ТЕНЕТА Пт, 19.04.2024, 17:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Червень » 3 » Злочинна влада тисне на "Український тиждень"
17:07
Злочинна влада тисне на "Український тиждень"
тижденьКолектив журналу «Український тиждень» поширив заяву до громадських кіл України та європейської спільноти з закликом вжити всіх можливих заходів впливу з метою припинення будь-якого тиску на ЗМІ в Україні, згортання демократичних прав та свобод. «Цензура в Україні, про яку говорять все частіше протягом останніх 100 днів, вдосконалюється і набирає нових рис. Колектив «Українського тижня» змушений заявити про факти штучного обмеження доступу нашого видання до читачів», – наголошується в заяві.

Про це ZAXID.NET повідомили в редакції видання.

Подаємо звернення у повному обсязі:

«Чимало українських видань, і «Український тиждень» серед них, за власний кошт надають частину тиражу для розповсюдження серед авіапасажирів на місцевих і міжнародних авіалініях. Наша співпраця з компанією «Міжнародні авіалінії України» тривала довгий час і ніщо не передбачало будь-яких проблем. Ба більше, з початку 2010 року ми запропонували нашим партнерам новий проект – англомовний дайджест Ukrainian Week, котрий сподобався читачам, судячи з відгуків, які ми отримуємо. Йшов процес підготовки до підписання додаткової угоди, за якою збільшувалась кількість і частота розповсюдження англомовного дайджеста на літаках МАУ.

Проте несподівано 28 травня, наступного дня після візиту президента і його команди до Львова, працівник авіакомпанії В.Азбукін без пояснення причин повідомив, що компанія розриває стосунки з нашим виданням з «сьогоднішнього дня» (!). Щоправда, через певний час ми отримали листа за підписом віце-президента МАУ А.В.Борисюка, в якому нам повідомили, що «в зв’язку з впорядкуванням друкованої продукції, що розповсюджується на рейсах авіакомпанії» дія угоди припиняється з 30 червня 2010 року (в авіакомпанії помітили, що контрактом передбачено місячний термін повідомлення щодо розірвання стосунків). Отже, авіакомпанія «впорядкувала друковану продукцію», викинувши з переліку одне видання – журнал «Український тиждень».

Ми розуміємо, що це вимушений крок наших бізнес-партнерів. Неважко також зрозуміти, що ніхто у чинній владі офіційно не підтвердить, що це рішення прийнято на їхню вимогу (точніше, на вимогу якогось чиновника чи депутата, який побачив або прочитав журнал в літаку). Проте нескладно здогадатися, чому партнер, який напередодні підтвердив згоду на поглиблення співпраці та підписання угоди про це, раптом о 9-й (!) годині ранку «зрозумів», що саме «Український тиждень» підлягає «впорядкуванню на рейсах авіакомпанії» та ще й відразу «з сьогоднішнього дня».

Безперечно, цей факт свідчить про початок тиску на наше видання.

«Український тиждень» є одним з небагатьох в Україні засобів масової інформації, не пов’язаних відносинами контролю з жодною з фінансово-промислових груп, є також повністю незалежним від будь-яких партійних впливів. Саме тому в Українському тижні принципово неможлива внутрішня цензура, запроваджена керівниками багатьох медіа в Україні впродовж останніх кількох місяців. Ця обставина, вочевидь, змушує владу шукати інші засоби, які б змусили наше видання змінити незалежну редакційну політику.

Аналіз останніх подій у ставленні влади до медійної сфери підтверджує, що прямих доказів тиску на ЗМІ влада не залишає. Вона досягає успіху в поборюванні вільних ЗМІ шляхом залучення в процес інших державних і недержавних структур, маючи безліч важелів впливу на них.

Здійснюючи імпорт «керованої демократії», впровадженої протягом останніх років у сусідній державі, неухильно впроваджуючи в життя нашого суспільства «російський варіант» свободи слова, влада практично не залишатиме можливості відстоювати право на свободу слова в рамках чинного законодавства.

Якщо сьогодні не стримати владу від продовження курсу на згортання свободи слова та доступу до інформації, процес може стати незворотнім.

Звертаємося до громадських кіл України та європейської спільноти з закликом вжити всіх можливих заходів впливу з метою припинення будь-якого тиску на ЗМІ в Україні, згортання демократичних прав та свобод.

Колектив журналу Український тиждень»

Zxid.net

Категорія: Політика | Переглядів: 586 | Додав: premium78 | Теги: тиск, тенета, Український, злочинна, влада, новини, тиждень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz