ТЕНЕТА Пт, 19.04.2024, 14:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Червень » 21 » Луценко розповів, хто і за скільки купує тушки
11:46
Луценко розповів, хто і за скільки купує тушки
луценкоЛідер Народної самооборони Юрій Луценко розповів, чому його соратники відмовилися бути опозиційними політиками і приєдналися до парламентської коаліції, а також повідомив, що як парламентський проект Самооборона, очевидно, оголосить про свою ліквідацію.

Про це написало видання "КоммерсантЪ-Украина”.

На прохання видання пояснити перехід до лав парламентської коаліції шести депутатів від фракції НУ-НС, серед яких давні соратники Луценка з Народної самооборони, в тому числі перший заступник голови партії Олег Новіков, екс-глава МВС заявив:

"Для мене це серйозний удар, удар під дих. Напевно, один з найбільш серйозних за останній час. До цього в коаліцію пішов генерал МВС Олександр Бобильов, який був для мене практично другом. Що стосується переходу шести депутатів, тут є два аспекти. Перший - чому це відбувається саме зараз? Причина в тому, що коаліції не вистачає голосів для упокорення фракцій комуністів і блоку Литвина. На порядку денному стоїть прийняття закону про місцеві вибори, що передбачає змішану систему виборів. Для гарантованого прийняття цього вигідного Партії регіонів закону і потрібні "тушки". У законі не буде враховано ні інтереси Литвина, оскільки буде заборонено блоки, ані комуністів, які ще тримаються завдяки своїй старій назві".

У відповідь на зауваження Ъ, що, згідно з інформацією ЗМІ, перехід нунсівців в коаліцію відбувся через "фінансові мотиви", Луценко сказав: "Це другий аспект - моральний. Зараз, коли в парламенті існує відверта корупція, стоїть питання про те, як займатися політикою. У Раду можна провести людини, у якої є достатні кошти. Але цю людину можна змусити поміняти свої погляди, оскільки вона боїться за свій бізнес".

"Один з таких депутатів, - продовжив Луценко, - опинився серед тих, хто в п'ятницю перейшов до коаліції. Він прийшов до мене і сказав, що його бізнес більше не встоїть - УБОЗ вилучив всю документацію, прокуратура оголосила в розшук головного бухгалтера... Теза про те, що багаті люди більш незалежні, не працює. Є й інші люди, які грошей не мають і з якими я рука об руку працював не менш ніж десять років. Наприклад, Олег Новіков. Таким, як він, абсолютно тупо пропонують взяти півтора мільйона доларів, поки дають, і ще 25 тисяч доларів отримувати щомісяця! Верх цинізму в тому, що ці торги ведуться в кабінеті голови апарату Верховної Ради, в присутності голови нібито опозиційної фракції НУ-НС, бізнес-партнер якого, Давид Жванія, купує людей, пропонуючи відразу відімкнути валізу. Ці валізи вишикувано прямо під стінкою".

Також Луценко зазначив, що Новіков повідомив йому про своє рішення перейти в коаліцію. "За два-три дні до цього він почав говорити про створення групи всередині НУ-НС. А в останній день я йому сказав: "Перестань брехати собі, зрозумій - Жванії ти не потрібен і група не потрібна. Потрібні "тушки". Потрібні для того, щоб розпочати розмови про те, що Луценко, мовляв, вже ніякий, а Юля страшна, так давайте створимо якусь групу, яка буде спілкуватися з владою".

Ідеологом нової депутатської групи у складі коаліції, про створення якої наприкінці минулого тижня повідомив Новіков, за словами екс-глави МВС, є Давид Жванія. "Як тільки люди клюють на ідею створення групи, вони починають міркувати: "Що ми будемо робити в НУ-НС? Зараз у нас є можливість матеріально зміцнитися, потім ми увійдемо в уряд, і матеріальні блага будуть йти до нас постійно". Крім грошей, є ще одна принада - їм обіцяють мажоритарні округи, на яких влада нібито забезпечить їм перемогу. Це блеф, але ті, хто вперше потрапив до парламенту, цьому вірять", - сказав Луценко.

 Нагадаємо, 18 червня шестеро народних депутатів з фракції НУ-НС поповнили лави коаліції Стабільність і реформи: Валерій Борисов, Давид Жванія, Володимир Марущенко, Олег Новіков, Сергій Харовський та Віктор Шемчук. Жванія, Марущенко, Новіков, Харовський і Шемчук входять до депутатської групи Народна самооборона. Олег Новіков при цьому повідомив, що у Верховній Раді сформувалася нова група Право вибору з близько 20 народних депутатів, які увійшли до коаліції. Координатором цієї групи, за словами Новікова, став Давид Жванія. 

Таким чином на сьогоднішній день до складу коаліції входять 256 народних депутатів, у тому числі 19 бютівців і 14 нунсівців.


АРАТТА

Категорія: Кримінал | Переглядів: 633 | Додав: premium78 | Теги: купівля тушок, тиск на бізнес, зрада виборців, політичний бандитизм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz