ТЕНЕТА Сб, 20.04.2024, 00:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Серпень » 26 » Королевська: Україну готують до технічного дефолту
15:57
Королевська: Україну готують до технічного дефолту
КоролевськаУкраїну готують до технічного дефолту і затягують у «боргову яму». Про це заявила голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової й регуляторної політики і підприємництва Наталія КОРОЛЕВСЬКА в коментарі УНІАН.

За її словами, вже сьогодні Україна є другою за обсягами залучених кредитів позичальником МВФ, і борг продовжуватиме зростати. «Уряд визначив у бюджетній резолюції на 2011 рік, що державний борг перебуватиме на рівні 40% ВВП. Враховуючи, що сьогодні він становить близько 35% ВВП, можна говорити про те, що в 2011 році держборг перевалить за позначку 80 млрд. дол. За наявної ситуації в економіці і соціальній сфері – це колапс», - заявила Н.КОРОЛЕВСЬКА.

На думку голови Комітету Верховної Ради, така політика – прямий шлях до технічного дефолту. «При цьому виникають закономірні питання: хто сануватиме Україну? І чим віддавати борги? Продовження політики зовнішніх запозичень – це шлях до втрати суверенітету, і вже 20-а річниця незалежності може стати для нашої країни останньою», - наголосила вона.

Н.КОРОЛЕВСЬКА вважає, що сьогодні Україна переступає межу, за якою наступає «борговий вир». «Нещодавно міністр фінансів заявив, що до кінця року Україна зможе ще залучити позикові кошти, випустивши єврооблігації, – зокрема, озвучено намір взяти великий кредит у Китаю. Якщо уряд і надалі братиме у борг такими темпами, найближчими роками вся країна працюватиме винятково на покриття боргів і про жодний розвиток економіки не буде і мови».

Голова парламентського Комітету вважає, що країна могла б обійтися без нових запозичень, якби був прийнятий збалансований бюджет, скорочені невиправдано роздуті витрати на утримання держапарату, проведені реформи, що стимулюють зростання економіки. «А поки що ми бачимо спроби збільшити пенсійний вік для жінок, підвищити ціни на газ для населення і ЖКГ, прийняти драконівський Податковий кодекс, - відзначила Наталія КОРОЛЕВСЬКА. – Фактично у влади немає економічної моделі, за якою розвиватиметься Україна. Рішення ухвалюються сьогодні на сьогодні, і ніхто не думає про перспективу».

Як негативний приклад, який в жодному разі не повинна наслідувати Україна, голова парламентського Комітету назвав дії урядів Руанди, Югославії, Мексики й Аргентини, де надмірні позики МВФ призвели до руйнівної економічної кризи, масових банкрутств і навіть громадянських воєн.

Довідка УНІАН. На початку червня Україна одержала від російського ВТБ 2 млрд. доларів кредиту перед розміщенням суверенних євробондів. Передбачається, що обсяг випуску 10-річних євробондів становитиме 2 млрд. доларів.

У липні Україна одержала від МВФ 1,9 млрд. доларів першого траншу в рамках програми stand by загальним обсягом 15,15 млрд доларів.

В оприлюднених на початку серпня матеріалах МВФ зазначається, що в третьому кварталі Україна планує розмістити єврооблігації на 1,3 млрд. доларів.


УНІАН

Категорія: Економіка | Переглядів: 629 | Додав: premium78 | Теги: дерибан, боргова яма, дефолт, кредити, янукономіка, королевська, компрадорський уряд азарова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz