ТЕНЕТА Пт, 19.04.2024, 02:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Квітень » 30 » Державний бюджет України на 2010 рік – нереальний, антисоціальний і відображає наростання політичної кризи в країні
20:10
Державний бюджет України на 2010 рік – нереальний, антисоціальний і відображає наростання політичної кризи в країні
30 квітня 2010 року Всеукраїнське об’єднання "Свобода" заявило про порушення норм Бюджетного кодексу України та відображення у новоприйнятому бюджеті на 2010 рік соціально-політичної кризи в Україні.
Подаємо текст заяви повністю:

"Всеукраїнське об’єднання "Свобода" вважає, що Державний бюджет України на 2010 рік доцільно розглядати не лише як головний фінансовий документ, а, насамперед, як засіб політичної боротьби провладних партій, що є наслідком політичної кризи в Україні та супроводжується зменшенням рівня життя українців, кризою економічної та національної безпеки України.

Перший законопроект "Про державний бюджет України на 2010 р." було зареєстровано у ВР ще 15 вересня 2009 року. Проте політична неспроможність ВР призвела до того, що його прийняли лише 29 квітня 2010 року, що є не лише порушенням Бюджетного кодексу і Конституції України, а й основною причиною економічно необґрунтованої, антисоціальної, невідповідної до кризової ситуації роботи Кабінету Міністрів України. Бюджет 2010 року прийнято без громадського та депутатського обговорення. Уряд України чинить політичний тиск на органи місцевого самоврядування з метою термінового прийняття нереальних місцевих бюджетів.

ВО "Свобода" переконане, що нинішній непрофесійний за складом Кабінет Міністрів та політично скомпрометована Верховна Рада не можуть забезпечити систему розробки бюджету в Україні на користь місцевих бюджетів та населення України.

Доходи бюджету 2010 року передбачено збільшувати за рахунок приватизації державної власності, зростання зовнішньої заборгованості країни, збільшення податкового навантаження на трудовий дохід і заробітну плату українців.

Вважаємо, що зменшення цільового фінансування місцевих бюджетів призведе до проблеми формування їхніх доходів та продовжить розбалансування бюджетної системи України у 2010 році. Масове ж звільнення працюючих та зменшення заробітної плати відобразиться значним недоотриманням доходів місцевих бюджетів. Нереальність доходів державного бюджету і необґрунтованість структури його витрат роблять неможливим місцеве самоврядування та соціально-економічний розвиток територій в Україні.

Політика приватизації стратегічних підприємств України, зокрема, "Укртелекому", підприємств теплової енергетики, призведе до подальшого нагромадження власності в руках політичних кланів та зменшенням реального впливу держави на економічні процеси.

Теперішня влада, не розробивши реальних стратегічних програм виходу зі соціально-політичної кризи, намагається будь-що отримати кредити МВФ, що є продовженням політики попереднього уряду України. Політична торгівля з Росією та ратифікація угоди з Чорноморського флоту значно ускладнюють надходження реальних іноземних інвестицій. На догоду міжнародним фінансовим структурам влада знову пропонує для затвердження нереальні макроекономічні показники бюджету на 2010 рік.

У прийнятому бюджеті на 2010 рік значним є зростання граничного розміру дефіциту бюджету (57,7 млрд. грн. або 5,3% від валового внутрішнього продукту), джерела покриття якого є економічно необґрунтовані. Вважаємо, що зростання державного боргу країни призведе до банкрутства фінансової системи та неможливості державного фінансування витрат антикризового управління. 75% доходів бюджету передбачено отримати як податкові надходження, що відображає зростання податкового тиску, зокрема, на трудовий дохід населення та малий бізнес.

Передбачено зменшення участі національного виробництва в реальних секторах економіки, зокрема, сільському господарстві, що можна розцінювати як процес підготовки до зняття мораторію на торгівлю землею сільськогосподарського призначення.

Очевидним є бажання влади зменшувати соціальні параметри захисту населення. Відповідно до рекомендацій Світового банку, розглядаються проблеми зростання працездатного віку населення. Таким чином уряд намагається зменшити дефіцит Пенсійного фонду та бюджетні витрати на пенсійне забезпечення населення.

Різким негативом бюджету на 2010 рік є і непомірне фінансування витрат на утримання Верховної Ради, Державного управління справами і Секретаріату Президента.

Значне використання бюджету 2010 року для соціальних виплат та кінцевого споживання із відповідним зменшенням частки інвестиційних ресурсів негативно вплинуть на технологічний розвиток, виробничий потенціал і конкурентоспроможність економіки України. Невідповідність соціальних виплат до розмірів валового внутрішнього продукту призведуть до зростання цін на товари народного споживання, інфляції та посилення кризової ситуації в економіці країни.

ВО "Свобода" вважає, що державний бюджет України на 2010 рік є нереальним у виконанні, антисоціальним у використанні, відображає наростання політичної кризи в країні та характеризується зменшенням соціально-економічного захисту українців".
Прес-служба ВО "Свобода"

Категорія: Економіка | Переглядів: 990 | Додав: premium78 | Теги: криза, бюджет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz