ТЕНЕТА Пт, 19.04.2024, 04:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Культура
СофіяУкраїна, за підтримки російської делегації комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, відстояла національні заповідники «Софію Київську» та «Києво-Печерську Лавру». Однак застереження від ЮНЕСКО українська сторона таки отримала. Зокрема їй потрібно привести нормативно-правову базу у відповідність до міжнародних стандартів, обмежити будівництво поблизу заповідників та створити єдину службу, якій би підпорядковувалися ці історичні пам’ятки.

Україна до лютого наступного року повинна виконати ці рекомендації ЮНЕСКО, аби Софія Київська та Києво-Печерська Лавра знову не опинилися під загрозою потрапити в «чорний список» цієї організації.

Того, що нові будівництва не почнуться біля цих та інших архітектурних пам’яток в центрі столиці, не може гарантувати перший заступник голови Державної служби з питань національного культурної спадщини Яків ... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 604 | Додав: premium78 | Дата: 12.08.2010 | Коментарі (0)

хресна ходаХресна хода в столиці з нагоди річниці Хрещення Київської Русі-України зібрав близько 10 тисяч священиків і прихильників Української православної церкви Київського патріархату.

Водночас Київська патріархія отримувала численні сигнали про різноманітні спроби перешкодити від’їзду паломників до столиці на святкування Хрещення Київської Русі-України, повідомив прес-центр КП УПЦ.

Зокрема, йшлося про тиск на автоперевізників з метою змусити їх відмовитися від перевезення груп паломників. Погрозах відібрати ліцензію на перевезення та створити інші «неприємності». У зв’язку з чим спостерігалася масова відмова перевізників від виконання рейсів, про які завчасно було домовлено.

В інших випадках чиновники місцевої влади настійливо «не рекомендували» духовенству Київського патріархату їхати до Києва 28 липня.

... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 589 | Додав: premium78 | Дата: 28.07.2010 | Коментарі (1)

підкаміньФестивальнi дійства відкрив молебен за участю єпископа Сокальсько – Жовківської єпархії УГКЦ о.Михайла та архієпископа Львівського, Волинського, Рівненського та Таврійського УАПЦ о.Макарія, священиків Підкамінських деканатів УГКЦ та УАПЦ і монахів Підкамінського монастиря.

Співголови оргкомітету: голова Бродівської районної ради Ігор Клим, голова Бродівської РДА Віктор Гузь та депутат Львівської облради Олександр Ганущин, виголошують свої святкові промови, щиро вітають гостей фестивалю, запрошують весело і з користю провести своє дозвілля на Фестивальному Полі.

П’ятниця, 13.30. Фестивальне Поле. Усі підготовчі роботи до початку етнофестивалю завершено: готові велика і мала сцени, алея презентацій, спортивний і дитячий майданчики, майданчик військових ігор, поле "живої історії" тощо. Фестиваль чекає гостей!

... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 546 | Додав: premium78 | Дата: 23.07.2010 | Коментарі (0)

Зарваниця17-18 липня 2010 року відбулася Всеукраїнська Проща до Марійського духовного центру Зарваниця, присвячена року монашого покликання. У прощі взяв участь голова Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Олег Тягнибок.

Цьогоріч на Всеукраїнській прощі у Марійському духовному центрі були Патріарх УГКЦ Любомир Гузар, президент Єпископської Конференції Італії, архиєпископ і митрополит Генуї Анжело, кардинал Баньяско, Апостольський нунцій в Україні Іван Юркович та 14 єпископів УГКЦ.

Лідер "Свободи" приєднався до більш ніж 80-ти тисяч паломників з усіх куточків України, котрі упродовж двох днів брали участь у релігійних заходах.

"Українські християнські центри – Зарваниця, Почаївська, Святогірська та Києво-Печерська лаври, Софія Київська – це духовне багатство українців та місця, до яких з молитвами йдуть паломники ... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 585 | Додав: premium78 | Дата: 21.07.2010 | Коментарі (0)

парк київська русь

Благодійна організація "Слов'янський фонд" презентує проект "Парк Київська Русь" — Центр культури та історії Київської Русі. Його мета: створення історико-культурного туристичного комплексу, шляхом відтворення архітектурного образу Дитинця-Кремля Стародавнього Києва у масштабі 1:1 та створення атмосфери Київської Русі V-XIII століть на основі наукових даних. Проект реалізується в с.Копачів, Обухівського району, Київської області, (34 км від Києва). Центральним об’єктом Парку є Дитинець-Кремль Стародавнього Києва. В рамках проекту буде відтворено його просторово-архітектурний вигляд у повному обсязі. На території будуть відбудовані стародавні будівлі, жодна з яких не зберіглась до нашого часу - оборонні споруди, палац князя Володимира, палац княгині Ольги, Федорівський монастир, Десятинн ... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 661 | Додав: premium78 | Дата: 15.06.2010 | Коментарі (0)

мазепаФестиваль «Мазепа-фест» цього року пройде в Полтаві в два етапи - 19-20 червня і 17-18 липня

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив народний депутат України, організатор Всеукраїнського фестивалю мистецтв «Мазепа-фест» Микола КУЛЬЧИНСЬКИЙ.

За його словами, 19-20 червня в Полтаві заплановані День українського кіно й День класичної музики. Традиційний рок-концерт на Співочому полі Марусі Чурай відбудеться 17-18 липня.

«Через позицію міської влади Полтави ми вимушені були розділити фестиваль на два етапи, тому що в Співочому полі, яке є власністю міської ради, нам на 19-20 червня відмовили. Тому фестиваль почнеться Днем українського кіно (19 червня) й Днем класичної музики (20 червня). А вже в липні будуть рок-дні», - сказав М.КУЛЬЧИНСЬКИЙ.

Зокрема, в День кіно полтавчанам покажуть ч ... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 612 | Додав: premium78 | Дата: 13.06.2010 | Коментарі (1)

принц персіїДовгоочікувана екранізація відомої комп’ютерної гри "Принц Персії: Піски часу” нарешті вийшла на екрани, змусивши фанатів прочекати майже шість років. Ще у 2004 році творец гри Джордан Мекнер оголосив про початок роботи над фільмом "Принц Персії” спільно зі студією Walt Disney Pictures. Стрічку обіцяли випустити в липні 2009 року. Але довелося чекати на режисера Майка Ньюела, що на той час був задіяний в іншому проекті. Згодом до "Принца” долучився продюсер трьох частин "Піратів Карибського моря” Джері Брукхаймер.
Як виявилось, ігромани чекали даремно. Екранна версія "Принца Персії” зберегла максимум атмосфери гри, а от сюжетних ліній якось уникла. Узагалі розглядати даний фільм крізь призму комп’ютерних уподобань якось недоречно – режисер зміг довести, що "Принц Персії” чудово може існувати поза клавіатур ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 702 | Додав: premium78 | Дата: 10.06.2010 | Коментарі (0)

Цього року у міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення" перемогла Лена Майєр-Ландрут з Німеччини. Вона виконувала пісню "Satellite". Друге місце дісталось - MaNga з Туреччини, а третє - Paula Seling & Ovi Martin з Румунії.

До речі, 19-річна Лена Мейєр-Ландрут - одна з наймолодших учасниць конкурсу. Саме їй букмекери пророкували перемогу у конкурсі.

Українська виконавиця Alyosha, яка виступала під номер сімнадцять та виконувала пісню "Sweet people" зайняла 10-те місце.

Нагадаємо, у першому півфіналі, який відбувся 25 травня до фіналу "Євробачення" увійшло лише десять учасників. Серед них: Боснія і Герцоговина, Молдова, Росія, Греція, Португалія, Білорусь, Сербія, Бельгія, Ісландія, Албанія.

Також із сімнадцяти країн-учасниць до фіналу за результатами другого півфіналу увійшли: Грузія, Туреччина, Ізраїль, Ірландія, Кіпр, Азербайджан, Румуні ... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 637 | Додав: premium78 | Дата: 30.05.2010 | Коментарі (1)

« 1 2
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz