ТЕНЕТА Пн, 29.04.2024, 08:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Реклама

Наше опитування
Червоний прапор - це:
Всього відповідей: 56

Форма входу

Реклама

Партнери сайту

Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Політика
БЮТ вважає нещирими заяви президента Віктора Януковича щодо діалогу з опозицією.
Про це заявив БЮТівець Сергій Соболєв, коментуючи наміри Януковича зустрітися з представниками всіх політичних сил.

"Перш ніж проводити круглі столи з опозицією владі потрібно припинити політичні репресії, відмовитись від порушень прав опозиції, у тому числі в парламенті. І тільки тоді, на нашу думку, можливі подібні круглі столи", - сказав він, повідомляє прес-служба БЮТ.

Крім того, на думку Соболєва, Януковичу "не пасує тога захисника Конституції, в яку він вирядився, пояснюючи свою позицію щодо місцевих виборів".
Він додав, що саме Янукович несе персональну відповідальність "за антиконституційне скасування місцевих виборів, які мали відбутися в травні".

"Замість того, щоб виконувати Конституцію, нам пропонують змінювати виборчий закон, і не відомо, в якому режимі проводити вибори. Це є прямим порушенням Конституції", - заявив Соболєв.

... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 498 | Додав: premium78 | Дата: 25.05.2010 | Коментарі (0)

Святий Престол прийняв запрошення для Папи Бенедикта XVI відвідати Україну в 2012 році, встановлюється конкретна дата. Як повідомляє Релігійно-інформаційна служба України, про це розповів архієпископ Мокшицький під час IV робочої зустрічі католицьких єпископів України.

У 2012 році Львівська архідієцезія святкуватиме 600-річчя перенесення єпископської столиці з Галича до Львова.

За словами архієпископа, у Римсько-католицькій церкві України молитимуться, щоб у цих урочистостях взяв участь Папа Римський.

ZIK

Категорія: Політика | Переглядів: 509 | Додав: premium78 | Дата: 25.05.2010 | Коментарі (0)

Кабміну радять віддати газотранспортну систему в спільне підприємство “Газпрому” і “Нафтогазу”.

Про це йдеться в аналітичних матеріалах, підготовлених для уряду радою з вивчення продуктивних сил Національної академії наук.

Вчені вважають, що створення окремого господарюючого суб`єкта для здійснення транзиту газу споживачам Європи забезпечить гарантовану перспективу повноцінного використання української газотранспортної системи в майбутньому.

В документі наголошується, що розвиток газотранспортної системи РФ з метою нарощування транспортування природного газу до Західної Європи, зокрема, будівництво газопроводів "Північний" і "Південний", створює загрози для ефективного використання української ГТС.

"Ситуацію можна стабілізувати у разі створення на паритетній основі спільного господарюючого суб`єкта з делегуванням йому функцій "Нафтогазу" і "Газпрому", - йдеться в документі.

Такий крок, на думку вчених, дозволить зацікавити потенційного постачальника природного газу ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 580 | Додав: premium78 | Дата: 24.05.2010 | Коментарі (0)

На зміну "темникам" у засобах масової інформації прийшли усні вказівки як метод цензури.
Про це заявив журналіст Вахтанг Кіпіані під час зустрічі журналістів "меДІАгноз-2010: вірус цензури" у п'ятницю.

"Час темників зразка 2004 року минув, але тепер час "усників", коли вказівки передаються усно, потім їх приховують під громадською думкою або позицією редактора", - сказав він.
У свою чергу, гендиректор агентства "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко не погодився з думкою, що нова влада прагне цензурувати ЗМІ.
"Вони не хочуть запроваджувати цензуру, не вміють і не будуть цього робити", - сказав він.

А журналіст Єгор Соболєв назвав неприйнятним виправдання цензури позицією власників засобів масової інформації.
"Коли кажуть, що власник має право диктувати умови журналістам, то це - абсурдно. Тому що власник лікарні не може наказувати лікарям вводити (пацієнту) не ті ліки або зарізати на операційному столі хворого, якщо він є його в ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 548 | Додав: premium78 | Дата: 23.05.2010 | Коментарі (0)

Віктор Янукович, який сьогодні діє всупереч національним інтересам України, має бути усунутий із посади президента. І єдиний ефективний механізм припинення його повноважень – винесення питання про довіру президенту на всеукраїнський референдум. Таку думку висловив Олександр Данилюк, директор Інституту правового суспільства.

«Ті кроки, які сьогодні робить Віктор Федорович, він не оголошував під час виборчої кампанії, і та кількість виборців, яка дала йому цей мандат, незадоволена. Тому потрібно провести плебісцит, і сказати – чи є підтримка, чи немає», - стверджує експерт.

За словами експерта, все більше людей сьогодні розчаровуються політикою Януковича і не хочуть чекати п’ять років до нових виборів. Тому необхідно ставити питання про довіру.

Як повідомив Тижню пан Данилюк, він ініціює проведення форуму опозиційних сил для обговорення питання про референдум. Форум планується провести вже наступного тижня.

До участі в обговоренні запрошені політичні сили, які увійшли до ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 533 | Додав: premium78 | Дата: 22.05.2010 | Коментарі (0)

21 травня відбулося засідання Політичної ради партії "За Україну!", на якому було прийнято заяву партії "За Україну!".

Пропонуємо повний текст заяви:

Заява партії «За Україну!»

Два з половиною місяці правління в Україні президента Януковича, його уряду та коаліції «тушок» засвідчили, що нова влада стала на шлях тотальної здачі національних інтересів України. Президент, урядовці, голова Верховної Ради України поводяться не як керівники суверенної держави, а як окупаційна адміністрація, яка діє в інтересах сусідньої держави.

Всупереч передвиборчим зобов’язанням, Янукович не розпочав і не збирається починати жодної серйозної економічної реформи, а його обіцянки про «покращення життя» та «об’єднання країни» виконуються з точністю до навпаки.

Єдиним змістом політики Януковича, його міністрів і депутатів є руйнування державного суверенітету України й української національної ідентичності під приводом «налагодження дружніх відносин з Росією».

Всупереч Конституції Януко ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 526 | Додав: premium78 | Дата: 21.05.2010 | Коментарі (0)

„Податкова отримала додаткові, величезні повноваження щодо втручання в підприємницьку діяльність. Мінфін наполягає, щоб у податківців було право в будь-який момент входити на підприємство і проводити, так зване, обстеження”, - сказала Офіційному сайту „За Україну!” народний депутат, заступник голови партії Ксенія Ляпіна.

Як відомо, сьогодні Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оподаткування (№ 6337).

Ксенія Ляпіна пояснила, що дані нововведення заключаються в тому, що податкова зможе не лише проводити перевірку фінансових документів щодо нарахування податків, а фізично, в будь-який момент контролювати працю і отримувати інформацію від працівників.

„Все це закінчиться якимось „маски-шоу”, під час якого будуть "валити" працівників, вибачте, „обличчям в асфальт”, щоб вони надали якісь покази, що ніби то вони працюють по іншому графіку, ніж це зафіксовано підприємством”, - застерігає член депутатської групи „За Україну!”.

... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 591 | Додав: premium78 | Дата: 21.05.2010 | Коментарі (0)

У Хотині 18 травня за правдиву гостру газетну статтю "Прокуратура області прикривається спідницею" про діяльність, а точніше бездіяльність прокурора області Ороса суддя Анатолій Владичан виніс рішення стягнути з головного редактора газети "Свобода Хотинщини" Віталія Криворучка 35 тисяч гривень.

На попередньому судовому засіданні 6 травня суддя Владичан говорив, що мусить ламати голову, щоб вирішити чи стиль написання статті "Прокуратура області прикривається спідницею" разом із зворотами та метафорами є оціночними судженнями автора стосовно діяльності посадової особи (що дозволяється законом), чи це є образа честі, гідності і ділової репутації високопосадовця Прокуратури.

Також суддя у своїх коментарях по справі зазначав, що правової оцінки честі і гідності в чітких параметрах не існує. Для однієї людини легке зауваження може сприйматися, як образа честі і гідності, а для декого грубі звинувачення можуть сприйматися як жарт. Все залежить від сприйняття людини.

І після цього ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 499 | Додав: premium78 | Дата: 19.05.2010 | Коментарі (0)

Євро в парі з доларом подешевшав з ранку в понеділок до мінімального рівня з квітня 2006 року через побоювання, що кроки зі зменшення бюджетного дефіциту в єврозоні на тлі боргової кризи підірвуть відновлення економіки регіону, повідомляє агентство Bloomberg.

Курс євро під час торгів впав до $1,2274 - найнижчого рівня з початку квітня 2006 року - з $1,2358 за підсумками торгів в п'ятницю.

Курс євро до японської нацвалюти до цього часу опустився до 112,80 єни проти 114,38 єни на кінець минулого тижня.

Вартість долара підвищилась під час вранішньої сесії 17 травня до 91,90 з 92,47 єни на закриття сесії 14 травня.

Зниження курсу євро прискорилося після того, як президент Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше закликав країни єврозони провести якісні зміни системи формування держбюджетів.

"В короткостроковому періоді немає очевидних підстав вважати, що падіння євро зупиниться. Економічне зростання буде надзвичайно слабким в найближчому часі", - стверджує старши ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 471 | Додав: premium78 | Дата: 17.05.2010 | Коментарі (0)

Партія регіонів наполягає, щоб з народних депутатів, які брали участь в зіткненнях 27 квітня у Верховній Раді України, депутатську недоторканність було знято у четвер, 20 травня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив лідер фракції Партії регіонів Олександр ЄФРЕМОВ.
Він зазначив, що з цього питання має відбутися засідання профільного комітету.

«Швидше за все, це питання буде розглянуто у четвер, і Партія регіонів проголосує за зняття недоторканності», - сказав О.ЄФРЕМОВ.
Як повідомляв УНІАН, 27 квітня у ВР під час розгляду питання про ратифікацію угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на території України в сесійному залі парламенту сталися зіткнення між народними депутатами, а також були застосовані димові шашки, в президію, де перебував спікер Володимир ЛИТВИН, кидали яйця.

Прокуратура Києва 28 квітня порушила кримінальну справу за фактом хуліганства, здійсненого групою окремих нар ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 686 | Додав: premium78 | Дата: 17.05.2010 | Коментарі (10)

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 17 18 »
Категорії розділу
Політика [179]
Новини політики
Економіка [58]
Новини економіки
Культура [18]
Новини культурного життя
Корупція [18]
Факти корупції
Кримінал [63]
Кримінальні хроніки
Форекс [16]
Торгівля на валютному ринку Forex
Спорт [13]
Новини спорту
Книги [9]
Презентації книг
Надзвичайні події [38]
Надзвичайні події в Україні і світі
Протести [24]
Акції протесту проти свавілля органів влади
Майдан [8]
Масові виступи громадян з метою повалення кримінального режиму
Репресії [19]
Репресії окупаційної хунти проти українців
Соціологія [5]
Результати соціологічних опитувань
Вибори 2012 [2]

Реклама

Архів записів

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Сподобався сайт?

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz