ТЕНЕТА Вт, 23.04.2024, 16:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Травень » 19 » Знищення ЗМІ на Буковині: За правдиву статтю – суд стягує 35 тисяч гривень
19:56
Знищення ЗМІ на Буковині: За правдиву статтю – суд стягує 35 тисяч гривень
У Хотині 18 травня за правдиву гостру газетну статтю "Прокуратура області прикривається спідницею" про діяльність, а точніше бездіяльність прокурора області Ороса суддя Анатолій Владичан виніс рішення стягнути з головного редактора газети "Свобода Хотинщини" Віталія Криворучка 35 тисяч гривень.

На попередньому судовому засіданні 6 травня суддя Владичан говорив, що мусить ламати голову, щоб вирішити чи стиль написання статті "Прокуратура області прикривається спідницею" разом із зворотами та метафорами є оціночними судженнями автора стосовно діяльності посадової особи (що дозволяється законом), чи це є образа честі, гідності і ділової репутації високопосадовця Прокуратури.

Також суддя у своїх коментарях по справі зазначав, що правової оцінки честі і гідності в чітких параметрах не існує. Для однієї людини легке зауваження може сприйматися, як образа честі і гідності, а для декого грубі звинувачення можуть сприйматися як жарт. Все залежить від сприйняття людини.

І після цього всього за правдиву публікацію в газеті "Свобода Хотинщини" цей самий суддя виносить рішення … стягнути 35 тис. гривень за образу честі, гідності і ділової репутації високо посадовця Прокуратури. Свавілля влади перетворює правосуддя на інструмент тиску, приниження та нищення громадян, політичних сил, засобів масової інформації.

Коментуючи таке рішення суду Голова Чернівецької обласної організації ВО "Свобода" Мельничук Віталій, який був присутній на останніх двох судових засіданнях зазначив: "Діяльність теперішньої влади за останні місяці набуває злочинного характеру і тотальне порушення законів та Конституції стає нормою. Відповідно судочинці відчуваючи нові "виклики часу" на столичному, обласному і вже й на районному рівні чинять небачене свавілля. У Києві затримують активістів "Свободи", у Чернівцях чиниться психологічний тиск та тотальне слідкування за очільниками та активістами свободівської організації, у містах та в районах влада безцеремонно підпорядковує під себе сфери впливу та чинить шалений тиск на дрібний та середній бізнес, і грубо реагує на будь-які публікації про відповідні дії. Якраз сьогодні ми в Хотинському суді маємо чергове підтвердження цього грубого тиску на засоби масової інформації".

Головний редактор газети "Свобода Хотинщини", Голова Хотинської районної організації ВО "Свобода" Віталій Криворучко, коментуючи рішення суду зауважив, що на догоду місцевим можновладцям судді в теперішніх умовах змушені, як виявляється, закривати очі на все більші зловживання влади. А до тих, хто публікує на шпальтах газет та висвітлює свавілля влади підневільні суди виносять рішення стягати величезні гроші і таким чином діють на знищення цього джерела правдивої інформації для суспільства. Таким чином тиск на ЗМІ в Україні за останній час суттєво посилився, і якщо цей процес продовжиться, то нас чекає повне знищення свободи слова.

Звичайно буде подана апеляція, "справа Ороса" буде розглядатися в апеляційному суді, ймовірно і в судах вищого рівня. На всіх рівнях судів ВО "Свобода" буде боротися за скасування цього рішення суду, оскільки вважаємо, що для того, щоб не допустити тотальної диктатури, потрібно зберегти свободу слова в Україні.

Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО "Свобода"

Категорія: Політика | Переглядів: 497 | Додав: premium78 | Теги: банда регіонів, знищення ЗМІ, свобода, Хотин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz