ТЕНЕТА Пт, 26.04.2024, 23:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Липень » 12 » Хроніки зрад
18:40
Хроніки зрад
запроданецьДепутати-"демократи" шмигають до Януковича буквально навперейми. Аж часом здається, ніби їхні червоні крісла в секторах "Нашої України" та БЮТ, на яких вони роками безтурботно розсідалися, ураз обернулися на розпечені пательні.

18 червня у політичному грилі Верховної ради знову гидко зашкварчало. То спеклося відразу шість свіжих "тушок". Цього разу – від блоку "Наша Україна-Народна Самооборона": Жванія, Борисов, Марущенко, Новиков, Харовський і Шемчук… Окрім В. Борисова, який пройшов до парламенту за квотою "Нашої України" Віктора Ющенка, решту зрадників завела туди "Народна Самооборона" на чолі з Юрієм Луценком. Усі пам’ятаємо, як три роки тому сей полум’яний трибун потрясав кулачком, клявся і бився у груди, що за кожну свою людину зуба віддасть у разі зради. Тож якби Юрій Віталійович тримав слово, або, як сам любить казати, "відповідав за базар", – мусив би того чорного дня позбутися п’ятьох своїх білих зубчиків одним махом. Додамо, що з восьми попередніх "тушок" від НУНСу чотирьох також провів за своєю квотою Луценко: Омельченка, Бута, Василенка, Бобильова… Отож зубний борг першого номера в списку НУНС перед ошуканими виборцями тягне вже на цілу вставну щелепу.

Але на тому червневий парад свіжих "тушок" у Верховній раді не кінчається. 29 червня досмажується чергова – нардеп від БЮТу Арнольд Радовець. Цікаво, що як тільки голова Верховної Ради зачитує оголошення про його вступ до коаліції, депутати від БЮТу зустрічають це свистом. "Ну, колеги!" – глумиться Литвин, – "Не треба свистіти – грошей не буде". От знає ж бо, зараза, як допекти "слугам народу"!

За традицією – коротко про перебіжчиків.

Найгладша "тушка", цілий бройлер – це, безумовно, олігарх Давид Жванія. Його політична кар’єра – скандал на скандалі. Давид Жванія – один з "любих друзів" Віктора Ющенка і навіть його кум. Народився у Грузії. Під час правління Звіада Гамсахурдіа утікає з країни. Живе у Словенії, Австрії, Росії. В Україну приїздить 1991 року, за деякими відомостями – як громадянин Кіпру. 1997 року організовує компанію "Брінкфорд", яка об’єднує підприємства нафтогазовидобувної промисловості, машинобудування та суднобудування. "Брінкфорд" постачає так звані ТВЕЛи (тепловидільні елементи) для українських АЕС, а відпрацьоване паливо повертає у Росію. За даними інтернет-видання "Темник", тоді Жванія за допомогою "тіньових" схем заробив щонайменше $ 200 млн. На виборах 2002 року стає одним з фінансових донорів "Нашої України". Після помаранчевих подій вони з Ющенком багато мандрують разом – відвідують Домініканську республіку, Швейцарію, Італію…

У лютому 2005 року Ющенко призначає кума на хлібне місце – міністром з питань надзвичайних ситуацій. Уже у вересні того ж року соратники по коаліції звинувачують Жванію в причетності до корупції.

Перед достроковими виборами 2007 року Давид Важайович вкладає грубі гроші в "розкрутку" одноразового проекту "Народна Самооборона". Шила в мішку не сховаєш, а "чисто сердечне" признання, як кажуть в міліції, пом’якшує вину. Тож перший соліст цього політичного вар’єте Юрій Луценко не приховує імені його істинного власника: "До нас прийшов Жванія, який заявив, що підтримує нашу ідеологію і готовий фінансувати наші витрати. Також він тоді сказав, що гроші на поїздки, рекламу – не мої проблеми, ми домовилися, що я не займаюся фінансами і не беру дурного в голову".

2008 року Давида Жванію звинувачують у причетності до отруєння Ющенка, оскільки він особисто організовував вечерю, на якій труїли діоксином майбутнього Президента. Тоді ж Генпрокуратура намагається позбавити Давида Важайовича українського громадянства, яке, стверджують, він отримав незаконно. Своєю чергою Жванія сам звинувачує у подвійному громадянстві дружину Президента Катерину Клер-Чумаченко та її дітей. А далі й узагалі заявляє, що так і не розкрите отруєння Ющенка діоксином, було… фальсифікацією.

Нині ж, за свідченнями недавніх соратників, Давид Жванія вельми зайнята людина – вербує у парламенті "тушки". Покинутий і ображений Луценко розповідає, що Жванія "купує" соратників із "Народної самооборони" відразу в кабінеті глави апарату Верховної ради, а валізи з грішми вишикувані тут же, під стіною – аби куплені могли їх відкрити і насолодитися. Видно, почав таки чоловік брати собі "дурне в голову"...

Решта свіжоспечених помаранчевих "тушок" не мають таких "яскравих" біографій. Олег Новіков 2007 року іде 45-тим у списку НУНС. На час виборів – заступник директора ТОВ "Охоронна компанія "Варяг". Луценко зраду Новікова оправдовує так: "Є люди, які грошей не мають і з якими я рука в руку працював не менше десяти років. Наприклад, Олег Новіков. Таким, як він, абсолютно тупо пропонують узяти 1,5 мільйони доларів, поки дають, і ще 25 тисяч доларів одержувати щомісяця".

Сергій Харовський стає нардепом у листопаді 2007 року, № 69 в списку "Нашої України-Народної самооборони". Віктор Шемчук того ж 2007 року іде 33-ім у списку НУНС. Був одним з кандидатів від НУ на посаду Генерального прокурора. На час виборів – заступник Генпрокурора України – прокурор АР Крим. Подейкують, Шемчук стає "тушкою", бо зваблюється на обіцяне йому прокурорське призначення.

Валерій Борисов до того, як у листопаді 2007 року потрапляє в парламент від НУНС, багато років працює у команді київського мера Олександра Омельченка (навіть його заступником). 2002 року з рук Кучми отримує орден "За заслуги". Подейкують, Борисову обіцяно місце у команді нового першого заступника київського мера Олександра Попова. До стандартного пакету обіцянок, пишуть ЗМІ, входить кругленька сума з щомісячним додатковим утриманням, а також – округ на майбутніх парламентських виборах вкупі з підтримкою влади.

Володимир Марущенко у парламенті з 2006 року від блоку "Наша Україна". 2007 року – №65 у списку НУНС (від "Народної самооборони"). Ставши "тушкою", Володимир Марущенко – до слова, перший заступник глави партії Християнсько-Демократичний Союз – вигадує собі феєричну легенду: немовби він… іде виконувати в коаліції роль "троянського коня" – спеціально засланого підривника. "Може, я наївний, але це останній шанс спробувати змінити те, що робить коаліція", – каже Марущенко, наївно чекаючи на те, що всі довкола також дуже наївні.

Колишній б’ютівець народний депутат 5 і 6 скликань 73-річний Арнольд Радовець – одна з найстарших "тушок" Верховної ради. Має чимало медалей та орден "За заслуги", яким його нагороджено 2007 року. Таємничий для загалу пан Арнольд був одним із "сірих кардиналів" білосерцевої ложі – по-суті, четвертою людиною у команді Юлії Тимошенко, членом Політради ВО "Батьківщина", 1-шим заступником керівника Виконкому…

Кажуть, Янукович знаходить час, аби зустрітися з кожною свіжою "тушкою" особисто – обнадіяти, пообіцяти здійснення бажань. Для чого регіоналам цілі полчища запроданців? Та хоча б для того, аби ухвалити новий закон про місцеві вибори. Нинішні їхні союзники – КПУ і БЛ — не хочуть мажоритарно-пропорційної системи, бо неминуче "пролетять" на місцевих виборах. Тому регіонали терміново замінюють "упертих" комуністів та литвинівців на більш згодливих б’ютівців на нашоукраїнців. До речі, вихідців з БЮТу в коаліції вже більше, ніж нардепів Блоку Литвина.

Поки верстався номер, стало відомо, що ще один нардеп від БЮТ – Віталій Курило – увійшов до коаліції "Стабільність і реформи". Отож, на сьогодні у її складі – 260 народних депутатів. Далі буде…

Також пропонуємо ознайомитися з Хроніками зрад-1 http://www.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/015234/
Хроніками зрад-2 http://www.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/015235/
Хроніками зрад-3 http://www.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/015746/

Газета ВО "Свобода"

Категорія: Корупція | Переглядів: 933 | Додав: premium78 | Теги: ганьба на все життя, тушки, запроданці, зрада, корупція у раді, чорний список тушок, зрадники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz