ТЕНЕТА Пт, 26.04.2024, 11:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Економіка
Наслідки від обвалу євро у Греції опосередковано торкнуться України.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив замдиректора Інституту світової економіки і міжнародних відносин Валерій Новицький.

"По-перше, інтерес України до Євросоюзу зменшиться. Бо єврозона на сьогодні є ярмом для самого Євросоюзу. По-друге, намітилася тенденція до зниження євро. Сьогодні кажуть, що долари і євро стали схожі. Обидві валюти б'ють на милість, і до якої милість людей буде сильніша, та і переможе", - сказав експерт.

На його думку, від падіння євро виграють ті фізичні особи, які мають єврокредити. Понижувальний тиск з боку євро може позначиться і на гривні - вона теж понизиться. А долар може вирости, бо американці сьогодні намагаються використати падіння євро для збільшення курсу власної валюти.

"Коли мене питають, у якій валюті сьогодні слід тримати гроші, конкретним сім'ям я кажу: сьогодні їх треба намагатися витрачати. Бо жодна з валют нестабільна", - відмітив економіст.

Ще одним ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 449 | Додав: premium78 | Дата: 11.05.2010 | Коментарі (0)

Нестабільність в Єврозоні, викликана борговою кризою, стала причиною обвалу бондів і євро до найнижчих рівнів з квітня 2009 року.

Про це сказав в коментарі агентству УНІАН начальник відділу арбітражних операцій "Брокбізнесбанку" Владислав Стельмах.

Він зазначив, що не дивлячись на те, що на минулих вихідних план по Греції був прийнятий главами ЄС, єдина валюта на цьому тижні продовжила зниження. У вівторок пара євро/долар продавила вниз лінію підтримки низхідного тренду і повалилася під психологічну підтримку 1.3000.

За словами експерта, швидкість падіння ринків спровокувала появу чуток про помилку торговельної системи однієї крупної фірми, внаслідок чого був помилково виконаний дуже крупний ордер на продаж, який і спровокував рекордні рухи. Нью-йоркська фондова біржа спростувала чутки про помилку системи, котра ніби то спровокувала обвал Dow і вже повідомила про намір оголосити недійсною частину транзакцій, здійснених на піку паніки (у період з 21:30 до 22:00 за київським ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 552 | Додав: premium78 | Дата: 08.05.2010 | Коментарі (0)

Український ринок акцій в п'ятницю підсилив падіння, що спостерігалося декілька торговельних сесій поспіль на тлі загальносвітового негативу довкола боргових проблем єврозони.

Найбільш агресивні розпродажі припали на середину торговельної сесії, в результаті індекс "Української біржі" побив історичний рекорд падіння, впавши на 11%, проте до кінця дня індекси частково стабілізувалися: індекс УБ закрився на рівні 2109,74 пункту (-9%), індекс ПФТС - 869,98 пункту (-8,31%).

Український ринок останні три дні знижувався услід за негативною динамікою біржових майданчиків США, Європи і Азії у зв'язку з побоюваннями відносно дефолту Греції та інших країн єврозони і пов'язаним з цим зниженням курсу євро. При цьому на вітчизняних провідних фондових майданчиках зниження виявилося набагато серйознішим, ніж на інших ринках.

В той же час українські фондові індикатори практично повністю ігнорували будь-які позитивні внутрішні новини.

Оцінюючи причини різкого зниження фондових індексів, ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 684 | Додав: premium78 | Дата: 08.05.2010 | Коментарі (1)

Уряд ухвалив рішення перевести весь малий бізнес на загальну систему оподаткування.

Уряд прийняв рішення перевести всіх "спрощенців" на загальну систему оподаткування. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко.

"Дискусія розгорнена і щодо фіксованого і єдиного податків, якими користується малий бізнес. Проте в цьому секторі ми вирішили піти іншим шляхом: спершу перевести всіх "спрощенців" на загальну систему оподаткування", - сказав Тігіпко.

Разом з тим віце-прем’єр поскаржився, що уряд не може кардинально змінити систему оподаткування в короткі терміни. "Але й тут є складнощі. У малому бізнесі сьогодні задіяно 3 млн людей, у цих людей немає бухгалтерів, їм ніхто не порахує ні ПДВ, ні податок на прибуток. Такі реформи потрібно готувати системно, потрібен час", - сказав Тігіпко.

Нагадаємо, що раніше уряд уже зробив кілька кроків у посиленні фіскального преса на малий бізнес. Зокрема, Кабмін зобов’язав "спрощенців" додатково сплачувати 51 г ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 489 | Додав: premium78 | Дата: 01.05.2010 | Коментарі (0)

30 квітня 2010 року Всеукраїнське об’єднання "Свобода" заявило про порушення норм Бюджетного кодексу України та відображення у новоприйнятому бюджеті на 2010 рік соціально-політичної кризи в Україні.
Подаємо текст заяви повністю:

"Всеукраїнське об’єднання "Свобода" вважає, що Державний бюджет України на 2010 рік доцільно розглядати не лише як головний фінансовий документ, а, насамперед, як засіб політичної боротьби провладних партій, що є наслідком політичної кризи в Україні та супроводжується зменшенням рівня життя українців, кризою економічної та національної безпеки України.

Перший законопроект "Про державний бюджет України на 2010 р." було зареєстровано у ВР ще 15 вересня 2009 року. Проте політична неспроможність ВР призвела до того, що його прийняли лише 29 квітня 2010 року, що є не лише порушенням Бюджетного кодексу і Конституції України, а й основною причиною економічно необґрунтованої, антисоціальної, невідповідної до кризової ситуації роботи Кабінету Міністрів У ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 991 | Додав: premium78 | Дата: 30.04.2010 | Коментарі (0)

На авіабудування - у вісім разів менше, ніж на видобуток копалин, суднобудування - 0 гривень, комп'ютерні продукти - 0 гривень, нанотехнології та альтернативні джерела енергії - 0 гривень 00 копійок. При цьому бюджет просто "кишить" реформами і розвитком.
В черговий раз держбюджет України став не інструментом економічної політики, а узаконеним коритом. Та й приймався він по-свинськи.

Без належного опрацювання у бюджетному комітеті Верховної ради, без прийняття у першому читанні, навіть без обговорення у сесійній залі річний кошторис держави був прийнятий за відсутності й третини тих, хто за нього "голосував".

Такого вандалізму ще не було.

Дивно, що державний бюджет України приймався не "синхронно" з государственным бюджетом Российской Федерации, а точніше - з местными федеральными бюджетами РФ.

А тепер до параметрів "інвестиційно-інноваційного" підходу в роботі уряду Миколи Азарова в цілому та його "бюджету реформ і розвитку" зокрема.

Економічні наміри вл ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 698 | Додав: premium78 | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (0)

Заступник голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО заявляє, що передвиборчий міф про те, що влада буде революційно скорочувати видатки на власне утримання, - ліквідований.

Як повідомили у прес-службі М.ТОМЕНКА, про це він сказав, аналізуючи ухвалений парламентом 27 квітня державний бюджет України на 2010 рік.

«Оскільки так сталося, що бюджет на 2010 рік не став предметом фахових, експертних та парламентських дискусій, лише тепер, уже постфактум, можна спробувати зрозуміти, яким, в уявленні нової влади, повинен бути основний фінансовий закон на 2010 рік», - зазначив М.ТОМЕНКО.

Він наголосив, що для того, щоб зрозуміти, як відноситься нова влада до народу, «треба зрозуміти, як відноситься нова влада до самих себе». М.ТОМЕНКО відзначив, що, проаналізувавши видатки на органи центральної виконавчої влади в 2010 році та порівнявши їх з 2009 роком, з’ясовується, що «найбільша повага», звісно, до Президента та Адміністрації Президента. Так, видатки ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 608 | Додав: premium78 | Дата: 28.04.2010 | Коментарі (0)

21 квітня президенти України та Росії можуть озвучити нову ціну на газ для України - і вона складе від $200 до $230 за тис. куб. м.

Про це сказало джерело газети "Сєгодня" в апараті уряду.

Раніше прем'єр Микола Азаров сказав, що питання ціни на газ буде вирішене найближчим часом, бо його невизначеність заважає скласти проект держбюджету-2010.

Аналітик МЦПД Олександр Жолудь вважає, що "Медведєв напевно приїде на готові документи, які підпишуть два президенти і члени делегацій".

"Але буде йтися не лише про ціну на газ, а, наприклад, і про співпрацю в авіабудуванні - Росія вже заявила про бажання спільно будувати надважкі транспортні літаки Ан-124 "Руслан" і брати участь у будівництві двох енергоблоків на наших АЕС. Цікавить росіян і завод зі збагачення урану в Жовтих Водах, можлива участь у приватизації наших облгазів і підприємств машинобудування та ВПК", - вважає експерт.

Економіст Віктор Лисицький зазначає, що "ціна питання про дешевий газ для України - приблизно $ ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 630 | Додав: premium78 | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (1)

« 1 2 3 4 5 6
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz