ТЕНЕТА Пт, 29.03.2024, 02:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Травень » 19 » У Донецькій області співробітники міліції викинули на узбіччя труп потерпілого в ДТП
19:41
У Донецькій області співробітники міліції викинули на узбіччя труп потерпілого в ДТП
У Донецькій області двоє міліціонерів, які стали свідками ДТП, вивезли з місця аварії 22-річного постраждалого, тіло якого згодом викинули на узбіччя дороги.
Як повідомив начальник відділу з розслідування ДТП слідчого управління ГУ МВС України в Донецькій області, підполковник міліції Валентин Фірс, аварія сталася в ніч з 8 на 9 травня на автодорозі Знам'янка - Луганськ поблизу Донецька біля АЗС Гефест.

Під колеса автомобіля Daewoo Lanos, яким керувала жителька Горлівки, потрапив 22-річний житель селища Спартак (Ясинуватський район Донецької області), в результаті чого був смертельно травмований. Свідками цієї події стали працівники міліції з Донецька.

Зрозумівши, що постраждала людина потребує термінової медичної допомоги, правоохоронці вирішили транспортувати його до найближчого медичного закладу. Але по дорозі юнак помер. Як повідомили в міліції, невірно оцінивши ситуацію і порахувавши, що смерть потерпілого можуть пов'язати з якимись їхніми неправомірними діями, вони залишили тіло померлого на узбіччі дороги біля села Піски, де його знайшли місцеві жителі.

За даними міліції, підозрювані на даний момент перебувають у лікувальних установах. При цьому вони не змогли сказати з яким діагнозом туди потрапили міліціонери. "Ми володіємо лише інформацією, про те, що вони перебувають на лікуванні в одній з медустанов міста Донецька", - сказав начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Донецькій області Ігор Дьомін.

Говорячи про те, чим співробітники міліції пояснили свій вчинок, Фірс сказав: "Хотіли допомогти дівчині і пішоходу. Чому залишили його (хлопця - ред.)? Злякалися того, що виїхали з місця ДТП. Ось їхня версія". "Везучи його до лікарні, намагаючись надати хлопцеві допомогу, побачивши, що він помер по дорозі ..., що далі мотивувало ними, сказати ми не можемо, чи то боягузтво людське, чи то нелюдяність, чи то спроба приховати сліди своєї недбалості", - додав Дьомін.

При цьому він вказав, що співробітники міліції після того, як стала відома їхня роль в резонансній ДТП, написали рапорти з проханням звільнити їх з органів за власним бажанням. Проте керівництво наполягло на тому, щоб вони були звільнені за дискредитацію. "Керівництво наполягало, і наполягатиме на притягненні їх до суворої дисциплінарної відповідальності на етапі нашого, скажімо так, службового розслідування, проведеного інспекцією", - сказав він.

Як розповів Фірс, загиблий чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння, проте поки не відомо наскільки він був п'яний, так як результатів судмедекспертизи ще немає. Дівчина-водій на предмет наявності алкоголю в крові оглянута не була, так як її особа була встановлена лише через дві доби після ДТП.

Відповідаючи на запитання журналістів, Фірс запевнив, що міліціонери не були знайомі з підозрюваною, яка збила хлопця. За його словами, співробітники міліції запропонували дівчині пересісти в їхній автомобіль Daewoo, самі, уклавши потерпілого на заднє сидіння Lanos підозрюваної, виїхали з місця ДТП. У свій Daewoo вони не могли покласти хлопця, тому що разом з двома співробітниками міліції в машині перебували ще два пасажири.

Пізніше кинувши тіло на узбіччі дороги, правоохоронці сховали розбитий автомобіль на території автогаражного кооперативу в Київському районі Донецька, де він і був виявлений через два дні. "Один зі співробітників міліції знімав цей гараж для своїх цілей задовго до цієї події", - Фірс.

Видання Комсомольская правда в Украине пише, що 8 травня Максим Іващенко зустрічався з друзями - випили пива в лісопосадці, а після півночі стали розходитися. Іващенко намагався перейти трасу Знам'янка - Луганськ. Світлофорів і навіть зебр на цій шестисмуговій дорозі немає на кілька кілометрів в обидва боки. Як пише газета, молоді люди за звичкою почали її перебігати.

Максим біг останнім, і раптом його на шаленій швидкості збив сріблястий Lanos. Батько Максима, Володимир Іващенко, знайшов кросівок сина за 70 метрів від того місця, де його збив автомобіль. Саме ж тіло знайшли через дві доби за 20 кілометрів від місця аварії.

Кримінальну справу порушено поки що тільки за фактом ДТП, а от що буде з міліціонерами, вирішиться з дня на день. Матеріали перевірки вчора передали в прокуратуру - там остаточно і визначать ступінь їхньої провини. Поки неясно, що буде з жінками, які їхали в Lanos, який збив Максима Іващенка. Відомо лише, що одна зараз у лікарні з травмами, а друга - на підписці про невиїзд

КорреспонденТ.net

Категорія: Кримінал | Переглядів: 554 | Додав: premium78 | Теги: міліція, кримінал, Донецьк | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz