ТЕНЕТА Ср, 15.05.2024, 11:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Політика
сектаМосковський патріарх Кірілл звернувся до Київміськдержадміністрації з проханням перейменувати вулицю Івана Мазепи на Лаврську.

Про це на засіданні Київради повідомив заступник глави КМДА Віталій Журавський.

Тим часом, опоненти цієї ініціативи готуються до активних протестів у випадку, якщо це питання буде розглядатися.

"Плазування деяких депутатів перед іноземцями принижує гідність українців", - заявив глава осередку Київської міської організації Української народної партії Володимир Шовкошитний, повідомляє прес-служба УНП.

За його словами, "комісія відмовилася ухвалити рішення для винесення відповідного питання на сесію Київради".

На думку політика, "проект документа взагалі не повинен був би розглядатися на засіданні комісії Київради з питань культури, оскільки його попередньо не р ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 584 | Додав: premium78 | Дата: 09.06.2010 | Коментарі (0)

фаріонУкраїнська Православна Церква Київського Патріархату нагородила члена політради Всеукраїнського об’єднання "Свобода", українського мовознавця Ірину Фаріон грамотою за наукову діяльність, зокрема за працю-дослідження "Отець Маркіян Шашкевич - український мовотворець".

Грамоту на знак Благословення за щиру працю на користь Святої Церкви Христової підписав Єпископ Сумський і Охтирський Мефодій .

"Маркіян Шашкевич - один із тих, хто трапився на дорозі нашої мови і їй стало легше від того, що він народився, бо він усе своє життя вклав у дуже просту тезу "Замало знати - треба переживати". Що з того, що в нас так багато розумних людей, якщо в наш час від їхнього розуму так багато зла. Що хотів цей молодий чоловік, котрий відійшов у вічність коли йому сповнилося ли ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 584 | Додав: premium78 | Дата: 08.06.2010 | Коментарі (0)

литвинНародна партія, яка є членом владної коаліції, сьогодні виступила з заявою про тиск на її членів з метою їхнього переходу до Партії регіонів.

Подаємо текст заяви без змін:

ЗАЯВА НАРОДНОЇ ПАРТІЇ

Останнім часом набуває масового характеру тиск на членів Народної Партії з боку представників партії влади на місцях.

Мета цього тиску є очевидною і фактично не приховується: примусити наших однопартійців залишити лави своєї партії і перейти до Партії регіонів.

Аргументи до такого спонукання прості до примітивізму – звільнення з посади або призначення на більш високі посади.

Зайве зауважувати, що така практика є неприйнятною взагалі і, зокрема, стосовно партнерів, значною мірою завдячуючи яким виконавча влада й була здобута.

Це суперечить і елементарним принципам демократії, про відданість яким неодн ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 546 | Додав: premium78 | Дата: 03.06.2010 | Коментарі (0)

тижденьКолектив журналу «Український тиждень» поширив заяву до громадських кіл України та європейської спільноти з закликом вжити всіх можливих заходів впливу з метою припинення будь-якого тиску на ЗМІ в Україні, згортання демократичних прав та свобод. «Цензура в Україні, про яку говорять все частіше протягом останніх 100 днів, вдосконалюється і набирає нових рис. Колектив «Українського тижня» змушений заявити про факти штучного обмеження доступу нашого видання до читачів», – наголошується в заяві.

Про це ZAXID.NET повідомили в редакції видання.

Подаємо звернення у повному обсязі:

«Чимало українських видань, і «Український тиждень» серед них, за власний кошт надають частину тиражу для розповсюдження серед авіапасажирів на місцевих і міжнародних авіалініях. Наша співпраця з компанією «Міжнародні авіалінії України» тривала ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 589 | Додав: premium78 | Дата: 03.06.2010 | Коментарі (0)

3 червня Прилуцька міська організація Всеукраїнського об'єднання «Свобода» та Прилуцьке міське об'єднання «Просвіта» ім. Т. Г. Шевченка підготували до стоденки Президента України Януковича елементарний словник термінів та рекомендації щодо слововживання, аби «гарант Конституції» не потрапляв у повторні конфузи, спричинені безграмотністю.

Як зазначають творці словника, "кожен визначний для Януковича момент "правління" супроводжується конфузами – починаючи від незнання етикету до повної безграмотності. Усе це відбувається з ним із щотижневою регулярністю, включаючи навіть день інавгурації".

"Вікторе Федоровичу! Як показала практика, з українською мовою, географією та культурою Ви дещо не контактуєте. Тому Прилуцьке міське об’єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" та Прилуцька міська організація Всеукраїнського об’єднання "Свобода" вирішили ознайомити Вас із деякими термінами, аби вживання їх подальшому не було для Вас проблемним. Сподіваємось на те, що це дуже збагатить Ва ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 547 | Додав: premium78 | Дата: 03.06.2010 | Коментарі (0)

Ряд експертів вкрай негативно оцінюють результати перших 100 днів діяльності Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в оприлюднених сьогодні на прес-конференції результатах експертного опитування “100 днів Президента Віктора ЯНУКОВИЧА”, проведеного фондом “Демократичні ініціативи”.

“В цілому 19 експертів, які взяли участь в опитуванні, оцінили перші дії Президента В.ЯНУКОВИЧА критично і вкрай негативно”, - заявила науковий керівник фонду “Демократичні ініціативи” Ірина БЕКЕШКІНА.

За її словами, за запропонованою в методології дослідження оціночною шкалою від 0 до 10 балів середня оцінка діяльності глави держави склала 2,7.

До негативних дій експерти віднесли (за рівнем значущості): підписання харківських угод з Росією; формування уряду та кадрові призначення; заяви Президента про позаблоковий статус України і відсутність у неї євроатлантичних перспектив; підтримка Президентом дій фракції Партії Регіонів зі створення коаліції з ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 592 | Додав: premium78 | Дата: 02.06.2010 | Коментарі (0)

ВРФракція БЮТ не братиме участі в сьогоднішньому засіданні Верховної Ради, оскільки до порядку денного не були включені законопроекти, на розгляді яких наполягає опозиція.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в інтерв’ю журналістам повідомила народний депутат від БЮТ Ольга БОДНАР.

Вона нагадала, що у середу, згідно з Регламентом парламенту, порядок денний формують опозиційні фракції.

«Мова йшла про включення до порядку денного законопроектів, які пропонує опозиція, але, на жаль, коаліція вирішила, що навіть цього не варто робити», - сказала народний депутат.

О.БОДНАР зауважила, що фракція БЮТ не бачить сенсу сьогодні працювати в сесійній залі. Вона повідомила, що зараз відбудеться засідання фракції, після якого депутати працюватимуть у комітетах.

Водночас О.БОДНАР зазначила ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 596 | Додав: premium78 | Дата: 02.06.2010 | Коментарі (0)

У БЮТ готують позов до суду і мають намір скликати позачергову сесію Київради для скасування рішення про збільшення комунальних тарифів, - заява Тимошенко.

"Відразу після підписання ганебних Харківських угод Янукович на всю країну заявив, що тепер уряд зможе не підвищувати комунальні тарифи", - йде мова у заяві, яка розміщена на офіційному сайті лідерки БЮТ.

"Минуло трохи більше місяця – і ми отримали підтвердження, що Крим здали задарма: ніякого дешевого газу в Україні за Януковича не буде. Сьогодні стало відомо, що згідно з рішенням столичного керівництва вже з 1 липня кияни платитимуть за гарячу воду і опалення в півтора рази більше, а до кінця року тарифи підвищуватимуть ще кілька разів. Крім того, скрізь у Києві проходять псевдогромадські слухання, на яких затверджується підвищення у 3-4 рази тарифів на утримання будинків і прибудинкових територій.

Зрозуміло, що зростання комунальних тарифів у столиці – це не самостійне рішення мера Черновецького, який висить на гачку ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 498 | Додав: premium78 | Дата: 01.06.2010 | Коментарі (0)

Голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Володимир Яворівський вважає аморальним внесення депутатом Василем Кисельовим законопроекту про внесення змін до Закону України "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні".

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

“Кисельов, я б сказав, така “мечающаяся” особистість. Його образили. Він став “міліціонером”, правдошукачем. Але потім виявилося, що цього запалу вистачило не надовго. І він опинився між молотом і ковадлом, а потім взагалі доповнив молот. Його законопроект про відміну Голодомору, як геноциду українського народу це, просто провокація. Я думаю, що він увійде у історію як Герострат, як людина яка посягнула на найсвятіше, яка хоче заперечити, фактично майже, 10 млн. цих смертей мучеників, які помирали, яких навіть не відспівували. Це моральний злочин і людина взяла не тільки на себе, а хай мені Бог вибачає, на всю родину і весь його рід", - сказав депутат.

"Чи пройде цей законопроект? Мені важко зараз ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 500 | Додав: premium78 | Дата: 31.05.2010 | Коментарі (0)

Співробітники СБУ проводять залякувальні акції
29.05.2010 10:48

Організація Міжнародна амністія у доповіді про дотримання прав людини в країнах світу в 2009 стверджує, що в Україні з'явилася нова тенденція - загроза свободи мітингів і зборів.

"Ми бачимо це на прикладі Львова. Коли з ректорами вишів спецслужби провели "профілактичну роботу", попередивши про наслідки, якщо їхні студенти братимуть участь у протестах проти Януковича", - зазначив директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

На думку експерта, також посилена політична складова тиску міліції на громадян. З політичними лідерами розправляються шляхом підведення їх під кримінальні діяння. Активістам, які хочуть організувати страйки чи інші акції, влаштовують бійку, підкидають наркотики чи зброю, провокують на скандал. Потім відкривають карну справу.

"Наразі бачимо, що лідери акції проти Табачника у Львові нейтралізовані, хоча вони казали, що створюватимуть страйкоми і будуть продовжувати проте ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 537 | Додав: premium78 | Дата: 31.05.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 17 18 »
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz