ТЕНЕТА Пт, 26.04.2024, 16:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Серпень » 15 » Три українські телеканали оголосили страйк
23:16
Три українські телеканали оголосили страйк
Три українські телеканали в суботу, 14 серпня, тимчасово перервуть своє мовлення, намагаючись привернути таким чином увагу суспільства до загрози згортання свободи слова і демократії в Україні.

У рамках попереджувального страйку 5 канал, ТВі і ТРК Чорноморська припинять ефір з 19:00 до 20:00.

Як говориться в заяві 5 каналу, "за останні місяці ми бачимо систематичні спроби знищення свободи слова, вільних ЗМІ, монополізації інформаційного простору, які здійснюються представниками нової української влади".

"Зараз зафіксовано і опубліковано дуже багато фактів утисків, загального наступу на права і свободи громадян, згортання демократичних свобод і прагнення до встановлення тоталітаризму в політичному і суспільному ладі країни", - наголошується в документі.

"Ефірний страйк - це кардинальний крок, і можливо влада сприйме його як свою перемогу. Але нашою метою є довести суспільству, що саме такий вигляд буде мати український телепростір в недалекому майбутньому, якщо ця перемога дійсно відбудеться", - відзначають укладачі заяви.

"Ми привертаємо увагу всіх телеглядачів і людей, які об'єктивно оцінюють події в Україні, до того, що вже післязавтра, 16 серпня, свавілля влади може торкнутися двох телеканалів - 5 каналу та ТВi, а це стане прецедентом, і коли якомусь чиновнику сподобається вже чийсь власний будинок, квартира, машина або що-небудь інше, то вже ніхто не зможе вас захистити і ніхто не зможе повідомити про таке повне беззаконня.

Редакція нагадує, що в понеділок, 16 серпня, Київський апеляційний адміністративний суд "під тиском може винести незаконне рішення у судовій справі про вилучення частот і ліцензій у 5 каналу, ТВі та ще 14 телекомпаній. Таке одностороннє рішення суд може ухвалити завдяки особистій зацікавленості і необмеженій владі члена Вищої ради юстиції, голови СБУ і власника компаній-позивачів ".

Крім того, після прес-конференції народного депутата Андрія Сенченка, в ході якої він звинуватив начальника податкової міліції та начальника СБУ в тиску на кримську телерадіокомпанію Чорноморська, 11 серпня майно цієї телекомпанії було заарештовано. Контрольно-ревізійне управління за рішенням суду почало перевіряти ТРК.

НОВИНАР

Категорія: Політика | Переглядів: 686 | Додав: premium78 | Теги: страйк каналів, протест, 5 Канал, знищення свободи слова, новини, злочинна влада, новинар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Громадянин  
0
Зі статті я зрозумів, що 5 - й канал в знак якогось там протесту тимчасово припинив трансляцію.
Дуже дивний прояв непокори, атже якщо вони в знак протесту взагалі припинять свою діяльність, цього ніхто непомітить, бо більш ьрехливого телеканалу ще варто пошукати.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz