ТЕНЕТА Чт, 28.03.2024, 21:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Квітень » 15 » Дешевий газ для олігархів. Якою ціною?
17:41
Дешевий газ для олігархів. Якою ціною?
21 квітня президенти України та Росії можуть озвучити нову ціну на газ для України - і вона складе від $200 до $230 за тис. куб. м.

Про це сказало джерело газети "Сєгодня" в апараті уряду.

Раніше прем'єр Микола Азаров сказав, що питання ціни на газ буде вирішене найближчим часом, бо його невизначеність заважає скласти проект держбюджету-2010.

Аналітик МЦПД Олександр Жолудь вважає, що "Медведєв напевно приїде на готові документи, які підпишуть два президенти і члени делегацій".

"Але буде йтися не лише про ціну на газ, а, наприклад, і про співпрацю в авіабудуванні - Росія вже заявила про бажання спільно будувати надважкі транспортні літаки Ан-124 "Руслан" і брати участь у будівництві двох енергоблоків на наших АЕС. Цікавить росіян і завод зі збагачення урану в Жовтих Водах, можлива участь у приватизації наших облгазів і підприємств машинобудування та ВПК", - вважає експерт.

Економіст Віктор Лисицький зазначає, що "ціна питання про дешевий газ для України - приблизно $3 млрд, які втрачає Росія, їх треба десь заробити, а це можливо лише за рахунок інтеграції в нашу економіку". "Схоже, про все це домовилися, інакше Медведєву немає сенсу приїжджати 21 квітня", - додає він.

А джерело в апараті уряду сказало, що в основі домовленостей - ядерна енергетика. "Ми не будемо купувати в американців паливо і ядерні реактори. Лише в Росії. У тому числі - і устаткування для добудування наших АЕС, на які Москва дасть нам кредит", - сказав співрозмовник газети.

Близький до Кремля депутат Держдуми Росії Сергій Марков каже, що домовленості будуть стосуватися багатьох аспектів. "Це і спільне авіабудування, космічні проекти, ВПК. І ми, і Україна продаємо зброю. І правильно не конкурувати, демпінгуючи, а працювати спільно, збільшуючи взаємний прибуток".

"Є і низка гуманітарних питань: не повинно бути жодних обмежень для російськомовного населення. Але це, звісно, внутрішня справа України, і ми бачимо, що нова влада в Києві це питання буде вирішувати", - додав Марков.

А міністр тіньового Кабміну з ПЕК Олександр Гудима (БЮТ) вважає, що президент Віктор Янукович фактично обміняв здешевлення газу на передачу Росії 90 кг високозбагаченого урану, який Янукович обіцяв вивезти з країни:

"Ціна урану - мінімум $1 млрд, на цю суму нібито і подешевшає газ, а коли мільярд закінчиться, росіяни вимагатимуть нових поступок", - вважає він.

Однак старший науковий співробітник Інституту проблем національної безпеки Ольга Кошарна каже, що уран вивозиться за міжнародною російсько-американською програмою і Україні за нього заплатять із фонду програми.

Не виключають також, що Президенти України і Росії будують обговорювати й питання підвищення вартості оренди бази Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

http://www.pravda.com.ua/

Категорія: Економіка | Переглядів: 629 | Додав: premium78 | Теги: газ, ціна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 premium78  
0
продає банда Україну з потрохами

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz