ТЕНЕТА Ср, 24.04.2024, 06:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Травень » 20 » ВР підняла акцизи на спиртне, цигарки та пальне на 15 %
22:42
ВР підняла акцизи на спиртне, цигарки та пальне на 15 %
Верховна Рада підняла акцизи на алкоголь, цигарки та бензин. Орієнтовно на 15 відсотків. Підвищувати ціни продавцям депутати заборонили. Втім, кажуть – все одно подорожчає.

Прибутки, видатки… - витратна стаття у сімейних бюджетах українців має шанси суттєво збільшитися. Все через закон, який нині ухвалили народні депутати. Вони збільшили акцизи.

Депутати й урядовці вирішили – зростуть базові ціни на бензин, кріплені вина та цигарки. Акциз на пальне підніметься на 22 євро з тонни. Базові ціни на алкоголь зростуть орієнтовно у три-чотири рази. А от акциз на воду, з якої готують різноманітні напої, у чотири. Депутати запевняють – збивали акцизи як могли. Бо урядовці вимагали ще вищих. Хотіли ціну на бензин майже удвічі підняти, на вино – у сім-вісім разів.

Віталій Хомутинник, фракція “Партії Регіонів”: “Перші пропозиції були набагато жорсткіші. Наприклад, позиція щодо підвищення ставок на воду була збільшена в 15 разів для виробників пива, соків і таке інше”.

Акцизи підвищили, щоб бюджет збалансувати. Кабінет міністрів шукав 9 мільярдів гривень. Знайшов. Тепер там мріють, на що витратять – наприклад, на ремонт доріг. Що після цього буде з покупцями, депутати подбали. Заборонили виробникам піднімати ціни. Це комуністи придумали.

Петро Симоненко, лідер фракції “КПУ”: “Ми з вами взяли зобов’язання і в державному бюджеті чітко записали, що ми підвищуємо соціальні стандарти. А от тепер порахуйте ціни, які у нас зростуть і ті соціальні стандарти. Ніякого підвищення добробуту нашого населення не відбудеться”.

Ярослав Джоджик, фракція НУ-НС: “Якщо не буде піднято ціни, то це приведе підприємство до банкрутства. В мене великий подив, як комітет, в якому ціла низка кваліфікованих людей могли врахувати маразматичну поправку Петра Симоненка”.
З виробниками нічого страшного не станеться – самі депутати кажуть. Бо ж підприємцям заборонили піднімати ціни через акцизи, утім вони ж можуть придумати інші причини.

Віталій Хомутинник, фракція “Партії Регіонів”: “Як будуть реагувати ціни, це питання ринку і питання взаємодії відповідних галузей з відповідними міністерствами і відомствами. Що стосується окремо взятих позицій, то навантаження таке існує. Інакше знайти 9 мільярдів гривень, неможливо”.

Ринок на підвищення акцизів швидше за все відреагує 10-30 відсотковим зростанням цін. Ось приблизні підрахунки парламентських економістів: літр бензину подорожчає орієнтовно на 20 копійок, цигарки – наполовину, за пляшку недорогого кріпленого вина доведеться викласти десь на дві гривні більше, ціна сухого не зміниться, горілка підніметься на гривню двадцять. Опозиція лякає – подорожчає геть усе. Жоден підприємець не захоче з власної волі заробляти менше.

Олег Ляшко, фракція “БЮТ”: “Хотів би нагадати класика Карла Маркса, який казав, що капіталіст за копійку вдавиться чи повіситься, аби заробити ці гроші. Тому даремно сподіватися, що буде обмежено рентабельність. Все це в підсумку ляже на споживачів”.

Сьогоднішнім законом дали волю і податківцям. Перевіряти підприємство вони тепер можуть ще ретельніше і необмежену кількість часу. Щоб усе стало реальністю - треба мало – підпису Президента під законом. Якщо Януковичу закон не сподобається, депутати муситимуть долати вето.

Категорія: Економіка | Переглядів: 672 | Додав: premium78 | Теги: пальне, цигарки, акзизи, тютюн, на, ріст ціни, ціни, акзиз, спиртне, піднято | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz