ТЕНЕТА Пт, 29.03.2024, 10:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Вересень » 13 » Хасиди в Умані вкотре продемонстрували своє ставлення до “гоїв”
20:13
Хасиди в Умані вкотре продемонстрували своє ставлення до “гоїв”
хасидиВ Умані між брацлавськими хасидами та місцевими мешканцями стався конфлікт. Двох людей госпіталізовано, депортовано десятьох паломників.

Про це повідомляє Відділ громадських зв`язків ГУ МВС України в Черкаській області.

10 серпня в м. Умань працівниками міліції було зафіксовано та локалізовано два конфлікти, які сталися між громадянами та хасидами.

За інформацією правоохоронців, причиною першого конфлікту стало зауваження мешканки Умані, яка здавала хасидам свою квартиру на час паломництва, не шуміти. Це обурило хасидів.

"На шум вийшов чоловік з сусідньої квартири і дістав телефон, щоб викликати міліцію. У відповідь на це хасиди почали бити чоловіка, переслідуючи його і на вулиці. За нього заступився випадковий перехожий, за що отримав декілька ножових поранень", - повідомили в ГУ МВС, додавши, що на місці події почав збиратися натовп "агресивно налаштованих паломників".

Заступник начальника ГУ МВС в Черкаській області Іван Корсун вчора на прес-конференції в Умані повідомив, що двоє постраждалих чоловіків було госпіталізовано до Уманської міської лікарні: "У одного з них - струс мозку, гематоми на тілі, удари нижніх кінцівок. Інший отримав декілька легких ножових поранень, його вже виписали з лікарні".

Корсун повідомив, що десятьох хасидів було затримано за опір співробітникам міліції і депортовано, а стосовно трьох паломників, причетних до бійки, прокуратура міста проводить дослідчу перевірку. "За її результатами буде вирішуватися питання про порушення кримінальної справи", - уточнили в ГУ МВС.

Другий конфлікт стався біля місцевої дитячої лікарні близько години дня між паломниками і активістами 1-ї Єврейської Євангельської церкви, які приїхали з Одеси, щоб проповідувати в Умані на їхню думку, віруванні «істинного» бога. Активісти цієї релігійної організації розповсюджували листівки та футболки з написами про єднання євреїв в єдиній вірі і, як пояснили потім, наміру створювати конфліктну ситуацію у них не було. Паломники-хасиди не сприйняли такої агітації, на ґрунті чого і виник конфлікт, який було припинено міліцією. Учасники акції о 15 годині виїхали на власному транспорті до Одеси.

Нагадаємо, близько 30 тис. хасидів приїхали в Умань, щоб відсвяткувати Рош-а-Шану - єврейський Новий рік, який знаменує настання 5771 року від створення світу, і 200-ту річницю смерті засновника брацлавського хасидизму рабі Нахмана. В аеропорту "Бориспіль” для паломників організовано окремий термінал - через специфічну поведінку хасидів їх вже не перший рік відокремлють від звичайних пасажирів. А в Умані, район міста, що наближений до могили ребе Нахмана, під час святкування Рош-а-Шану фактично перетворюється на єврейське гетто, куди навіть місцеві мешканці, що здають житло на ці дні, бояться заходити.

АРАТТА

Категорія: Кримінал | Переглядів: 606 | Додав: premium78 | Теги: умань, кримінал, злочинність, хасиди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 premium78  
0
чому не заборонено в'їзд в Україну цього криміналітету?

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz