ТЕНЕТА Пт, 29.03.2024, 02:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Травень » 17 » Олег Тягнибок: Під загрозою – існування місцевого самоврядування як інституції
13:03
Олег Тягнибок: Під загрозою – існування місцевого самоврядування як інституції
Тягнибок"Депутати Львівської обласної та міської ради зробили все, аби провокації 9 травня у Львові не відбулися. Але ця влада порушує закон, порушує рішення суду, а отже, рано чи пізно вулиця захищатиме себе сама. Якщо чинна влада не хоче допустити безладу, то має робити висновки". Про це заявив на сесії Львівської обласної ради 17 травня 2011 року голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода", депутат Олег Тягнибок.

Він, зокрема, зазначив:

"Я говоритиму навіть не про ідеологічний аспект протистояння, боротьби і того хаосу, який сьогодні панує в Українській державі, включно з подіями 9 травня. Я навіть не хочу згадувати, що вперше з 1953 року в українських містах, а це було в Сімферополі, Севастополі, навіть у столиці – Києві, 9 травня несли портрети Сталіна. Я би хотів порушити іншу проблему, яка випливає з того, що сталося – проблему загрози існуванню місцевого самоврядування як інституції в нашій державі. Є закон про місцеве самоврядування. Я хотів би процитувати статтю другу цього закону: "Місцеве самоврядування в Україні – це гарантоване державою право та реальна здатність територіальної громади – жителів села чи добровільного об'єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища, міста – самостійно або під відповідальність органів та посадових осіб місцевого самоврядування вирішувати питання місцевого значення у межах Конституції і законів України". І в тому контексті я також хотів би процитувати статтю 38 цього ж закону, яка називається "Повноваження щодо забезпечення законності правопорядку, охорони прав" – ця стаття говорить про стосунки місцевих органів влади і правоохоронних органів. Я не хочу називати прізвищ, я апелюю до всіх – депутатів з різних фракцій, які сидять у цьому залі. Бо від того, як ми з вами будемо реагувати, залежить, чи будуть нас поважати як депутатів, чи ми взагалі – представницька влада. Учора відбулася дострокова сесія Львівської міської ради, минулого тижня була сесія Львівської обласної ради. Запрошували представників правоохоронних органів – вони проігнорували нас, депутатів, а в нашій особі – громаду. Запитання передусім до прокуратури: чому проігнорували громаду? Вони аргументували це тим, що, мовляв, триває слідство, і це "таємниця слідства". – Даруйте, але їхній міністр Могильов, хоча й ніс нісенітниці у Верховній Раді, але прийшов на засідання парламенту. Чому наші представники правоохоронних органів цього не роблять? Чому посвідчення депутата, яке показують працівникам правоохоронних органів, сьогодні нічого не вартує? І не тільки депутатів, а навіть голови обласної ради, якого ми разом обрали. Чому б'ють народних обранців, знаючи, що це депутати, б'ють палицями по головах? Двадцять років тому, коли я був учасником студентських протестів у Києві, під час голодування, коли була радянська міліція, били студентів палицями по голові – потім ті працівники спецпідрозділів мали великі проблеми.

Я ще раз хочу нагадати, що близько місяця тому ми з вами у цьому залі проголосували за недовіру заступникові керівника Львівської обласної міліції з питань громадського порядку. Ми з вами проаналізували ситуацію і передбачили, що ця людина не може гарантувати громадський порядок. Тоді чому ж ця людина знову 9 травня керувала "дотриманням громадського порядку"?

Ми з вами – Львівська обласна і Львівська міська рада – зробили все, що повинні були зробити органи місцевого самоврядування: ухвалили рішення про заборону прапорів, звернулися до правоохоронців, добилися заборони акцій через суд, зрештою, навіть президент не підписав того закону про прапори. Що ще було потрібно правоохоронним органам, аби унеможливити провокації?

Як вони поводяться під час відкриття кримінальних справ, під час затримання? У неділю до мене прийшов наш колега – депутат Блавацький. Тільки вийшов з хати, телефонують, що його затримують. Без ордера, без повістки. Це що значить – за ним стежили? Як це називається і чи можемо ми це допустити, якщо ми – представницька влада?

У ЗМІ є інформація, що "маршрутки", які перевозили провокаторів з Криму і Одеси, перевізники надавали за "наполегливим" проханням працівників правоохоронних органів. І в мене запитання до прокуратури – чи враховують вони цей момент?

У соціальних мережах з явилася цікава інформація. Учора в Києві був конфлікт з правоохоронцями і пікетувальниками біля станції метро Лісова, де незаконна забудова. І один із пікетувальників упізнав командира "Беркута". Той командир йому розповів, що на вихідні 9 травня був у Львові. Значить, у Львові на акціях була не львівська, а київська міліція? А якщо так, то тими питаннями обов'язково повинна цікавитися прокуратура.

Кажуть, що у Львівській міліції є декілька кланів, які борються між собою. Подейкують, що ті події, які відбулися у Львові 9 травня – результат отої боротьби. Є інша версія – що це провокація, вчинена спецслужбами Кремля, ФСБ, з використанням агентури Кремля, якою аж кишить у нашій міліції. Якщо це так, то я звертаюся до СБУ з вимогою перевірити цей факт".

Прес-служба ВО "Свобода"

Категорія: Політика | Переглядів: 534 | Додав: premium78 | Теги: 19 травня, 14 травня, місцеве самоврядування, день гніву, 9 травня, львів, свобода, тягнибок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz