ТЕНЕТА Вт, 23.04.2024, 19:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Серпень » 21 » Юлія Тимошенко: згуртуймося задля захисту інтересів громадян
17:30
Юлія Тимошенко: згуртуймося задля захисту інтересів громадян
ТимошенкоЛідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликає всіх громадян прийти 7 вересня, о 10.00, до Верховної Ради і підтримати ухвалення закону про мораторій на підвищення цін і тарифів на споживання у побуті природного газу.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко вимагатиме позачергового розгляду цього законопроекту та його підписання на першому засіданні парламенту, яке відбудеться 7 вересня.

"Ми вважаємо, що влада не має права встановлювати світові ціни на газ для населення у період фінансової кризи, коли доходи наших громадян значно нижчі, ніж у сусідніх європейських країнах", - наголошує БЮТ.

Після підписання Харківських угод про продовження терміну базування у Криму Чорноморського флоту РФ до 2042 року Янукович пообіцяв громадянам, що "це дасть... можливість не піднімати цього року ні тарифи на газ, ні тарифи на житлово-комунальні послуги". Неприпустиму торгівлю національними інтересами він виправдовував міфічними, як це всім тепер зрозуміло, економічними дивідендами. Проте поступки в такому питанні як державний суверенітет не принесли жодної користі ані Україні, ані її народові. Це доводять очевидні факти.

Факт 1. Відповідно до угод, які підписала Юлія Тимошенко у січні 2009 р., вітчизняна промисловість до квітня 2010 р. була забезпечена імпортним природним газом за стабільною ціною 228 доларів за тис. куб. метрів. Нині, зі "знижкою", яку нібито-то виторгував Янукович у обмін на Севастополь, ціна виросла до 249 доларів або на 8,5%. Партія регіонів надзвичайно гостро критикувала газові угоди, підписані Тимошенко, проте на переговорах у Харкові Янукович не змінив у цих угодах жодної літери у формулі розрахунку ціни газу.

У 2009 році, коли економіка держави перебувала під колосальним тиском світової фінансової кризи, уряд Тимошенко забезпечив антикризову підтримку підприємствам гірничо-металургійного та хімічного комплексу, гарантуючи пільгову граничну ціну на газ. Після приходу до влади Януковича цю підтримку було скасовано.

Факт 2. За дорученням Юлії Тимошенко, 29 січня 2009 року Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) ухвалила постанову № 57, якою для підприємств гірничо-металургійного та хімічного комплексів було встановлено граничну ціну на газ у розмірі 1899.25 грн. за 1000 куб. метрів. Рішенням НКРЕ № 1009 від 30 липня 2010 року тариф цим підприємствам підвищено на 13,2% — до 2187.20 грн.

Ціни на газ для громадян за Януковича зростають ще швидше, ніж для промисловості. Нагадаємо, що напередодні президентських виборів Янукович у своїй агітпродукції переконував, що буде не підвищувати, а у півтора рази знижувати ціни на газ для населення. Одну з листівок можна прочитати тут

Факт 3. Постановою НКРЕ від 13.07.2010 р. № 812 з 1 серпня 2010 року збільшено ціну на газ для потреб населення на 50%, відповідно, тарифи на гарячу воду і тепло зростають на 25%. У Меморандумі, підписаному з Міжнародним валютним фондом для отримання нового кредиту, задекларовано плани влади збільшити ціну на газ для населення ще на 50% у квітні 2011 року. Відтак наступні підвищення відбуватимуться кожні півроку, "доки не буде досягнуто паритету з цінами імпорту" — тобто ціни на газ для населення вийдуть на рівень світових!

Ми не заперечуємо значення співпраці з міжнародними фінансовими установами, але її необхідно здійснювати, насамперед, в інтересах власної держави і народу. Уряд Тимошенко ефективно працював з МВФ, але при цьому не йшов на кроки, які погіршують рівень життя громадян.

Факт 4. Протягом 2008-2009 років уряд Юлії Тимошенко отримав від МВФ в рамках кредиту "стенд-бай" 4,8 млрд. доларів та додатково 1,96 млрд. доларів дивідендів, що не підлягають поверненню. Уряд Азарова підписав з МВФ умови отримання кредиту у розмірі 15,15 млрд. доларів строком на 29 місяців. Для отримання цього, на сьогодні – завеликого для держави кредиту, нинішня влада погодилась на підвищення пенсійного віку для жінок та пільговиків, підвищення тарифів на газ для населення, промисловості та підприємств ЖКГ і на зменшення вдвічі допомоги селу, на замороження заробітних плат бюджетникам.

Навіть у найскладніші часи світової фінансово-економічної кризи уряд Юлії Тимошенко не підвищував ціни на газ для населення та комунальні тарифи, не торгував суверенітетом держави та не перекладав свою відповідальність та проблеми на бюджети українських родин.

Факт 5. Після підписання Харківських угод і фактичної "здачі" Севастополя та Криму, Янукович обіцяв знижку на газ у розмірі 100 доларів США. Але замість реального зниження цін на газ для населення та для промисловості до річниці Харківських угод, за очевидними підрахунками, населення платитиме за газ мінімум вдвічі більше.

Факт 6. Нинішній уряд багато говорить про "необхідність" доведення цін на газ для населення до світового рівня. Однак на потреби населення традиційно спрямовувався дешевий газ власного українського видобутку. Україна щороку видобуває близько 21,2 млрд. куб. метрів газу, на потреби населення витрачається 17,8 млрд. куб. метрів, тобто вітчизняного газу для населення вистачає з надлишком. Цей газ завжди був, і мав би лишатися, тим стратегічним резервом, що захищає громадян України від тягаря непосильних для них світових цін. Таким чином, влада сьогодні не має жодних економічних підстав для підвищення цін на газ для населення.

Реальною причиною зростання цін на газ є зловживання нинішньої владної команди. Газова корупція в нашій країні має власну назву, це — "Росукренерго". Критичне подорожчання природного газу в державі зумовлене не кон’юнктурою світових енергетичних ринків, не фінансовими труднощами "Нафтогазу", а тим, що команда Януковича перекачує величезні обсяги державних грошей у корупційну компанію "Росукренерго".

Факт 7. Спонсор виборчої президентської кампанії Януковича і власник "Росукренерго" Дмитро Фірташ володіє контрольними пакетами низки українських регіональних газопостачальних підприємств (облгазів) і через них контролює 75% продажів газу в Україні. Населення практично 100% сплачує рахунки облгазам, проте ці гроші лише частково доходять до держави, осідаючи по дорозі на офшорних рахунках Фірташа. Станом на 1 липня 2010 році загальний борг облгазів перед державою за поставлений газ склав близько 10 млрд. грн. і продовжує стрімко збільшуватися. Зараз довірена особа Фірташа, міністр ПЕКу Юрій Бойко пропонує фінансово допомогти облгазам та "реструктуризувати" їхні борги на п’ять років, тобто до завершення терміну президентства Януковича.

Зрозуміло, що за реалізацію цього плану знову платитимуть громадяни. Давайте порівняємо додаткові річні надходження від підвищення цін на газ для населення — 4,7 млрд. грн. та загальний борг облгазів перед державою — 10 млрд. грн. Очевидно, що якби Фірташ та облгази повернули борги державі, то всі жителі країни могли 2 роки не мати підвищення ціни на газ.

Хрестоматійним прикладом корупції команди Януковича є афера з рішенням Стокгольмського арбітражного суду. У цьому суді влада свідомо програла судовий позов на 12,1 млрд. куб. метрів природного газу або 5,4 млрд. доларів США самій собі та своїм спонсорам — Фірташу та компанії "Росукренерго". Нагадаємо історію цього питання.

Факт 8. Компанія "Росукренерго" була посередником та фінансовим гарантом перед "Газпромом" поставок до України природного газу з РФ. Вже до кінця 2008 року цей "фінансовий гарант" мав борг перед ВАТ "Газпром" за отриманий газ у розмірі 49 562 094 000 рублів РФ або 1 686 933 080 доларів США. В цей час у газових сховищах України за "Росукренерго" обліковувались, але не були оплачені російській стороні, 11 млрд. куб. метрів газу, які по ціні закачування у відповідні періоди коштували 1,7 млрд. доларів. Враховуючи, що кошти за газ не були сплачені, "Газпром", як головний акціонер "Росукренерго", ухвалив рішення про передачу цих 11 млрд. куб. метрів газу НАК "Нафтогаз" - а Україна натомість погасила борги "Росукренерго" у розмірі 1,7 млрд. доларів. До речі, угодами між "Газпромом" та "Росукренерго" була передбачена можливість перепродажу неоплаченого газу безпосередньо НАКу "Нафтогаз". Таке рішення дало можливість повністю врегулювати газову кризу в Україні та Європі. Проте, маючи політичну підтримку Януковича, компанія "Росукренерго" подала позов на Україну до Стокгольмського суду.

Незважаючи на сильну і зрозумілу правову позицію України, команда Януковича свідомо і навмисне програла суд. У процесі судового розгляду вони відмовились від ключових позицій захисту інтересів держави і змінили свої свідчення на користь дружньої корупційної компанії "Росукренерго", а також добровільно погодились з нарахуванням державі штрафних санкцій. Це підтверджується самим текстом рішення Стокгольмського суду.

Факт 9. Стокгольмський суд, Арбітражне рішення від 8 червня 2010 року: п. I.14 "Нафтогаз" попередньо стверджував (за уряду Юлії Тимошенко — ред.), що придбання 11 млрд. кубометрів мало достатні правові підстави, але в даний час стверджує, що це було не так, і що "Нафтогаз" більше не може стверджувати на яких-небудь підставах, що придбання ним 11 млрд. кубометрів мало достатні правові підстави", п. III.16 "Нафтогаз" заявив, що не може заперечувати, що, за даних обставин, "Росукренерго" має право на отримання штрафних санкцій". З повним текстом можна ознайомитись тут

Така зміна позиції "захисту", разом із штрафними санкціями, коштуватиме державі та, відповідно, збагатить господарів "Росукренерго" на 12,1 млрд. куб. метрів природного газу, або на 5,4 млрд. доларів, що становить 20% державного бюджету України та дорівнює майже чверті її золотовалютних резервів. Зловживаючи владою, команда Януковича помстилась тим, хто боровся з корупцією в газовій сфері та приймав на баланс держави придбані у "Газпрома" 11 млрд. куб. метрів газу — за ініціативою СБУ кинуто за ґрати колишніх керівників Держмитслужби Анатолія Макаренка та НАК "Нафтогаз" Ігоря Діденка.

Безкарна та масштабна корупція влади зумовлює нинішнє радикальне подорожчання газу для людей. Кожна копійка, яку люди зі своєї кишені переплатять за газ, за нашим припущенням, йтиме не державі, а напряму на рахунки "Росукренерго" та стане корупційним прибутком команди Януковича-Фірташа-Льовочкіна-Бойка.

З кожним днем дії Януковича та його команди у ставленні до людей стають все більш цинічними та жорстокими. Якщо ми не згуртуємось та не дамо їм відсіч, не захистимо інтереси громадян — далі буде ще гірше. Блок Юлії Тимошенко та партія "Батьківщина" роблять і робитимуть все необхідне, щоб не дозволити Януковичу та його команді наживатися за рахунок простих людей, зокрема – через підняття цін на газ для населення. Ми пропонуємо об’єднати зусилля нашої політичної сили та суспільства і зробити такі дії.

Перше. Рішення Стокгольмського суду щодо відшкодування Україною компанії "Росукренерго" 12,1 млрд. кубометрів газу або 5,4 млрд. доларів не може вступити в силу без його підтвердження вітчизняним судом. Але, враховуючи нинішній стан судової системи держави, складно сподіватись на правосудне рішення. Закликаємо Вас відстояти свої права та звернутися в якості третьої особи до Шевченківського районного суду міста Києва, який розглядає дане питання. Це зробити нескладно, з детальною інформацією за адресою можна ознайомитись тут

Друге. Партія "Батьківщина" оскаржила в Окружному адміністративному суді міста Києва постанову НКРЕ № 812 від 13 липня 2010 року про підвищення ціни на газ для населення. Ми очікуємо, що перше судове засідання по цій справі відбудеться 16 серпня ц.р. Кожен громадянин України разом з нами може виступити на захист своїх прав та звернутися до місцевого суду з позовом до НКРЕ щодо оскарження рішення про підвищення ціни на газ для населення. Більш детально про це за адресою можна ознайомитись тут

Третє. Фракція Блоку Юлії Тимошенко зареєструвала у Верховній Раді України Проект Закону № 6712 від 15.07.2010 року "Про мораторій на підвищення цін і тарифів на споживання у побуті природного газу у 2010 році", і вимагатиме його позачергового розгляду та підписання на першому засіданні парламенту 7 вересня 2010 року. Ми вважаємо, що влада не має права встановлювати світові ціни на газ для населення у період фінансової кризи, коли доходи наших громадян значно нижчі, ніж у сусідніх європейських країнах. З проектом закону
можна ознайомитись за цією адресою

Четверте. Якщо Ви не хочете фінансувати Фірташа та Януковича з свого сімейного бюджету, запрошуємо Вас 7 вересня 2010 року о 10.00 прийти до Верховної Ради України і підтримати ухвалення Проекту Закону "Про мораторій на підвищення цін і тарифів на споживання у побуті природного газу у 2010 році".

Передайте цю інформацію своїм друзям та знайомим. Також її можна отримати у наших партійних наметах в усіх містах України. Якщо Ви користувач Інтернету, і вважаєте це за можливе — роздрукуйте цей матеріал у вигляді листівки та роздайте якомога більшій кількості людей. Наперед дякуємо!

Влада боїться нашої єдності, разом ми змусимо їх рахуватись з інтересами громадян і не дозволимо їм далі обкрадати державу та народ!

Категорія: Економіка | Переглядів: 562 | Додав: premium78 | Теги: протест, 2010, 7 вересня, народ, тимошенко, бют | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz