ТЕНЕТА Пт, 26.04.2024, 22:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Червень » 15 » Парк "Київська Русь"
11:21
Парк "Київська Русь"
парк київська русь

Благодійна організація "Слов'янський фонд" презентує проект "Парк Київська Русь" — Центр культури та історії Київської Русі. Його мета: створення історико-культурного туристичного комплексу, шляхом відтворення архітектурного образу Дитинця-Кремля Стародавнього Києва у масштабі 1:1 та створення атмосфери Київської Русі V-XIII століть на основі наукових даних. Проект реалізується в с.Копачів, Обухівського району, Київської області, (34 км від Києва). Центральним об’єктом Парку є Дитинець-Кремль Стародавнього Києва. В рамках проекту буде відтворено його просторово-архітектурний вигляд у повному обсязі. На території будуть відбудовані стародавні будівлі, жодна з яких не зберіглась до нашого часу - оборонні споруди, палац князя Володимира, палац княгині Ольги, Федорівський монастир, Десятинна церква, Ярославів двір, Ротонда, Гридниця та ін

В Центрі культури та історії «Парк Київська Русь» будуть втілені усі особливості багатогранного історичного феномену, що зветься Києворуська Держава. Але головна відміність парку полягає в тому, що це не звичайний музейний комплекс, а живе місто з вулицями, ярмарками та городянами, в якому максимально достовірно та природньо буде відтворена атмосфера давнього Києва.

Київська Русь – могутня держава середньовічної Європи, яка за своїм історичним значенням стоїть на одному рівні з Візантійською імперією та імперією Карла Великого.

Народження "Руської землі", а саме так величає преподобний Нестор свою державу в "Повісті минулих літ" та виникнення її стольного граду Києва завершило собою багатовкову історію східнослов’янських племен на шляху до своєї держави. "Се буде мати городам руским" виголосив на освячених київських погарбах князь Олег, що об’єднав під своэю егідою руські землі.

Початком початків Києва, а значить і Київської Русі, його сердцем, був - Дитинець-Кремль з його головною святинею - Десятинною церквою, що була побудована Хрестителем Русі, князем Володимиром. Саме звідси "есть пошла "Русская замля". Але час та люди стерли с лиця землі княжий Кив. Не стало ані Десятинної церкви, ані монастирів, ані княжих хором, ані міських кварталів торгівців та ремісників.

Відродити втрачену велич архітектурного образу Києва, його історичного ядра - Дитинця - головна мета проекту "Парк Київська Русь" - Центра культури та історії Київської Русі. Цей воістину грандіозний проект XXI поверне Україні, здавалось би навіки втрачені сторінки її історії, побудує міст історичної пам’яті з минулого в майбутне, вшанує пам’ять наших пращурів та нагадає усім, що Стародавній Київ – був, є та завжди буде культурною столицею східних слов’ян, витоком східнослов’янської цивілізації, засновником Православ’я в Євразії, культурним феноменом світової цивілізації.

В.В. Янченко,
президент БО "Слов’янський фонд",
автор проекту «Парк Київська Русь»

Категорія: Культура | Переглядів: 664 | Додав: premium78 | Теги: євро2012, історія, Русь, ремеслі, київська, турніри, живе місто, битви, парк, дух старовини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz