ТЕНЕТА Чт, 28.03.2024, 11:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Червень » 13 » Олег Тягнибок: Режим Януковича заповзявся рекрутувати журналістів собі на службу
15:03
Олег Тягнибок: Режим Януковича заповзявся рекрутувати журналістів собі на службу
яник"У рамках відтворення в Україні карикатурної копії радянського режиму – з репресіями проти інакомислячих та придушеннями народного спротиву – вимальовується й черговий масштабний "проект" цієї влади – знищення чи не єдиного завоювання помаранчевих подій 2004 року – принаймні відносної свободи слова, яка донедавна надавала можливість журналістам, котрі прагнуть розповідати суспільству правду, знаходити шляхи та методи, – як це зробити". Про це голова Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Олег Тягнибок заявив під час прес-конференції "Чи врятує опозицію внутрішня люстрація?" у прес-центрі інформаційно-аналітичного видання "Главком" 10 червня 2010 року.

"Нині усі ми стаємо свідками, як режим Януковича розв’язує з журналістами повномасштабну війну, мета якої - знищити кожен погляд і кожен голос, що не вписується в плани нової влади та подає відмінну від "офіційної" точку зору.

Ось лише деякі "відправні точки" брутального наступу на свободу слова, що чиниться за тактикою бульдозера. Перешкоджання роботі журналістів під час виставки в "Українському домі", яке закінчилося арештом тележурналіста Ігоря Мірошниченка. Обшук в домі у відомого блогера незалежної журналістки Олени Білозерської. Події під час приїзду Януковича до Львова, коли представників "неправильних" ЗМІ навіть за журналістськими посвідченнями не пропускали через потрійні кордони міліціонерів, - охоронців підступів до "Львівської Політехніки", де мав нараду нинішній президент. Далі – скарги журналістів українських телеканалів, котрим у сюжетах "вирізають" критику режиму Януковича. Звільнення за участь у акції "Стоп Цензура" і таке інше.

Черговим кроком у цій війні влади з мас-медіа стало позбавлення частот на мовлення "5 каналу", журналісти якого запам’яталися українцям послідовною громадянською позицією у висвітленні подій 2004 року, та телеканалу ТВі. Трагікомічно виглядає та обставина, що ліцензії телеканали позбавив нинішній глава СБУ, а за сумісництвом – власник іншого телеканалу, на користь якого й відібрали частоти, - Валерій Хорошковський. Злочинне поєднання найвищої державної влади та бізнесу, коли співвласник медіа-групи одночасно керує спецслужбою та належить до Вищої ради юстиції, - дає свої огидні плоди. Заручниками у цій війні, розв’язаній новітнім синдикатом влади та бізнесу, стали журналісти "5" каналу, які заявляють, що телеканал може виявитися знищеним уже до осені цього року.

ВО "Свобода" висловлює рішучий протест процедурі перекроювання медійного простору "під Януковича" та спробам нового режиму рекрутувати журналістів собі на службу. Вимагаємо від нової влади негайно відреагувати на протести українських журналістів та заяви Міжнародної журналістської організації "Репортери без кордонів", яка попереджує, що позиції України у рейтингу свободи преси можуть різко погіршитися.

Розмиті натяки посадовців з Адміністрації Президента на нібито "примітивність" вимог мас-медіа та заяви нинішньої влади про "необхідність роботи над створенням громадського телебачення" розцінюємо як фарс та спроби загримувати ті вельми неприємні речі, які відбуваються в українському суспільстві і шокують увесь цивілізований світ. Адже нова влада, яка має у своїх руках і кошти, і важелі впливу, могла б не розмірковувати про громадське телебачення, а вже негайно розпочати реально створювати його. Як мовиться – було б тільки бажання. Але ж насправді його нема", - зазначив Олег Тягнибок.

Прес-служба ВО "Свобода"

Категорія: Політика | Переглядів: 486 | Додав: premium78 | Теги: продажні журналісти, зомбування насєлєнія, Янукович, знищення свободи слова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz