, будемо зустрічати патріарха Кирила в усіх містах України, куди він прибуде – в Дніпропетровську, Одесі і Києві. А 28 числа ми всі прийдемо у Володимирський собор, де Святійший Патріарх Філарет відслужить службу, присвячену хрещенню України-Руси, і візьмемо участь у хресному ході до Володимирської гірки. Слава Україні!”.

"Найбільш неприємним є те, що наша влада в Україні стала на коліна перед московською імперською владою, – сказав голова ГО "Люстрація” Олег ОСУХОВСЬКИЙ. – На догоду їй, зокрема, було перейменовано вулицю Мазепи. Але ми не допустимо свавілля і українофобії”. Він закликав усіх священиків, що належать до УПЦ МП, переходити до української церкви і бути вірними Богу і Україні, а не московській владі.

Голова Сумської "Свободи” Ігор МІРОШНИЧЕНКО назвав московську церкву "опіумом для народу”, сказав, що вона не має нічого спільного з релігією, а служить політичній меті поневолення України. Також під час мітингу багато говорилося про рейдерські захоплення, які проводить УПЦ МП”.

Був кумедний епізод, коли майор Оніщенко не дозволив Андрію Мохнику приклеїти банер скотчем до металевої огорожі. "Це міліцейське майно, – каже, – і я вам дозволю приліпити банер, якщо ви обіцяєте пофарбувати цей паркан – допоможете міліції”. "Ви ще нас на 15 діб не посадили, щоб ми його фарбували, – віджартувався Мохник. – А міліції ми допоможемо не порушувати закон”.

Голова Печерської районної організації ВО «Свобода» Олександр АРОНЕЦЬ зачитав звернення до Президента України Віктора Януковича:

«20-28 липня 2010 року в Україну прибуде громадянин РФ Владімір Ґундяєв («патріарх Кіріл»). Перебіг та підсумки двох попередніх візитів «патріарха Кіріла» переконливо свідчать, що його діяльність щодо України носить переважно політичний характер. Свої візити він використовує для того, щоб просувати розроблену ним, ворожу українській державності політичну концепцію «рускава міра», в якому незалежній Україні немає місця.

Для зміцнення своєї влади над Україною московські стратеги висувають ідеї створення в Києві постійної «патріаршої резиденції», набуття Владіміром Ґундяєвим («патріархом Кірілом») громадянства України, і проголошення його «Патріархом Московським, Київським і всієї Руси».

Все це поки що плани, а для початку московські холуї в Україні на вимогу громадянина РФ Владіміра Ґундяєва перейменували вулицю Івана Мазепи, щоб не дратувати цього чужинця українськими самостійницькими назвами на шляху до уявної «патріаршої резиденції». Запопадливість, з якою п’ята колона Москви виконала вимогу громадянина «патріарха Кіріла» про перейменування вулиці Мазепи, обумовлена зазначеним вище візитом цього генерал-патріарха ФСБ-МП в Україну.

Наголошуємо, «патріарх Кіріл» свої відвідини України влітку 2009 року присвятив політичним справам і поводив себе не як духовна особа, а як спецкомісар Кремля. У своїх «проповідях» громадянин РФ В.Ґундяєв брутально ображав релігійні почуття десятків мільйонів українських православних, які не є парафіянами московської церкви, та грозив усякими карами українській владі та громадянам за так званий «розкол». Свої імперські зазіхання «патріарх Кіріл» ховав за облудливим і образливим для українців формулювання «ми – адін народ». Також Ґундяєв неодноразово підкреслював, що Українська Помісна Церква в Україні вже існує – її роль виконує установа, яка носить оманливу назву Українська Православна Церква Московського Патріархату. Як спецкомісар Кремля В.Ґундяєв був присутній на інавгурації Президента України Віктора Януковича, щоб символічно засвідчити присягу останнього на вірність Москві.

Враховуючи, що візити громадянина РФ Владіміра Ґундяєва («патріарха Кіріла») розпалюють національну і релігійну ворожнечу, ображають почуття мільйонів українців, принижують честь і гідність України, вимагаємо вжити заходів щодо недопущення зазначеним чужинцем порушень Конституції та законів України, а у випадку порушень Владіміром Ґундяєвим українського законодавства оголосити непроханого «гостя» персоною нон-ґрата і видворити його за межі України».

Категорія: Політика | Переглядів: 538 | Додав: premium78 | Теги: міжнаціональної, протест, секта, кіріл - геть з України, ворожнечі, духовна окупація, геть фсбешника в рясі, кіріл, розпалювання релігійної | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz