ТЕНЕТА Вт, 16.04.2024, 08:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Політика
Опозиція під час вчорашньої зустрічі вирішила об’єднати свої зусилля з метою протидії нинішньому антиукраїнському наступу діючої влади.

Про це повідомив лідер «Народної самооборони» Юрій ЛУЦЕНКО в ефірі «5 каналу», поінформували УНІАН у прес-службі Громадянського руху «Народна самооборона».

За словами Ю.ЛУЦЕНКА, на зустрічі було домовлено про організацію комітету, який отримав назву «Комітет захисту Конституції та суверенності України».

«Входження різних політиків опозиції в цей комітет для мене особисто буде лакмусовим папірцем справжньої опозиції», - заявив Ю.ЛУЦЕНКО.

Лідер «Народної самооборони» зазначив, що буде всіляко підтримувати опозицію і плекати її єдність, але більше він вірить в позапарламентські методи боротьби. «Тільки тоді, коли парламентська опозиція буде підтримана більшістю населення України, вона зможе перемогти незалежно від того, скільки вона буде мати членів в парламенті», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Ко ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 572 | Додав: premium78 | Дата: 23.04.2010 | Коментарі (0)

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко наполягатиме на проведенні позачергової сесії Верховної Ради навіть всупереч відмові спікера Володимира Литвина.

Про це вона сказала журналістам після завершення зустрічі з дипломатами.

"Ми подали 153 підписи вчасно, як законослухняні громадяни. Їх зареєстрував апарат Верховної Ради. Нам сказали, що 10 підписів викликають сумнів. Після цього 10 депутатів подзвонили і підтвердили свої підписи", - заявила лідер БЮТ.

За її словами, "сьогодні немає підстав не проводити позачергову сесію (парламенту)".

"Усі наші депутати з'являться і наполягатимуть на позачерговій сесії", - зазначила Тимошенко.

За її словами, опозицію не зупинить навіть відмова спікера відкривати позачергове засідання у суботу.

"Ми прийдемо в сесійну залу. Якщо не буде голови Верховної Ради, то є віце-спікер (Микола Томенко). Тому що не може бути такого, щоб після виборів президента в Україні зникали закони", - нагол ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 583 | Додав: premium78 | Дата: 23.04.2010 | Коментарі (0)

Про це вони заявили сайту “Політична думка”, коментуючи підписану 21 квітня в Харкові президентами України та РФ В.ЯНУКОВИЧЕНМ та Дмитром МЕДВЕДЄВИМ угоду про продовження терміну перебування Чорноморського Флоту Росії на території України на 25 років. Експерти відповідали на запитання: “Чи не суперечить підписана у Харкові угода Конституції України і чи потрібен Україні газ такою ціною?”.

Як наголосив експерт Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Сергій ЗГУРЕЦЬ, “ця угода суперечить Перехідним положенням Конституції України, де чітко зазначається що перебування іноземних військ є лише тимчасовим, і ця межа була визначена до 2017 року. Це означає, що підписання такої угоди є неконституційним, бо суперечить базовому закону країни, і може бути скасована, як недійсна”.

Політичний експерт Ігор ЖДАНОВ відзначає, що ухваленню цієї угоди передувала абсолютна закритість переговорів з російською стороною, тому й маємо такий результат. “Я не думаю, що такі ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 693 | Додав: premium78 | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

Колишній голова Служби безпеки України Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО вважає недопустимим розраховуватися за газ суверенною територією. Так екс-глава СБУ прокоментував учорашні харківські домовленості між Президентами РФ та України Дмитром МЕДВЕДЄВИМ та Віктором ЯНУКОВИЧЕМ.
У переданому УНІАН коментарі В.НАЛИВАЙЧЕНКО зазначив: “Де-факто, буде запроваджена нова форма розрахунків “товар – територія незалежної держави”.

Він переконаний: “Ратифікація угоди про залишення ще на 33 роки військово-морської бази Чорноморського флоту Російської Федерації призведе до втрати незалежності України через фактичне укладення військового союзу та відмову на третину століття від позаблокового статусу України”. І все це робиться, “нехтуючи Конституцією, без згоди громадян, зокрема тих, що живуть в Севастополі”. “Ми вже були заручниками такої ситуації у 2008 році, коли Україну без її згоди втягнули у воєнний конфлікт між Росією і Грузією”, відзначив В.НАЛИВАЙЧЕНКО.

В цій угоді він ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 561 | Додав: premium78 | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

Партія «За Україну!» ініціює національний рух опору проти дій влади, яка пішла на зраду національних інтересів. Про це йдеться в переданій УНІАН заяві партії.

У документі зазначається, що партія «За Україну!» розцінює підписання Віктором ЯНУКОВИЧЕМ угоди про продовження на 25 років перебування Чорноморського флоту в Україні як пряме порушення Конституції України.

“Стаття 17 Конституції недвозначно забороняє розташування на території України іноземних військових баз. Підписуючи угоду про базування російських військ на нашій землі, В.ЯНУКОВИЧ розтоптав Конституцію. Недолугі спроби Президента і його оточення виправдати харківські угоди можливим зниженням ціни на російський газ для своїх олігархів не витримують жодної критики. Україна не може бути предметом торгівлі”, - наголошує “За Україну!”.

“Перші 50 днів діяльності Президента і його уряду засвідчують: команда В.ЯНУКОВИЧА не прийшла творити реформи, їхня мета - нищення всього українського й осо ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 600 | Додав: premium78 | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

«Події та ініціативи нової влади засвідчують, що певна частина оточення Віктора Януковича всіляко намагається перетворити його в Президента «російськомовної України», – вважає заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко. Про це він заявив 21 квітня під час робочої поїздки до Тернопільської області.

Про це ZAXID.NET повідомили в прес-службі ВРУ.

"Всупереч очікуванням українського суспільства, що нова влада почне послідовну та принципову боротьбу з хабарництвом і корупцією та запропонує реальні шляхи економічного піднесення і зростання добробуту громадян, щоденно лунає проблема пріоритетності реалізації прав національних меншин України", - наголосив М.Томенко. Він пояснив, що справа дійшла до того, що уряд подав Програму соціально-економічного розвитку на 2010 рік, в якій серед завдань жодного разу не згадується завдання підтримки української культури, мови, традицій та застереження національних інтересів.

М.Томенко також звернув увагу ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 653 | Додав: premium78 | Дата: 21.04.2010 | Коментарі (1)

Президент України Віктор Янукович розпродає Україну і її національні цінності і інтереси. Такий висновок випливає з міждержавної угоди про продовження на 25 років терміну перебування Чорноморського флоту Росії на території України, яку підписали президенти України і Росії.

В обмін на це, згідно з угодами, які підписали Янукович і Медведєв, Україна отримає знижку на ціну на газ у розмірі 100 доларів у разі, якщо ціна на газ буде більше 330 доларів за тисячу кубометрів, або знижку 30% від суми контракту, якщо ціна буде нижче 330 доларів, - повідомляє "Українська правда" з посиланням на свого кореспондента.

Один з лідерів БЮТ, віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко нагадує чинній владі, що вона не може запропонувати в обмін на дешевий газ вигідне для Росії вирішення питань розташування російського Чорноморського флоту без всеукраїнського референдуму.

"Українські переговорники мають ще раз перечитати Конституцію і знати, що без українського народу, тобто без референдуму жодн ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 657 | Додав: premium78 | Дата: 21.04.2010 | Коментарі (0)

Юлія Тимошенко закликає громадян разом з опозицією захищати національні інтереси
Лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко закликає громадян у суботу, 24 квітня, підтримати дії опозиції щодо недопущення подовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на території України, яке передбачено угодою, підписаною сьогодні президентами України і Росії Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим.

"Я закликаю всіх громадян о 10 годині в суботу приїхати до Верховної Ради для того, щоб підтримати ті політичні сили в парламенті, які зроблять все для того, щоб не допустити такого грубого порушення Конституції і національних інтересів паном Януковичем", - заявила Юлія Тимошенко сьогодні на брифінгу.

Лідер об’єднаної опозиції вкотре наголосила, що не визнає Януковича Президентом України, оскільки той не має ані морального, ані політичного права перебувати на цій посаді. "І у мене є переконання, що якщо зараз суспільство і політичні сили будуть єдині в своєму усвідомленн ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 585 | Додав: premium78 | Дата: 21.04.2010 | Коментарі (0)

Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Анатолій ГРИЦЕНКО заявляє, що Президент Віктор ЯНУКОВИЧ позбавив себе права називатися главою Української держави.

Як повідомили УНІАН у прес-службі А.ГРИЦЕНКА, за його словами, рішення В.ЯНУКОВИЧА про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії у Севастополі після 2017 року – «це зрада України. Вчинена не ким-небудь, а вищою посадовою особою держави. За скидку в ціні на газ ЯНУКОВИЧ перетворює Україну із суверенної держави в Південно-Західний територіальний округ Росії».

А.ГРИЦЕНКО підкреслив, що В.ЯНУКОВИЧ, «обраний Президентом хоча голосами переважно і південносхідної України, але все ж – України», відтепер сам позбавив себе права називатися главою Української держави.

«Префект російського територіального округу – він і є префект…», - констатував А.ГРИЦЕНКО.

Він також закликав опозицію, розгублену і роз’єднану після президентських виборів, а також активну частину громадянського сус ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 609 | Додав: premium78 | Дата: 21.04.2010 | Коментарі (0)

Підписана Януковичем угода щодо продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України свідчить про те, що «президента в України немає».

Про це сьогодні на брифінгу заявила лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко.

«Цей крок говорить про те, що президента в України немає. Це людина (Янукович), яка нечесно потрапила на посаду і яка сьогодні заради відбілювання власного іміджу і підтримки окремих держав по суті нехтує Конституцією і повністю руйнує національні інтереси України», - заявила Тимошенко.

«Це не просто зрада. Це є початок системної руйнації незалежності нашої держави, нашого державного суверенітету. Це те, що є вже досить потужною загрозою для держави, для цілісності території, для нашого майбутнього», - додала лідер опозиції.

Юлія Тимошенко наголосила, що Янукович своїм підписом під угодою про продовження перебування Чорноморського флоту РФ на території України грубо порушив 17 статтю Конст ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 545 | Додав: premium78 | Дата: 21.04.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 15 16 17 18 »
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz