ТЕНЕТА Пт, 19.04.2024, 05:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Травень » 14 » Президент Європейської народної партії: влада Януковича нищить демократичні досягнення уряду Тимошенко
18:38
Президент Європейської народної партії: влада Януковича нищить демократичні досягнення уряду Тимошенко
Президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс занепокоєний відновленням проти Юлії Тимошенко кримінальної справи, порушеної за часів президентства Леоніда Кучми. Про це повідомляє офіційний сайт Юлії Тимошенко.

"За останні п’ять років ми звикли вважати Україну прикладом демократії в регіоні. Дуже сумно та неприємно спостерігати за тим, як діюча влада нищить та нехтує демократичними досягненнями попереднього уряду. Я дуже стурбований останніми подіями в українській політиці після президентських виборів. Ці негативні події стали систематичними за своєю природою та становлять загрозу для верховенства права, фундаментальних прав людини та громадянських свобод", - заявив Вільфред Мартенс.

Президент ЄНП нагадав, що в українському парламенті неконституційним шляхом було сформовано нову коаліцію, внаслідок чого було створено нелегітимний уряд. Крім того, за його словами, відбуваються постійні порушення свободи слова та відроджується цензура, що викликало хвилю критики з боку поважних міжнародних медійних організацій, включаючи "Репортерів без кордонів" та Міжнародну асоціацію із захисту свободи слова.

Вільфред Мартенс звернув увагу на те, що нова більшість в парламенті систематично порушує права опозиції, а на початку своєї діяльності скасувала місцеві вибори. "І, нарешті, існують чіткі свідчення політичних маніпуляцій системою правосуддя з боку українських посадовців, спрямовані на залякування та переслідування опозиції. Одним з яскравих прикладів цього стало відкриття кримінальної справи за політичними мотивами проти Юлії Тимошенко", - додав він.

Президент ЄНП закликав Президента України Віктора Януковича покласти край практиці порушення принципів демократії, зазначивши, що така практика віддаляє Україну від Європейського Союзу.

Як відомо, 12 травня Юлії Тимошенко у Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури вручили копії постанов про відновлення стосовно неї кримінальної справи про організацію замаху на давання хабарів суддям Верховного Суду України. Ця кримінальна справа, яка була порушена у травні 2004 року, закрита у січні 2005 року
Тиждень

Категорія: Політика | Переглядів: 540 | Додав: premium78 | Теги: уряд, досягнення, тиждень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz