ТЕНЕТА Пт, 29.03.2024, 15:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Травень » 17 » Львівська обласна рада вимагає відставки Могильова за міліцейське свавілля в державі
13:00
Львівська обласна рада вимагає відставки Могильова за міліцейське свавілля в державі
кримінал17 травня 2011 року на сесії Львівської обласної ради депутати ухвалили звернення до Президента України, Верховної ради та Кабінету Міністрів, у якому вимагають відставки міністра МВС Анатолія Могильова за міліцейське свавілля в державі. Звернення ініціювала голова фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській обласній раді Ірина Сех.

Подаємо текст звернення повністю:

"Львівська обласна рада висловлює рішучий протест у зв'язку з перетворенням правоохоронних органів у знаряддя режиму для розправи над політичними опонентами, економічними конкурентами, а – головне – будь-яким громадянином України, який стає на захист своїх національних та соціальних прав.

Понад рік президентської влади Віктора Януковича засвідчили, що для свого утвердження режим застосовуватиме будь-які засоби, зокрема, і незаконні. Перетворення міліції під керівництвом Анатолія Могильова на каральний орган режиму – чи не головний із цих засобів, про що свідчить безліч фактів.

Знаковою у цьому розумінні стала провокаційна поведінка міліції під час ратифікації зрадницьких Харківських угод, коли проти громадян, які в законний спосіб протестували проти здачі національного суверенітету, МВС застосувало спецзасоби – кийки і сльозогінний газ. Уже тоді режим за допомогою міліції намагався розправитися з політичними опонентами: було порушено кримінальну справу, слідчі допитали сотні українських патріотів у всій Україні. Прикриваючись боротьбою з корупцією, влада ініціює масове притягнення до кримінальної відповідальності учасників акцій протесту проти її українофобських дій, зокрема, організаторів акцій протестів підприємців.

Правоохоронні органи здійснили показові репресії стосовно українських патріотів, які протестували проти реставрації сталінізму та незаконного встановлення погруддя совєцькому диктаторові Сталіну в Запоріжжі. Політичний характер має й утримання в СІЗО 20-річної студентки Ганни Сінькової за ненасильницьку мистецьку акцію, якою вона протестувала проти фарисейства режиму щодо ветеранів війни.

Ще одним прикладом міліцейського свавілля стали вбивства у відділках міліції, найбільш резонансне з них – загибель київського студента Ігоря Індила у Шевченківському райуправлінні МВС міста Києва 18 травня 2010 року. Майже за рік, у квітні 2011 року, суд скерував кримінальну справу на додаткове розслідування. Рятуючи сумнівну "честь мундира", міліція ретельно перешкоджає розслідуванню цієї та інших подібних справ.

Свідченням перетворення правоохоронних органів у знаряддя політичних репресій стали розправи над політичними опонентами. Приклад – цинічне і брутальне поводження з екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, до якого, всупереч Конституції України, не допускали родичів, адвокатів і лікарів. Примусове годування, до якого вдалася адміністрація СІЗО після того, як Юрій Луценко оголосив голодування, фактично, є тортурами, використання котрих заборонено Конституцією. Це все роблять з людиною, не засудженою жодним судом.

Події у Львові 9 травня 2011 року засвідчили: заради політичних цілей міліцейське начальство може і, головне, буде нехтувати Конституцією і законами України, топтати рішення судів та брутально принижувати громаду, а до тих, хто цьому протистоятиме, безжально застосовуватимуть спецзасоби.

Враховуючи викладене, Львівська обласна рада як вищий представницький орган та законний виразник інтересів територіальних громад області, вимагає припинити політичні репресії та відправити у відставку міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова – як відповідального за міліцейське свавілля в Україні".

Прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода

Категорія: Кримінал | Переглядів: 580 | Додав: premium78 | Теги: беркут, міліція, міліцейське свавілля, могільов, кримінал, обласна рада, свобода, банда, Львівська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz