ТЕНЕТА Чт, 28.03.2024, 20:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Квітень » 19

Наближається 2012 рік. Розшифровуючи легенди майя про кінець світу, вчені знаходять записи про незакінчену партію якоїсь загадкової гри. То невже життя людства багато віків було грою невідомих сил і всі ми — лише фігури на велетенській шахівниці?

У секретній лабораторії Джеда відправляють у минуле, аби він розгадав таємницю пророцтва і відвернув небезпеку, що чекає на людство 21.12.2012. Це буде кінець світу чи початок нової легенди?
Що пророкує легенда – апокаліпсис чи благословення?

Брайан Д’Амато - автор і євроамериканський скульптор. Отримав ступінь бакалавра мистецтв в Йельському університеті і ступінь магістра в Нью–Йоркському університеті. У 1990-х роках виставляв свої скульптури в галереях, на виставках і в музеях, включаючи музей Whitney, центр мистецтв Wexner і Новий Музей Сучасного Мистецтва . Він видавав декілька журналів, у тому числі Harper`s, Vogue, Flash ... Читати далі »

Категорія: Книги | Переглядів: 1038 | Додав: premium78 | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (0)


Повість класика української літератури для дітей Бориса Комара «Векша» занурить вас, мешканців ХІ століття, в часи Київської Русі. Проте вона близька і сьогоденню, бо оповідає про патріотизм, свободу та незламність духу, що є актуальним у всі часи.

Головного героя Векшу назвали саме так через кмітливість, витривалість та спритність, адже векша – це білка. На вас чекають поневіряння юнака на чужині,втеча з полону, а також багато героїчних вчинків, серед яких – попередження князя Ігоря про підлі наміри печенігів.

Борис Комар. Векша: повість. — К.: Грані-Т, 2010. — 136 с. (Серія Українська дитяча класика).

Категорія: Книги | Переглядів: 1549 | Додав: premium78 | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (0)


«Декамерон» - антологія сучасної української прози, до якої увійшли нові оповідання десяти популярних вітчизняних письменників.

Твори, зібрані під цією обкладинкою, дають чітке уявлення про стан сьогоднішньої літератури, іноді дозволяють побачити авторів у дещо несподіваному світлі, а сама книга є яскравим свідченням про десятиліття, що минає, з його шалом, любов’ю та ніжністю.

Зібравши під прапорами літературної збірної України десять найвідоміших авторів останнього десятиліття, видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» випускає унікальний проект серії «Зірки української прози» - збірку «Декамерон. 10 українських прозаїків останніх десяти років». Антологія, що не має аналогів в Україні, об’єднала: Софію Андрухович, Любко Дереша, Анатолія Дністрового, Сергія Жадана, Ірену Карпу, Світлану Пиркало, Тараса Прохаська, Світлану Поваляєву, Наталку Сняданко та Сашка Ушкалова ... Читати далі »

Категорія: Книги | Переглядів: 1204 | Додав: premium78 | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (0)


Побачила світ книга «Україна: від Русі до Святої Русі», яка охоплює період з середини ІХ до початку ХІ ст. продовжує розповіді про сторінки минулого нашого Краю, початок яким поклали видання «Україна: від Трипілля до Антів» та «Від Антів до Русі».

Півтори сотні років знадобилося для того, аби Русь пройшла тернистий шлях до Святої Русі. Та історія давно оповита легендами, і у рядках літописів, билин та саг, археологічних знахідках сучасні історики намагаються віднайти відгомін реальних подій.

Михайло Відейко. Від Русі до Святої Русі. К.: Кріон, 2010. 242 с. (Серія Україна: від Трипілля до сучасності).

Категорія: Книги | Переглядів: 939 | Додав: premium78 | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (0)

Державна служба заповідної справи України виступає за збільшення заповідних територій країни.

ООН підтримує ініціативу українських екологів, повідомляє Deutsche Wellе.

Зараз в Україні під заповідники відведено три мільйони гектарів землі, де розміщено сім з половиною тисяч природоохоронних об'єктів. Як повідомив Deutsche Welle перший заступник начальника Державної служби заповідної справи Микола Стеценко, це втричі менше, ніж у європейських країнах. Експерти застерігають, що чимало видів тваринного і рослинного світів вимирають прискореними темпами.

За словами Стеценка, щоб зберегти те, що залишилося, потрібно збільшувати заповідні території. "За дуже багатьма екологічними показниками ми сильно відстаємо від Європи, хоча Україна і взяла на себе великі зобов'язання щодо охорони природи, підписавши низку міжнародних конвенцій", - вказав Стеценко.

При цьому Стеценко зауважив, що українцям не вистачає усвідомлення значення природоохоронних територій та ї ... Читати далі »

Переглядів: 589 | Додав: premium78 | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (0)

Прогнози синоптиків і влади про те, що у вихідні до Києва прийде велика вода, виправдалися.

Наразі підтопило парк Дружби Народів, що біля Московського моста, сходи і крамнички на набережній Дніпра, а в Гідропарку співробітники ресторанів не можуть потрапити на роботу, тому заклади тимчасово позакривали.

За словами мешканців Оболоні, які прийшли на Дніпровську набережну, вода піднялася на півтора метра. Однак, завдяки цьому збільшилася кількість охочих прогулятися на човнах і катерах. Співробітники водних ресторанів на Подолі теж зорієнтувалися - встановили дерев'яні містки, щоб відвідувачі могли заходити до них, не намочивши ноги.
Водночас заручниками повені виявилися жителі Осокорків. За словами мешканки вулиці Садової, 184, Галини, вода у їхніх каналах помітно піднялася.

"Якщо вийде за береги, ми дуже постраждаємо: тільки недавно обклали будинок плиткою, на першому поверсі всі меблі нові!" - сказала Галина.

У парку Дружби ... Читати далі »
Категорія: Надзвичайні події | Переглядів: 619 | Додав: premium78 | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (0)

20 квітня у Львові відбудеться студентський бойкот пар і велике віче-концерт за відставку міністра освіти України Дмитра Табачника.

«Антиукраїнський міністр освіти і науки далі працює, приймає рішення, які руйнують українську освіту, а влада далі не дослухається до наших закликів. Тому у вівторок 20 квітня о 10.30 біля пам'ятника Івану Франку відбудеться масовий мітинг-концерт за відставку цього одіозного політика», – повідомили ZAXID.NET організатори.

О 9.00 студентів групуватимуть біля кожного ВНЗ та організовано вестимуть до ЛНУ ім. Івана Франка. Після віче-концерту о 12.30 відбудеться похід до Львівської державної обласної адміністрації та передача наших вимог».

«Ми вимагаємо не лише скинути з посади міністра Дмитра Табачника, а й, тим самим, припинити руйнівну політику в сфері освіти та культури, яку раніше задекларував, а тепер поступово впроваджує уряд, – пояснює один з організаторів акції Оля Сало. – Це не перша акція, і, якщо влада й н ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 582 | Додав: premium78 | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (0)

Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz