ТЕНЕТА Пт, 29.03.2024, 01:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Травень » 12 » Львівська обласна рада: Наше завдання – згуртовано змести цю владу на смітник історії
21:04
Львівська обласна рада: Наше завдання – згуртовано змести цю владу на смітник історії
Львів"У суспільстві зріє потужний протест. Тому ми звертаємося до всіх українців незалежно від національності та місця проживання: ми не маємо права піддаватися на провокації та спроби влади розколоти країну. Наше завдання – згуртовано змести цю владу на смітник історії. Лише тоді Україні відкриється шлях для побудови вільної, заможної і справедливої держави". Про це йдеться у зверненні Львівської обласної ради до українського народу, ухваленій 12 травня 2011 року на позачерговій сесії щодо подій 9 травня у Львові. За це рішення проголосувало 76 депутатів із 83 зареєстрованих на сесії.

Подаємо текст заяви повністю:

"9 травня у Львові відбулася цинічна провокація. Чинна влада відверто показала, що працює за кремлівським сценарієм, написаним ФСБ Росії. Вона працює на загострення суспільних протиріч та на розкол України.

Більшість у Верховній Раді України, зокрема, фракції олігархів та комуністів, виступили підбурювачами силового конфлікту, ухваливши закон про червоний прапор. Саме ця влада організувала прибуття до Львова антиукраїнських радикалів. Саме ця влада охороняла вчинення ними екстремістських дій, всупереч рішенню Львівського адміністративного окружного суду, а також положень Конституції України. Саме чинна влада не пустила ветеранів ушанувати своїх полеглих побратимів. Саме вона організувала побиття жінок, дітей, представників органів місцевого самоврядування.

Усе це дійство 9 травня творилося не заради вшанування ветеранів, а виключно задля формування телевізійної картинки для підконтрольних Кремлю телеканалів, задля формування спотвореного образу України.

Сценарій провокації був відомий заздалегідь. Львівська громадськість, інтелігенція, політики, депутати Львівської обласної ради неодноразово зверталися до влади і попереджали про можливі трагічні наслідки.

Влада мала достатньо повноважень не лише попередити та зупинити злочин, але й не очолити його. Проте цим шабашем чинна влада прагнула відволікти увагу суспільства від нездатності розв'язувати соціально-економічні проблеми. Недолугі господарники і реформатори спричинилися до однаково тяжкого життя львів'янина і донеччанина, чернівчанина і дніпропетровця, мешканця Волині і Слобожанщини. Ріст цін на харчі, зростання комунальних тарифів, мізерні пенсії та зарплати, тотальна корупція, відсутність робочих місць – ось справжнє обличчя влади. А проект пенсійної реформи народ давно охрестив "пенсією на цвинтарях". Дрібні підприємці поставлені на межу виживання, а плани щодо земельного ринку можуть перетворити нас на країну без землі. У той час, коли кожен четвертий українець перебуває за межею бідності, а державний борг зростає, олігархи розкрадають бюджет і багаторазово збільшують свої статки.

Львів не випадково обрали для провокації. Місто Львів – не лише науковий, історико-культурний, туристичний центр, а й місто європейських цінностей. Тут вільно співіснують різні релігії та конфесії, тут відбувається діалог культур. Тут спілкуються не лише українською, а й багатьма іншими європейськими мовами. Поруч з українцями тут віддавна проживають інші народи. Про це свідчать навіть назви вулиць: Вірменська, Староєврейська, Сербська. Окрім того, останнім часом до Львова постійно збільшується потік туристів з інших міст України та з-за кордону, яких приваблює європейське обличчя міста.

Мета провокації, вчиненої 9 травня, очевидна – показати Львів у викривленому світлі, накинути Україні дух "совка", посіяти розбрат і ненависть, розколоти Україну, втягнути її в орбіту так званого "Русскава міра". За цією провокацією ховається конфлікт світоглядів, конфлікт цінностей. За цією провокацією проглядається злобний оскал на європейський вибір України.

Цинізм закордонних і доморощених провокаторів не знає меж. На могилах солдатів, які поклали життя у боротьбі з гітлеризмом, екстремісти з "Родіни", "Русского Єдінства", КПУ і ПР влаштували блюзнірський політичний піар. На солдатських могилах повинні бути не червоні прапори, а квіти вдячності і має лунати молитва пам'яті. Особливо в Україні, яка всіяна могилами тих, хто боровся проти тоталітарних режимів Гітлера і Сталіна.

Події 9 травня – лише черговий епізод чужого сценарію. Влада весь час його виконує, роздмухуючи полум'я ворожнечі. Це і політика у мовній та релігійній сферах, і спроби переписати історію, і русифікаторські потуги міністра Табачника, і Харківські угоди. Вони забувають: хто сіє вітер – пожне бурю. Влада, яка розколює власне суспільство, нехтує Конституцією, розписується у власній слабкості та неспроможності.

У суспільстві зріє потужний протест. Тому ми звертаємося до всіх українців незалежно від національності та місця проживання: ми не маємо права піддаватися на провокації та спроби влади розколоти країну. Наше завдання – згуртовано змести цю владу на смітник історії. Лише тоді в Україні відкриється шлях для побудови вільної, заможної і справедливої держави".

Прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода"

Категорія: Протести | Переглядів: 563 | Додав: premium78 | Теги: Україна, обласна рада, змести злочинну владу, львів, смітник історії, заява, Львівська, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz