ТЕНЕТА Пт, 26.04.2024, 14:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Вересень » 26 » В Україні стрімко росте злочинність
20:37
В Україні стрімко росте злочинність
МоскальМіністр внутрішніх справ опозиційного уряду, депутат Верховної Ради від «Народної самооборони» Геннадій Москаль в своєму інтерв'ю розповів про реальну ситуацію зі злочинністю в Україні.

Геннадію Геннадійовичу, Ви - міністр внутрішніх справ опозиційного уряду. 14 вересня відбулась колегія МВС. Ви були там присутні?

Ні, я не був там. Пан Могильов мені відмовив у можливості відвідувати колегії МВС, хоча давно вже склалась така практика, що опозиційний міністр внутрішніх справ входить до складу колегії. Так було, наприклад, коли міністром внутрішніх справ був Юрій Луценко. Тоді Микола Васильович Джига постійно був членом колегії і нічого страшного в цьому ніхто не бачив.

Міністр МВС Могильов розповів, що з початку року стосовно працівників органів внутрішніх справ порушено 462 кримінальні справи. Наскільки мені відомо, при жодному міністрі внутрішніх справ працівники міліції не скоювали стільки злочинів, як зараз. Як ви це прокоментуєте?

Я це прокоментую дуже коротко: який піп, такий і приход.

На колегії прозвучала статистика, що за 8 місяців органи внутрішніх справ зареєстрували 2 086 380 повідомлень громадян про злочини. Це відповідає дійсності?

Так, це відповідає дійсності, але пан Могильов не сказав всієї правди: із цієї цифри по 1 491 909 повідомленням та заявам відмовлено в порушенні кримінальних справ і тільки по 305 242 заявах кримінальні справи вирішено порушити. Тобто, у 73,5% випадках міліція відмовляється заводити кримінальну справу. МВС працює не як машина по розкриттю злочинів, а як ефективна машина по укриттю злочинів шляхом безпідставної відмови в порушенні кримінальних справ. Міліція часто за надуманими мотивами відмовляється порушувати справу: то потерпілий опинився не в тому місці, то він був п'яний, то сам винуватий, то не туди йшов, не там сумку лишив і її вкрали, і таке інше. Такий високий відсоток відмов в порушенні кримінальних справ міліцією має привернути увагу Генеральної прокуратури України.

Пан Могильов повідомив, що в цьому році до міліції надійшло на 8% більше повідомлень про злочини. Але ж Ви наводили інші факти росту злочинності...

Це ще раз говорить про те, що пан Могильов маніпулює офіційною статистикою. Давайте візьмемо дані по тяжким і особливо тяжким злочинам, розкриття яких потребує від міліції неабиякого професіоналізму. Таких злочинів за 8 місяців цього року скоєно 123 789, це на 25,3% більше, ніж за відповідний період минулого року. Зверніть увагу - зростання більше, ніж на чверть! У Криму кількість таких злочинів зросла на 60,9%, у Дніпропетровській області - на 44,1%, у Кіровоградській - на 44,8%, у Полтавській - на 42,7%, і так далі. Тобто, фактично зростання кількості цих злочинів йде по всій країні, але в більшості областей це зростання дуже значне.

Але тут виникає друге питання: як розкриваються ці злочини? Про це пан Могильов під час колегії чомусь дуже скромно промовчав. І от чому: якщо брати тяжкі і особливо тяжкі злочини, то, наприклад, в Криму за 8 місяців 2009 року було не розкрито 1048 таких злочинів, а вже в цьому році - 3258, у Дніпропетровській області минулого року було не розкрито 2219 злочинів, зараз - 5368, у Донецькій області відповідно 4886 і 6951 злочин! І так по всій Україні! Тобто, якщо за 8 місяців минулого року в цілому по країні було не розкрито 27 818 тяжких і особливо тяжких злочинів, то сьогодні ця цифра складає 44 585 злочинів!

Про що говорить таке значне зростання?

Це говорить про те, що Міністерством внутрішніх справ повністю втрачено контроль над розкриттям злочинів, втрачено професіоналізм і кадри, які здатні ці злочини розкривати. Криміногенна ситуація в країні стає абсолютно некерованою.

Ви говорили про тяжкі і особливо тяжкі злочини. А якщо взяти по окремим видам злочинів, яка там картина?

Я вам скажу прямо, що картина жахлива. Наприклад, злочини проти власності, коли людина через бездіяльність міліції може за один день втратити все те, що вона заробила протягом всього свого життя. Кількість цих злочинів зросла на 59,3%. Безпека житла найбільше турбує українців, які звикли повторювати: «мій дім - моя фортеця!». Так от, сьогодні цей вислів в Україні можна забути. Подивіться на статистику крадіжок з квартир. Крим: торік було 934 випадки, в цьому році - вже 1798 (зростання на 92,5%); Херсонська область: було 136 випадків, в цьому році вже 341 випадок (зростання аж на 150,7%); в Дніпропетровській області - зростання на 49,8%. І так майже по всій Україні. Сьогодні українці, йдучи зранку на роботу чи від'їжджаючи на відпочинок, не впевнені, що їхнє житло не буде пограбовано.

Міжнародна спільнота критикує Україну за торгівлю людьми, але ці злочини у нас, як кажуть, «процвітають». Або якщо ми візьмемо такий злочин, як бандитизм, розкриття якого показує найвищий професіоналізм міліцейської роботи - міліція скоротила виявлення фактів бандитизму на 25%. Або хуліганство, яке просто дістало людей на вулицях, але в результаті не реагування міліції на цей злочин він у них знизився на 14,6%.

Занепокоєння викликає і зниження ефективності роботи міліції в сфері боротьби з обігом наркотичних засобів: фактично по всіх позиціях показники роботи різко впали. Кількість осіб, які вчинили наркозлочини, зменшилась на 14%. Це означає, що міліція їх стала менше ловити, хоча їх кількість аж ніяк не зменшилась.

Міністр Могильов у своєму виступі сказав, що міліція покращила протидію організованій злочинності...

Це абсолютно не відповідає дійсності. Я спираюсь не на виступ пана Могильова, а на офіційну статистику МВС. Так от, за 8 місяців цього року кількість злочинів, скоєних організованими групами та злочинними організаціями і виявлених працівниками підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю, скоротилась на 18,3% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. А що стосується тяжких і особливо тяжких злочинів, то тут ефективність правоохоронців зменшилась на 21,8%. Коли розкриття умисних вбивств, вчинених злочинними організаціями, має бути пріоритетом міліції, ми бачимо зі статистики скорочення на 40% виявлення таких злочинів.

Якщо брати протидію корупції, то кількість виявлених злочинів в сфері службової діяльності, які вчинені організованими групами і злочинними організаціями, зменшилась на 39,1%, виявлення зловживань владою чи службовим становищем зменшилось на 71,2%, хабарництва - на 39,5%, кількість виявлених випадків легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом - «мінус» 27,5% у порівнянні з минулим роком. Якщо це успіхи, то я вважаю, це повним провалом.

І хто повірить, що в Україні, яка посідає 146-е місце за рівнем корумпованості, в цьому році діяло лише 22 організовані групи і злочинні організації з корумпованими зв'язками? І це тоді, коли у нас такий рівень корупції в усіх сферах: і у судовій, і у виконавчій, і у законодавчій гілках влади!

І якщо в Україні за 8 місяців цього року зареєстровано 324 808 злочинів, то працівниками підрозділів УБОЗ виявлено 2461 злочин, що складає всього лише 0,76% від загальної кількості злочинів. Невже для розкриття менш ніж 1% злочинів потрібно утримувати армію УБОЗівців?

А скільки осіб постраждало від злочинів?

Це взагалі рекордна цифра - 209 150 осіб. Це на 36,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року. І що найстрашніше - найменш захищеними виявились пенсіонери, їх потерпіло від злочинів 18 105 осіб, і це на 99,4% більше, ніж в минулому році. Кількість іноземців, які постраждали від злочинів в Україні, збільшилась на 68,4%. Тривожна ситуація і через зростання кількості дітей, потерпілих від злочинних посягань: в цьому році їх стало на 27,9% більше.

У зв'язку з усім, що сказав вище, я можу назвати цю колегію МВС фарсом і окозамилюванням, організованим для того, щоб приховати від суспільства реальний стан речей в органах внутрішніх справ. Нове керівництво МВС хоче обмежити право кожного громадянина України мати достовірну інформацію та отримати відповідь на питання: чи живе він в суспільстві, яке гарантує йому безпеку. Нажаль, на сьогодні МВС безпеку нікому з нас не гарантує.

Категорія: Кримінал | Переглядів: 1295 | Додав: premium78 | Теги: ріст злочинності, Москаль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz