ТЕНЕТА Сб, 20.04.2024, 08:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Листопад » 9 » Олег Тягнибок: Партія регіонів брутально сфальсифікувала результати виборів через підконтрольні ТВК
20:28
Олег Тягнибок: Партія регіонів брутально сфальсифікувала результати виборів через підконтрольні ТВК
Тягнибок"Партія регіонів брутально сфальсифікувала результати місцевих виборів 2010 року по всій Україні. Головне вістря фальсифікацій спрямоване проти Всеукраїнського об'єднання "Свобода" як принципової і дієвої націоналістичної сили, що відкрито протистоїть антиукраїнській владі. Мета цієї афери відібрати у "Свободи" перемогу на Галичині та максимально обмежити присутність свободівців у місцевих радах у Центрі, на Сході та Півдні України. Саме цим пояснюється факт колосальної розбіжності між даними екзит-полів щодо підтримки "Свободи" та офіційними результатами, "намальованими" у підконтрольних ТВК за привезеною Путіним технологією, а також затримка оприлюднення результатів виборів на Франківщині, Хмельниччині та в Тернополі", – заявив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок під час акції протесту "Ні виборчим фальсифікація та політичному злодійству!" 9 листопада 2010 року у Івано-Франківську.

У своєму виступі лідер "Свободи" наголосив: "Промосковський політичний режим в Україні фактично поставив крапку на демократичних виборах. Спочатку Партія регіонів написала під себе правила гри практично вже в ході виборчої кампанії. Закон про місцеві вибори фактично став посібником з фальсифікації виборів. Згодом за участю тушок Партія регіонів сформувала цілком підконтрольні виборчі комісії. Годі й казати, що представників від "Свободи" не включали у дільничні комісії не лише на Сході, а й у базових регіонах, де націоналісти мають потужну підтримку.

Напередодні виборів було виявлено сотні тисяч фальшивих бюлетенів у різних регіонах. Проте нікого не притягнули до кримінальної відповідальності – оборудку з бюлетенями охороняла міліція, а відмивала прокуратура.

Одразу після оприлюднення перших екзит-полів, коли "регіонали" побачили, що рівень підтримки українських націоналістів по всій Україні більше 5%, вони цинічно сфальсифікували результати волевиявлення. Для цього промосковська адміністрація Януковича застосувала найцинічнішу технологію виборчих махінацій – фальсифікацію результатів голосування під час оформлення зведеного протоколу у територіальних виборчих комісіях, повністю підконтрольних владі. Цю технологію за три дні до виборів привіз Владімір Путін, котрий постійно користується нею в Росії, починаючи з 2000 року. В цих махінаціях Партію регіонів активно підтримують "тушки" – креатури парламентських опозиційних партій у територіальних комісіях. Так фальшивий протокол у Білій Церкві, яким у "Свободи" вкрали 4770 з 6500 голосів, сфабрикував голова комісії з "Нашої України", а його однопартієць – голова Київської обласної виборчої комісії – легалізував цю брутальну фальсифікацію.

Мета цієї афери очевидна – відібрати у "Свободи" перемогу на Галичині та максимально обмежити присутність свободівців у місцевих радах у Центрі, на Сході та Півдні України. Розмах цієї махінації настільки великий, що й досі територіальні виборчі комісії в Івано-Франківській області, у Тернополі та на Хмельниччині всупереч вимогам Закону не можуть оприлюднити результати виборів.

Більше того, в тих регіонах, де фальсифікаторів вдалося схопити за руку, як це сталося на Київщині – в Білій Церкві, Переяславі-Хмельницькому, Ірпіні, Бучі, Тетієві – суд відмовляється брати до уваги докази очевидних виборчих фальсифікацій, не зважає на протоколи дільничних виборчих комісій з мокрими печатками та відмовляє у задоволенні позовів "Свободи". На Івано-Франківщині та в Тернополі підконтрольні суди, брутально порушуючи закон, ухвалюють протиправні рішення, намагаючись вкрасти перемогу у "Свободи".

У Тернополі на прес-конференції очільники "регіоналів" публічно зізналися, що міський тервиборчком віддасть перемогу "Свободі" лише в обмін на посади першого заступника голови та секретаря міськради для представників Партії регіонів. Вони вже навіть не приховують, що виборча комісія виконує незаконні вказівки Партії регіонів і нахабно спотворює волевиявлення 200-тисячного міста, що позиція міської ТВК – це звичайний шантаж.

Очевидно, що брутальність влади і рівень фальсифікацій перейшли всі межі. Якби правоохоронці негайно заарештували голову Івано-Франківської ТВК одразу ж після афери з виборчими бюлетенями у друкарні "Кубекс", то це зупинило б тотальні махінації по всій Україні. Однак влада свідомо закрила на це очі, приховуючи злочин. І породила злочинців по всій Україні.

"Свобода" зробить усе, щоб притягнути до кримінальної відповідальності усіх організаторів та учасників спотворення народного волевиявлення. Ми вимагатимемо звільнити чиновників, які керували фальсифікаціями виборів та управляли комісіями в ручному режимі. Ми звертатимемось у Вищу раду юстиції, щоб звільнити судів, які покривають виборчі афери. Рано чи пізно ми змінимо цю владу і кожен, причетний до виборчих фальсифікацій буде покараний.

А поки цього не сталося, "Свобода" в кожній області проведе кампанію суспільної обструкції щодо фальсифікаторів: встановимо стовпи ганьби, де будуть фотографії та відомості про виборчих шахраїв, у листівках і газетах донесемо до кожного українця правду про тих, хто крав їхні голоси, маючи на меті вкрасти їхнє майбутнє і майбутнє їхніх дітей.

Сьогодні влада в Івано-Франківську, очевидно знову ж за путінським сценарієм, кинула "Беркут" на людей, які вийшли захищати свій голос. Це свідчить лише про те, що злочинці, які крали голоси, бояться розплати і застосовують останній аргумент – мову сили. Нашою відповіддю має стати боротьба: боротьба за кожен голос, боротьба за свої права, боротьба на майданах і вулицях. Тільки так ми можемо зупинити антиукраїнський шабаш у державі та повернути Україну українцям".

Довідка. 9 листопада 2010 року Івано-Франківська обласна організація ВО "Свобода" розпочала довгострокову акцію протесту "Ні виборчим фальсифікація та політичному злодійству!". Представники об'єднання розклали наметове містечко під стінами Івано-Франківської ОДА та обласної виборчої комісії. Участь у заході взяв голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Головною вимогою націоналістів є визнати недійсними вибори до Івано-Франківської обласної ради, порушити кримінальну справу проти голови обласної виборчої комісії Олега Пилип'юка та розглянути питання про доцільність перебування на своїх посадах прокурора області та начальника обласного управління УМВС.

Прес-служба ВО "Свобода"

Категорія: Політика | Переглядів: 571 | Додав: premium78 | Теги: про брутальну фальсифікацію виборів, 2010, свобода, тягнибок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz