ТЕНЕТА Чт, 28.03.2024, 11:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Жовтень » 5 » 10 опозиційних партій вимагають дострокових виборів Президента та ВР
13:31
10 опозиційних партій вимагають дострокових виборів Президента та ВР
вибориСьогодні 10 опозиційниз партій виступили з заявою у зв’язку з ухвлою Конституційного Суду про скасування змін до Конституції України, прийнятих парламентом у 2004 році, що спричинило зміну державного стою України.

Ми надаємо текст заяви без змін та коментарів:

Заява опозиційних партій щодо рішення Конституційного суду

Рішення Конституційного суду України про повернення в дію редакції Конституції від 1996 р, прийняте 1 жовтня 2010 р.,. привело країну до політичної кризи. Чинну Конституцію в Україні визнали недійсною після того, як вона була Основним законом протягом шести років. Приймаючи це політично вмотивоване, непрофесійне рішення, Конституційний суд явно грубо вийшов за межі своїх повноважень і сам порушив Основний Закон держави.

Саме Конституцією чітко передбачено спеціальний порядок внесення змін до її тексту — за обов’язкової участі Верховної Ради як органу народовладдя. Конституційний суд покликаний оберігати недоторканність Конституції, має право тлумачити її. Але він не може змінювати Основний Закон та визначати замість народу і його законних представників якому органу влади які повноваження надати.

Проте Конституційний суд, у якому попередньо було проведено заміну частини суддів на політично лояльних до Президента Януковича осіб, без врахування думки народу та позиції Парламенту, незаконно наділив Президента таким обсягом повноважень, яких на виборах народ йому не надавав.

Президент Янукович і до рішення Конституційного суду мав достатньо влади. Повна підтримка Уряду, більшість у Верховній Раді, підкорена судова система дали йому максимально широкі можливості для виконання передвиборчих обіцянок. Але за сім місяців не розпочато жодної структурної реформи. Це дає привід замислитись, для чого чинному Президенту така велика влада: для реформ, яких нема, чи для задоволення власних політичних амбіцій та безконтрольного перерозподілу фінансово-матеріальних потоків.

Серед нас є прибічники як парламентської, так і президентської форми правління, але ми єдині у тому, що рішення Конституційного суду було винесено з грубим порушенням Конституції та законів України під очевидним тиском Президента.

Для врегулювання спровокованої рішенням Конституційного суду політичної кризи вимагаємо:

1. Відправити у відставку нинішній склад Конституційного суду. Його судді ухвалили цілу низку очевидно неправосудних політичних рішень, порушили присягу судді, зганьбили себе особисто та дискредитували конституційне правосуддя в Україні.

2. Невідкладно скликати Парламентську Конституційну комісію для врегулювання проблем, пов’язаних з оголошенням рішення Конституційного суду. Не допустити прийняття жодних змін до Конституції без передбачених Основним Законом рішень Верховної Ради України.

3. Конституція 1996 р. має не менше недоліків, ніж текст зразка 2004 р., і так само не відповідає сучасним інтересам українського суспільства. Ми засвідчуємо потребу у проведенні в установлений законом спосіб конституційної реформи, яка дасть більше повноважень місцевому самоврядуванню та зменшить обсяг повноважень центральних органів виконавчої влади.

4. Враховуючи, що рішення Конституційного суду значно посилює вплив адміністративного ресурсу на місцевих виборах, терміново внести запропоновані нами зміни до виборчого закону щодо забезпечення всім партіям рівних можливостей участі у виборах та контролю за чесністю їх проведення. Ми зобов’язані зупинити запущену владою машину тотальних фальсифікацій.

5. Закликаємо кандидатів від наших партій проводити скоординовані дії на рівні кожної області, району, села та міста для захисту реальних результатів виборів від фальсифікацій. Ми засвідчуємо готовність до співпраці наших членів виборчих комісій та спостерігачів для дотримання політичного плюралізму у складі комісій, забезпечення таємниці голосування та збору оригіналів первинних протоколів результатів виборів.

6. Оскільки Президент та Парламент обиралися на основі іншої Конституції, на інші терміни, під інші повноваження — провести 27 березня 2011 р. дострокові вибори Президента та Верховної Ради. На президентських виборах у лютому ц.р. громадяни України не надавали Віктору Януковичу той суттєво більший обсяг владних повноважень, який він розраховує отримати через відновлення дії Конституції у редакції 1996 р.

Заявляємо, що будемо діяти спільно з метою недопущення узурпації влади і правового хаосу. Закликаємо парламентські опозиційній партії зайняти консолідовану позицію під час розгляду Верховною Радою питань, пов’язаних з рішенням Конституційного Суду від 1 жовтня 2010 року.

Європейська партія України
Народний Рух України
Партія «Громадянська позиція»
Партія «Народна Самооборона»
Партія «Реформи і порядок»
Партія «Українська платформа»
Партія ВО «Батьківщина»
Партія ВО «Свобода»
Партія захисників Вітчизни
Українська республіканська партія «Собор»

Категорія: Політика | Переглядів: 570 | Додав: premium78 | Теги: Українська платформа, Реформи і порядок, дострокові вибори, Народна Самооборона, партія, Громадянська позиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz